Köfte Sektöründe 1981 Yılından Bu Zamana Kadar Dev Adımlarla Yoluna Devam Eden Akçaabatlı Köfteci Ali Kurt, Hız, Lezzet Ve Fiyat Avantajları İle Farkını Ortaya Koyuyor.

Akçaabat Söğütlü Mahallesinde Köfte İşyeri Bulunan Köfteci Ali Köfte Üretimini Kendi İşyerinde Yapmakta. Lezzetin Tadını Bilmeyen Yok Ancak Herkesin Aklında Aynı Soru Yer Alıyor; “Kimdir Bu Antibiyotikçi Köfteci Ali ” Sizler İçin Akçaabat Söğütlü Mahallesinde Bulunan Köfteci Ali’nin İşyerine Girdik. Çok Özel Görüntüler Ve Köfteci Ali İşletme Sahibi Ali Kurt İle Bir Röportaj Hazırladık.

20180804_135354.jpg

AKÇAABATLI KÖFTECİ ALİ KURT KİMDİR?

Ali Kurt, Akçaabat Çolaklı Mahallesi Doğdu, Ortamahallede Büyüdü. Akçaabatlıyım. İlk, Orta, Lise Öğrenimimi Akçaabat’ta Tamamladım.1981 Senesinde Üniversite Sınavına Girmek İçin Forum Parasını Babam Paşa Kurt’tan Maalesef İsteyemedim. Sonrasında İse Üniversiteye Sınav Giriş Hakkını Kaybetmiş Bir Kişi Olarak O Tarihte Akçaabat’ta Bir İlk Oldum.

Bu Mesleğe Cemal Seyis’in Restoranında Bulaşıkçı Olarak Başladım. Aradan Tam 40 Yıl Geçti Canab-I Allah Bize İşletme Sahipliği Nasip Etti. Şuan Söğütlü’de 23 yıldır Köfteci Ali İsminde Aynı Mekânda Hizmet Vermekteyim.

20180804_135457.jpg

KÖFTECİ MESLEĞİNE KAÇ YILINDA BAŞLADINIZ?

Köftecilik Mesleğine 1981 Yılında Bulaşıkçı Olarak Başladım. Sonrasında İse, Bulaşıkhanede den Mutfağa Geçtim, Mutfaktan Salona Geçtim. Tabi Bizim Zamanımızda Biz Bu İşi Severek Yapıyorduk Paraya İhtiyacımız Vardı Bütün İşi Biz Yapıyorduk. Köfteye Giriyorduk, Mutfağın Salata İşine Giriyorduk, Meze İşine Giriyorduk, Salona Çıkıyorduk. Derken Canab-ı Allah Bize Bugün Bu İşletme Sahipliğini Nasip Etti.

20180804_135516.jpg

KÖFTECİ ALİ USTA OLARAK AMACIMIZ..

Müşterilerimize Bu Meslekte 40 Yılın Birikimi Olan İyi, Temiz, Hijyenik Ortamda Orijinal Akçaabat Köftesi Yedirmek ve Hizmet Etmektir. Allah’ımıza Şükürler Olsun Onuda Başardık, Potansiyelimiz Bayağı Var. Akçaabat, Trabzon Yurt İçi ve Yurt Dışında da Seviliyoruz, Sayılıyoruz İşimizi Severek Yapıyoruz.

20180804_135557.jpg

İLK VERGİ LEVHASINI HANGİ YILDA TAKTINIZ?

İlk Vergi Levhamı işyeri sahibi olarak 1995 Yılında asarak işyerimide açmış oldum..

SONRAKİ SÜREÇTE NELER DEĞİŞTİ?

Sonraki Süreçlerde Değişen Fazla Bir Şey Olmadı. İşyerimi Açtıktan Sonra Bu Zamana Kadar Çok Daha Fazla Çalışıyorum Onu Öğrendim. İnsanları Seviyorum, Çalışmayı Seviyorum, Müşterilerime Hizmet Etmeyi Seviyorum. Bu Süreçte Maddi Olarak Bir Şeyler Kazandık Fakat En Fazla Kazanımımız Türkiye’nin Her Tarafında Yatacak Yemek Yiyecek Eş, Dost Ve Arkadaşları Kazandık O Çok Önemli. İnsanlar Müşterilerimiz Aldıkları Hizmetten Yedikleri Köfteden Memnun Kalıyorlar Bu Bizi Onere Ediyor. Yorulduğumuz Halde Ben Yorulmuyorum İnsanları Seviyorum, Hizmet Etmeyi Seviyorum.

20180804_135620.jpg

ALİ KURT’U ALİ KURT YAPAN ÖZELLİKLER NELERDİR?

Adam Gibi Adam Olacaksın. Allah’ıma Şükürler Olsun Bendede O Özellikler Var. Adam Gibi Adamım. Ayrıca Dürüst Olacaksın, Namuslu Olacaksın Allah Herşeyi Görüyor Ve Veriyor.

NEDEN SİZE ANTİBİYOTİK ALİ LAKABI TAKTILAR?

