AKP’li Belediyeden 35 Milyonluk Usulsüz İhale!

AKP'li Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin 35 Milyon Liralık Yasalara Aykırı Bir Şekilde Araç Kiralama İhalesi Yaptığı İleri Sürüldü.

AKP’li Denizli Büyükşehir Belediyesinin 35 Milyon Liralık Yasalara Aykırı Araç Kiralama İhalesi Yaptığı İddia Edildi. Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Mustafa Çallıca Yasalara Aykırı İhalenin Belgelerini Basın İle Paylaşarak Araç Kiralama İhalesinin 5393 Sayılı Belediye Kanununa Aykırı Olduğunu Söyledi. CHP’li Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Mustafa Çallıca Yaptığı Açıklama İle “Bu Hukuksuzluk Derhal Sona Erdirilmeli Ve Bu İhale İptal Edilmelidir” Dedi.

Mustafa Çallıca Yaptığı Açıklamada; Denizli Büyükşehir Belediyesinin 28 Kasım 2018 Tarihinde Yaptığı, Şoförlü Muhtelif Binek, Kamyon, Minibüs, Otobüs Ve İş Makinesi Hizmet Aracı Kiralanması İşinin 37 Milyon 539 Bin 418 Lira Yaklaşık Maliyetle İhaleye Çıkarıldığını, İhaleyi 34 Milyon 928 Bin 535 Lira İle EFA Turizm Ve Seyahat Acentesi Limited Şirketi’nin Kazandığını Belirtti.

'BELEDİYE KANUNUNA AYKIRI'

Belediye Kanunu’nun 67’nci Maddesinde Araç Kiralama Da Dahil Hizmet Alım İhaleleri Süresinin, “İlk Mahalli İdareler Genel Seçimlerini İzleyen Altıncı Ayın Sonunu Geçmemek Üzere İhale Yoluyla Üçüncü Şahıslara Gördürülebilir” İfadelerinin Yer Aldığını Hatırlatan CHP’li Çallıca, “Oysa Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Kiralamayı ‘1 Ocak 2019 İle 31 Aralık 2019’ Dönemlerini Kapsayacak Şekilde Yapmıştır. Yasaya Göre; Hizmet Alımının Süresi 31 Mart’taki Yerel Seçimlerinin 6 Ay Sonrasını Geçmemelidir. Yani 30 Eylül 2019 Tarihi Sonrası İçin Hizmet Alım İhalesi Yapılamaz. Bu Belediye Kanununa Aykırı Bir Uygulamadır” Sözleriyle İhalenin Kanuna Aykırı Olmasına Dikkat Çekti.

'YANGINDAN MAL KAÇIRIR GİBİ'

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Bu İhaleyi Hemen İptal Etmesi Gerektiğini Belirten  Çallıca, “Maalesef Yasa Ve Hukuk Tanımaz Uygulamalarına Bir Yenisini Daha Eklediler. Yangından Mal Kaçırır Gibi 1 Yıllık Hizmet Alım İhalesi Yaptılar. Yasanın Onları Yetkili Kılmadığı Döneme Dair Tasarrufta Bulundular, Kamu Kaynağını Peşinen Harcadılar. Yargıyı, Bu Yasa Dışılığı Denetlemekle Görevli Devletin İlgili Kurumlarını Göreve Çağırıyorum. Derhal Bu Hukuksuzluğu Sona Erdirmeli Ve İhaleyi İptal Etmelidirler” Sözleriyle İhalenin İptal Edilmesi Çağrısında Bulundu.

a-105.gif

Editör: TE Bilisim