Akçaabat’ta Yöresel Ürün Satış Alanı

Akçaabat Belediyesi Yöresel Ürün Satış Alanı’nı hizmete açtı.

Akçaabat’taki kadınların yöresel el işlerinin satışına destek olmak amacıyla Akçaabat Belediyesi tarafından yaptırılan ahşap büfeler yeni yerinde, Akçaabat sahil parkta hizmet vermeye başladı.

Akçaabat sahil parkta hizmete giren büfelerde; yöremize özgü el işleri, süs eşyaları, çeyizlikler, örme bebekler, dikiş nakış ürünleri, takılar, birbirinden çeşitli ve renkli daha nice ürünler yer alıyor. Ekonomik gelir elde etmek ve ev ekonomisine katkıda bulunmak için kolları sıvayan kadınların el emeği göz nuru ürünlerinin yer aldığı büfeler, yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor.

1-079.jpg

Faaliyete geçen büfeleri ziyaret edip hanımlarla bir süre sohbet eden Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim,  kadınların göz alıcı el işi ürünlerini sergilemekte mekân sıkıntısının büfelerle birlikte büyük oranda ortadan kalktığını belirtti. Başkan Ekim, ziyareti esnasında büfeleri işleten hanımların talep ve isteklerini dinleyerek tek tek not etti. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim hanımlarla gerçekleştirdiği sohbette büfelerle ilgili eksiklerin en kısa zamanda giderileceğinin altını çizdi.  Akçaabat sahil parka kurulan büfelerin hem ekonomik hem de kültürel bir hizmet olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim,  ilgi odağı haline geldiğini dile getirdi. Yöresel ürünler satış alanında gizli bir istihdamın söz konusu olduğunu dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Büfelerde satılan ürünler tezgahlara gelene kadar birçok aşamadan ve elden geçerek tezgahları süslüyor. Hanımlar evlerinde dahi çalışıyor. Aynı şekilde çevrelerindeki hanımlardan da destek alıyor. Bu şekilde ekonomik anlamda birbirine destek olunan bir döngü işliyor.” Dedi.

2-069.jpg

Başkan Ekim ziyaretin sonunda büfelerin sahil parkta işlerlik kazanmasıyla birlikte sahilde adeta bir renk cümbüşünün yaşandığını söyleyerek hanımlara bol kazançlar diledi.

3-066.jpg4-055.jpg5-042.jpg6-042.jpg7-026.jpg8-021.jpg9-018.jpg10-013.jpg11-012.jpg12-009.jpg12-010.jpg13-007.jpg14-006.jpgbodemormanset2-086.png

 

 

Editör: TE Bilisim