Hentbol Bayanlar Süper Ligi’nde Mücadele Eden Kastamonu Belediyespor Bayan Hentbol Takımının Tecrübeli Antrenörü Akçaabatlı Hemşerimiz Osman Kalyoncu Takımına Kastamonu’da Tarih Yazdırarak Gururumuz Oldu.

İki Yıl Önce Kastamonu Belediyespor Bayan Hentbol Takımının Başına Getirilen Akçaabatlı Milli Antrenör Osman Kalyoncu İlk Mukaveleyi İmzaladığında Basın Mensuplarına Yaptığı Açıklamasında “HEDEFİNİN KASTAMONU’DA AVRUPA KUPASI MAÇI OYNAMAK ”tır Olduğunu Söylemişti.

Bazıları İçin Osman Kalyoncu’nun Hedef Gösterdiği “TAKIMINA AVRUPA KUPASI MAÇI OYNATMAK “ Sözleri Olmayacak Gibi Bir Söylem Gelse de O Öyle Bir Başarıya İmza Attı ki Osman Kalyoncu Ve Kastamonu Belediyesi Bayan Hentbol Takımı Türkiye’yi Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Kadınlar Challenge Kupası Finalinde Temsil Etme Başarısını Göstererek Avrupa İkincisi Oldular.

Hentbol Bayanlar Süper Ligi’nde Oynayan Tüm Takımların Hedefi Avrupa Kupalarında Oynamaktır. Ancak Bu Hedefe Sadece Türkiye’den 1 Takım Ulaşacaktı. İşte Bu Hedefe Ulaşan Takım Akçaabatlı Hemşerimiz Osman Kalyoncunun Çalıştırdığı Kastamonu Belediyesi Bayan Hentbol Takımı Oldu.

6 Maçta, 6’da 6 Yaparak Final Maçını İspanya’da İspanya Temsilcisi İle Oynayan Kastamonu Bayan Hentbol Takımı Burada Birkaç Sayı Farkla Yenilmesine Rağmen 2 Yıl Önce Baş Antrenör Osman Kalyoncu’nun Hedef Gösterdiği “TAKIMIMA AVRUPA KUPASI MAÇI OYNATMAKTIR” Sözleri Gerçekleşmiş Ve Adını Altın Harflerle Kastamonu Tarihine Yazdırma Başarısını Gösterdi.

Kastamonu Belediyesi Bayan Hentbol Takımının Avrupa İkincisi Olma Başarısı Ve Baş Antrenörleri Akçaabatlı Hemşerimiz Osman Kalyoncunun Bu Gururu Hem Türkiye’ye Sonra Kastamonu’ya Sonrada Akçaabat’a Hayırlı Olsun.

AKÇAABAT’LI GURURUMUZ OSMAN KALYONCU BAŞARI ÇİZGİSİNİ BU SATIRLARLA ANLATTI…

0-(2)-001.jpg

Doğduğun Büyüdüğün Ve Tüm Değer Yargılarının Yaşadığı Şehre Hizmet Edebilmek Onur Verici Bir Olgudur.  Aslında Kastamonu’da Yaşadıklarımı Ve Yaşattıklarımı Akçaabat’ta Yaşamak Benim İçin Ayrıcalıktı Olmadı Ancak Olmayacak Anlamına Da Gelmez

İnsanlara Hayal Ettiklerinden Ya Da Hiç Hayal Edemediklerinden Daha İyisini Verebilmek Bir Tutkudur. Bunun İçin Düşüne Bilmek, Yapabilmek, Verebilmek Ve İnandırabilmek Gerekir. Bunlardan Birisi Eksik Olursa Olmaz.  Belki Bu Arzumuzu Kendi Memleketimizde Gerçekleştiremedik Ancak Kastamonu’da Neler Yapmaya Çalıştık Anlatmak İsterim.

Kupa Kaybettiğiniz de Bazen Bütün Hayalleriniz Yıkılır Ve Kaybettikleriniz Daha Fazla Olduğunu Hissedersiniz. Ancak Öyle Bir Sezon Yaşadık ki Kaybettiğimiz Sadece Kupa Olurken Kazandıklarımız Çok Değerli Oldu. Avrupa Kupalarında Final Oynamak Ve Başarıyı Yaşamak Ne Kaybettirmiş Nelerde Kazandırmıştır. Bunu İyi Analiz Etmek Gerekmektedir. Evet, Kaybedilen Bir Kupadır. Kazanılan Sadece Avrupa Kupası 2. Liği Değildir. Çok Daha Fazlasıdır.

Buraya Gelene Kadar Çok Kısa Sürede Çok Farklı Tecrübeler Yaşandı. 2014 Yılında Kastamonu’ya Geldiğimde. Yeni Oluşturulmuş Bir Kulüp Yapısı Geçmiş Alışkanlıkları Olan Sporcular Ve Bunların Yenilerle Adaptasyonu Önemli Bir Çalışma Gerektiriyordu. Asıl Önemli Olan İse Kulübün Kurumsal Bir Yapıya Oturması İdi. Başlangıçta Örgütsel Yapısı Planlı Olan Kulüp Oluşturduk. Belediye Ve Kulüp Arasındaki Organik Bağın Oluşumu, Bununda İşleyişinin Planlanması Kaçınılmaz Bir Olguydu. Bu Yapılaşma İle Birlikte Takım Oluşumunu Planladık. Bu Planlamada Bazı Sorulara Yanıt Bulmak Gerekir.