Bizim Akçaabat’ta Köftecilerde Köftenin Haricinde Dana Pirzola Olarak Adlandırdığımız Izgaramız Vardır. Bu Dana Pirzola Sert Olduğu İçin Müşteriler Bunu Fazla Tercih Etmez. İlerleyen Süreçte Dana Pirzola İşine Kendimi Bir Anda Kaptırdım Ve Bu İşe Kendimi Verdim. Şimdi Bugün Dâhil Geldiğimiz Süreçte Türkiye ve Trabzon Bölgesini İçine Alırsak Ve Sayarsak Dana Pirzola İşinde Benim Elime Kimse Su Dökemez. On Numara Eti Seçerim, Eti İşlerim, Dinlendiririm Sonrasında Izgarada Pişirir Müşteriye İkram Ederim. Yani Sert Eti Var Dediğimiz Dana Etini İşleyerek Müşterilerimize Sevdirdim. Bir Yiyen Bir Daha Geldiğinde Özellikle Antibiyotik Niyetine Dana Pirzoladan İstiyor ve Müşterilerimiz Memnun Kalıyor Yüzden Lakabımı Antibiyotik Ali Taktılar.

AKÇAABAT’TA YERLİ HAYVAN KALDIMI?

Yok. Yerliyi Şöyle Söyleyeyim. Akçaabat’ta Yerli Hayvan Diye Bir Şey Kalmadı. Çok Cüzü Yerli Hayvan Var. Ha Olsa İyi Olur Ama Akçaabat’ta Çok Fazla Et Tüketildiğinden Akçaabat’ın Hayvanı Akçaabat’a Yetmiyor. Mecbur Dışardan Et Alıyoruz.

AKÇAABAT KÖFTESİ ADI ALTINDA DERNEĞİZ OLSA İYİ OLMAZMIYDI?

Öncelikle Şunu Söyleyeyim Geçmişte Kapatılan Dernek Akçaabat Köftesine Sahip Çıkmadı. Biz Zamanında Derneğimizi Kurduk, Bu İşte Abilerimiz Olan Kişiler Başta Derneğimize Geldiler Fakat Sonradan Bizi Adam Yerine Koymadılar. Rahmetli Mehmet Kırandi O Biraz Derneğin Ayakta Kalması İçin Mücadele Verdi Fakat Oda Rahmetli Oldu, Ali Çelik Vardı Şato Köfte Salonunun Sahibi Oda Bu Mesleği Bıraktı Onlar Gidince Nihat Usta, Cemil Usta Onlar Bu Dernekçilik İşine Sahip Çıkmadılar. Hep Kendi Çizgilerinde Gittiler Yoksa Ankara, İstanbul’da Yol Kenarlarında Gelişigüzel Akçaabat Köftesi Kimse Satamaz. Adamlar Akçaabat Köftesinin Kıymasını Bilmiyor Akçaabat Köftesi Yapıp Satıyorlar. Yazık Çok Yazık. Akçaabat Köftecisi Olarak Muhatap Alacak Derneğimiz Yok Başkanımız Yok. Bizim Avukatımız Olması Lazım Olmadığı Gibi Zamanında Derneğe Üye Olanlardan Üye Parası Dahi Alamıyorduk. Üye Aidatlarını En Son Biz Kendimiz Ödedik Şuanda Ne Akçaabat Köftesi Derneği Kaldı Nede Yönetim. Açıkçası Akçaabat Köftesi Yalnız Kaldı.

20180804_140613.jpg

AKÇAABAT KÖFTESİNİN GELECEĞİNİ NASIL GÖRÜYORSUNUZ?

Akçaabat Köftesinin Geleceğini Vallahi Hiç İyi Görmüyorum.

NEDEN?

Kaliteli Eleman Yetişmiyor ki. Çalışan Yok. Ağır Meslek. Millet Hep Hazır İstiyor. Ben 54 Yaşında Oldum. Haftanın Yedi Günü Erken Kalkıyorum. Ben O Kıymanın Başına Gitmem Lazım, Etlerin Başına Gitmem Lazım Diye Düşünüyorum Yoksa Bu Kaliteyi Yakalayamayız. Her Ettende Köfte Olmuyor. Allah Sonumuzu Hayırlı Etsin. Vatandaşlarımız Bizleri Seviyor, Müşterilerimiz Bizleri Seviyor Köfteci Ali Usta Diye Geliyorlar Antibiyotikçi Ali Usta Diye Geliyorlar Şükürler Olsun Daha Ne Olsun Buda Bize Yetiyor…

SON OLARAK NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ

İşimize Sahip Çıkalım. Bu Meslekte Gelecek İçin Kaliteli Eleman Bulmak Çok Zor Olacak. Benim Gördüğüm Kadarıyla Büyük Abilerimiz Hala Eski Kadrolarla Çalışıyorlar.

KURBAN BAYRAMI MESAJI

Tüm İslam Âlemine, Türk Âlemine Allah Huzur Sağlık Ekonomisi Düzgün Garibanların Olmadığı Bir Memleket Diliyorum Canabı Allahtan. Hepimizin Kurban Bayramı Mübarek Olsun.

Adres: Söğütlü Mahallesi, Adnan Kahveci Blv. 6/A, 61300 Akçaabat/Trabzon

Çalışma saatleri:

Kapanmak üzere: 23:00 ⋅ Açılış zamanı: Paz 08:00

Telefon: (0462) 248 12 87

670-808.gif123456---kopya-20180804232332.png

Editör: TE Bilisim