AKP’li Belediye Başkan Yardımcısının Evinde Hayali Seçmen İddiası

AKP’li Belediye Başkan Yardımcısının Evinde Hayali Seçmen Olduğu İddia Edildi. Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Değer’in Evinden 11 Hayali Seçmenin Olduğu İddiası İle Cumhuriyet Savcılığına Şikâyette Bulunuldu.

AKP’li Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Değer’in Eşiyle Birlikte Yaşadığı Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Evinde Toplamda 13 Seçmenin Bulunduğu Ortaya Çıktı. Eşi Ve Kendisi Dışında 11 Seçmenin Bulunduğu Değer’in Evinde Gerçekte İse Bu İsimlerin Yaşamadığı İddia Edildi.

8 Ayrı Şehirden Toplamda 13 Kişinin Yaşadığı Hane Sahibi Yunus Değer’le İlgili Suç Duyurusunda Da Bulunuldu. CHP Torbalı Parti Yöneticisi Ayhan Kaya Ve Meclis Üyesi Adayı Özkan Altun Değer’in Seçim Kanuna Ve Nüfus Kanuna Muhalefet Suçu İşlediğini Belirterek Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı’na Şikâyette Bulundu.

21 Mart Günü Başvurulan Şikâyet Metninde Değer İçin, “Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Değer 2019 Mahalli İdareler Seçimleri İçin Torbalı İlçesinde Oy Kullandırmak Amacıyla Kendi İkametgahında; 11 Kişinin Yaşadığı Tarafımızca Haricen Tespit Edilmiştir.

Bu Aile Konutunda Bu Kadar Fiili İnsanın Yaşıyor Olması Mümkün Değildir. Aile Konutu Sahibi Yunus Değer İkametgahında Yaşamayan Birçok İnsanı Sadece Torbalı İlçesinde Mahalli İdariler Seçimlerinde Oy Atması İçin Hayali Olarak Taşımıştır.

Bu Kesinlikle Seçim Kanununa Ve Nüfus Kanuna Acıka Muhalefet Etmek Yoluyla Suç Teşkil Etmektedir. Şikayet Dilekçemizin Kabulü İle Şüpheli Yunus Değer Hakkında İlgili Suçlardan Ve Sayın Başsavcılığımız Tarafından Tespit Edilecek Suçlar Çerçevesinde Soruşturma Başlatılmasını Ve Şüphelinin Cezalandırılması İçin Kamu Davası İkamesini Talep Ediyoruz” İfadeleri Yer Aldı.

8 AYRI İLDEN 11 HAYALİ SEÇMEN

Öte Yandan Değer’in Evinde Eşi Çiğdem Değer’in Yanı Sıra Kırklareli Nüfusuna Kayıtlı Atilla Alço, Mardin Nüfusuna Kayıtlı Abdullah Ve Muhammet Altay, Şanlıurfa Nüfusuna Kayıtlı Abdülkadir Azamlı, Muş Nüfusuna Kayıtlı Hüseyin Değer, İzmir Nüfusuna Kayıtlı Murat Günay Ve Salih Umaç, Bartın Nüfusuna Kayıtlı Erdinç Keleş, Diyarbakır Nüfusuna Kayıtlı Emin Gökçan Örücü Ve Ankara Nüfusuna Kayıtlı Görkem Üzel Yaşıyor Gösteriliyor.

Bu İsimler Cumhuriyet İlkokulu’nda Oy Verecek.

a-223.gif

Editör: TE Bilisim