Akçaabat’ta Ürküten Olay! 30'u Da Öldü

Akçaabat İlçesinde, 30 Büyükbaş Hayvan Öldü. Akçaabat Tarım Ve Orman Müdürlüğü Ekipleri, Hayvanların ‘Çiçek’ Hastalığından Telef Olduğunu Belirledi. İlçede İlaçlama Çalışması Başlatıldı.

Akçaabat İlçesi Kaleönü Mahallesi'nde Son Günlerde Art Arda Büyükbaş Hayvan Ölümleri Baş Gösterdi. Bölgeye Gelerek İnceleme Yapan İlçe Tarım Ve Orman Müdürlüğü Ekipleri, 30 Büyükbaş Hayvanın ‘Çiçek’ Hastalığı Sonucu Telef Olduğunu Belirlendi. Bazı Hayvanların Da Aynı Hastalığı Taşıdığı Tespit Edildi. Veteriner Ekipleri, Hastalıklı Hayvanları İğne İle Telef Ederek, Açılan Çukurlara Gömüyor. Büyükbaş Hayvan Ölümlerine Karşı İlçede İlaçlama Ve Kireçleme Çalışması Başlatıldı.

trabzon-da-30-buyukbas-cicek-hastaligindan-ol-12593045_o.jpg

ENDİŞELENİYORUM

Büyükbaş Hayvan Ölümlerinin Kendilerini Tedirgin Ettiğini Söyleyen Kemal Yılmaz, “Hayvanlarımızın Bazı Bölgelerinde Kızarıklık Vardı. Sonra Köyde Bulunan Bir Kaç Hayvanda Hastalık Olduğu İçin Aşılanma Yapıldığını Duydum. Biz İneğimizin Alerjisi Var Diye Düşündük. Veteriner İse İneğimizin ‘Çiçek’ Hastalığına Kapıldığını Söyledi. 2 İneğim Birkaç Gün Sonra Veterinerler Tarafından İğne İle Uyutularak Telef Edildi. Ne Olacak Bilmiyorum. Kalan Hayvanlarımız İçin Endişeleniyorum” Dedi.

MUTLAKA YAPMASI GEREKİYOR

Veteriner Hekim İbrahim Koç, Çiçek Hastalığının Sadece Büyükbaş Hayvanlar Arasında Bulaşıcı Olduğunu Söyleyerek İnsanlara Bulaşmadığını Söyledi. Koç, "Çiçek Hastalığı Bölgemizde Yeni Görülen Bir Hastalık. Bulaşık, Saman, Ot Veya Sineklerle De Bulaşabiliyor. Hayvanlardan Hayvana Genellikle Sineklerle Ve Haşerelerle Bulaşıyor. Hastalığın Tedavisi Yok. İtlaf Olan Hayvan Telef Edilir Ve İlaçlanarak Gömülür. Hastalıkla Mücadele İçin Aşılama Yapılır. Hastalığın Çıktığı Bölgelerde Yetiştiricilerimizin Aşılamalarını Mutlaka Yapması Gerekiyor” Dedi.

img-20191105-wa0004.pngayder-turizm-logo-koksal-071-413-282.png

Editör: TE Bilisim