Bu Takım Neden Kuruldu?

Bu Kurulumda Amaç Ne?

Bu Takımın Getirileri Neler Olacak?

Kent İle Bütünleşmesi Ve Sinerjisi Nasıl Olmalı?

Bunun Gibi Sorulara Yaklaşımımız Nasıl Ve Beklentilerimiz Neler Olmalıydı iyi Belirleyip Bunu iyi Anlattık. Kastamonu’nun Dokusuyla Bütünleşen Ve Marka Değeri Taşıyan Olguları Öne Çıkarmak Önemli Olduğunu Hissettirmek İçin Bu Takım En Önemli Fırsat Olduğunu iyi Anlattık. Birinci Yıl 3 Marka İle Yola Çıktık Aldığımız Sonuçlar Ve Naklen Yayınların Başarısı Sonucunda Avrupa Kupalarına Kalma Başarısını Göstermek Daha İyi Hamleler Yapmamızı Sağladı. Ancak En Önemli Çalışmamızsa Hentbol Fabrika Projesi Altında 17 İlk Okulda Yapmış Olduğumuz Yetenek Taraması Ve Bunların Sportif Anlamda Tüm Branşlara Yaygınlaştırılması Oldu. Bu Projenin Protokolle Valilik Belediye Milli Eğitim Sağlık Ve Gençlik Spor Müdürlükleri Ayrıca Üniversite İle Pekiştirilmesi Önemli İdi. Bunun Benimsenip İmzalanması Kastamonu’nun Sportif Anlamındaki Geleceği İçin Çok Önemli Bir Yaklaşımdı.

2015-2016 Sezonuna Başlarken Mütevazı Bütçesi İle Ligde Türkiye Kupası Ve Avrupa Kupasında İddialı Söylemleri Dışına Vurmayan Ancak İçinde Her Türlü Başarıya Aç Susamış Bir Anlayış Vardı. Bu Sezonda Şehrin Ticari Anlamda Marka Olmuş Kurumları İle Takımımız Da Ki Şehit Şerife Bacı Ruhun İle Çıktığımız Bu Yolda Bizimle Birlikte Olmak İstemlerini Sorduk. Bu Çalışmamızda Formamızda 16 Sponsor Birlikteliği Sağladık.  Biz Bu Markalara Ne Derecede Değer Katacağımız Konusunda Onlara Güven Verdik. Çok İddialı Kurulan Ve 1. Yılda Bal Liginden 3. Lige Bir Yıl Sonrada Oradan 2.Lige Çıkan Futbol Takımımızın Gölgesinde Kalmadan Devamlı Kastamonu’ya Katma Değer Kazandırdık 

0-(1)-001.jpg

Sonuçta Ligde Ve Türkiye Kupasında Çok Ciddi Takımlarla Mücadelesini Sonuna Kadar Sürdüren Avrupa Da Final Oynayan Bir Takım Haline Geldik.

Tüm Türkiye’nin Yansıra Avrupa’nındı Tanıdığı Bir Kastamonu Olgusu Oluşturuldu.  13 Avrupa Ülkesi İnsanı Kastamonu’ya Gelerek Bu Şehri Tanıdı. Makedonya Polonya Yunanistan Bosna Hersek Kosova Bulgaristan Hollanda Ukrayna Belçika İspanya Slovakya Özelikle Hollanda Maçında Hollanda ayrıca Takımının Türkiye’deki Terör Olayları İle İlgili Maça Siyah Bandaj Ve Pankart İle Çıkmaları 1 Dakikalık Saygı Duruşunda Bulunmaları Olumlu Bir Yaklaşımdı.  Gelen Başarılarla Birlikte Yazılı Ve Görsel Basında Değer Gördük Vekillerimiz Ve Bakanlarımızın Yaklaşımları Olumlu Oldu. Bu İtibarımızı Kazanmak Anlamında Sayın Belediye Başkanımızın Kastamonu İçin Gerekli Destekleri Alabilme Olanakları Artmış Ve Kastamonu Sportif Anlamda Dikkat Çeken Bir Şehir Olmuştur. Mutluyum Çünkü Yaptıklarınızın Değer Görmesi Ve Elle Tutulur Bir Başarı Olduğunun Bilinmesi Güzel. 

Sonuç Olarak Hentbol Bir Araç Şehre Katkı Sağlamak Ve İnsanları Mutlu Etmek Amaç Bunları Yaşamak İse Asıl Mutluluk Kaynağımdır.

KÖKSAL KARDEŞİM AYRICA ŞUNU BELİRTMEK İSTİYORUM

Benim Yaşama Kaynağım Doğduğum Ve Büyüdüğüm Şehirdir Halen Daha Aile Bağlarım Çocukluk Arkadaşlarım Değer Verdiğim İnsanlar Hepsi Orada. Bizler Oradan Ayrılmış Gibi Gözüksekte Gönlümüz Hep Orada Yaşadı.  Bu Bağlamda Ömür Boyu Kalıcı Olmak Anılmak İçin Değer Görmek Gerekir 3 Yıl Önce Sayın Kültür Müdürümüzle Paylaştığım Spor Sanat Ve Müzik Müzesi İçin Bir Çalışma Yapılaması Ve Evimizde Duran Ödüllerimizin Toplumla Paylaşılmasının Sağlanması. Önemli Bundan Dolayı Akçaabat’ımıza Müze Şart

Editör: TE Bilisim