AKP İle CHP’nin Akyazı Kavgası!

Daha Önce 2015-16 Futbol Sezonunun Açılışına Yetişeceği Açıklanan, Ardından Sezonun İkinci Yarısı İçin Söz Verilen Trabzonspor'un Yeni Stadının Açılış Tarihi AKP Ve CHP Arasında Tartışma Konusu Oldu.

Özellikle İktidar Kanadı Tarafından Her Seçim Öncesi Propaganda Aracı Olarak Kullanılan Akyazı Stadı’nın Açılış Tarihi Bir Kez Daha Değişti. 2013 Yılında Yapımına Başlanan Ve 2 Yıl İçerisinde Tamamlanacağı Sözü Verilen Trabzonspor’un Akyazı’daki Stadı İle İlgili Yeni Açılış Tarihini AKP Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Haziran 2016 Olarak Açıkladı.

AKP Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Önceki Gün Akyazı’daki İnşaat Sahasında Yaptığı İncelemenin Ardından, Stadyumun ‘Büyük İhtimalle’ Haziran 2016’da Trabzonspor’un Hizmetine Sunulacağını Söyledi. CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’in “Stadın 2016 -2017 Sezonuna Yetiştirme İhtimalinin Da Çok İnandırıcı Olmadığını” Sözlerine Tepki Gösteren Balta, Muhalefeti “Toplumun Kafasında Soru İşareti Bırakmakla” İtham Etti. Peşken İse Balta’nın Eleştirilerine Şöyle Cevap Verdi:

“1 Haziran’da Bu Stadı Bitirsinler Ben Gazetelere İlan Verip Onlardan Özür Dileyeceğim. Eğer Bitiremezlerse Onlardan Aynı Davranışı Bekliyorum. Sayın Balta Buyursun, Hodri Meydan.”

ERDOĞAN SÖZ VERMİŞTİ

Akyazı’da Oluşturulan Deniz Dolgu Alanı Üzerinde Yapımı Devam Eden Trabzonspor’un Maçlarını Oynayacağı Stat, İlk Olarak 2006 Yılında Gündeme Geldi.

Yıllarca Şehrin Gündemini Meşgul Eden, Siyasilerin Seçim Vaatlerinin En Önemli Konularından Birisi Olarak Kullanılan Stadın Yapımına 24 Kasım 2013’te Ancak Başlanabildi. Stadın Temeli, Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Çok İstisnai Durumlar Haricinde Biliyorsunuz Ben Temel Atmaya Gitmem. Burası Benim İçin De Çok Büyük Önem Arz Ettiği İçin Bu Törene Katıldım. Bu Stat Bizim Trabzon’a Sözümüzdü. Sözümüzün Arkasında Durduk. Bugün Stadyumun Temelini Atıyoruz. İnşallah 2 Yıl Sonra Da Açılışını Yapacağız” Sözleriyle Atılmıştı.

VERİLEN SÖZLER TUTMADI

Verilen Tüm Vaatlere, Yetkililerin ‘2015-16 Futbol Sezonunun Açılışına Yetişecek’ Sözlerine Rağmen, Trabzonsporlu Taraftarların Yeni Stadyum Özlemi Hala Bitmedi.

Geçen Yıl Yaptığı Açıklamalarda Akyazı’daki Stadın Ağustos 2015’te Sezon Açılışına Yetişeceğini Açıklayan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Kısa Bir Süre Önce Yaptığı Açıklamada İse Stadın Yeni Açılış Tarihini Bu Futbol Sezonunun İkinci Yarısı Olarak Revize Etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Da 11 Mayıs 2015 Tarihinde Atatürk Alanı’ndaki Toplu Açılış Töreninde Yaptığı Konuşmada, “Akyazı Stadı’nın İnşaatını Yapıyoruz. İnşallah Bu Stat 2015-2016 Sezonun İkinci Yarısına Yetişecek” Demişti.

Editör: TE Bilisim