Çözüm; Güney Çevre Yoludur

Deniz doldurularak rekreasyon alanı ve yol yapma merakı nedendir?

Soruyoruz; Halkın haklarına bu kast nedendir?

Akçaabat’ta Trafik Sorununun Çözümü Güney Çevre Yoludur

Yol karadan yapılırdı.

Karalar mı bitti?

Denizi doldurularak rekreasyon alanı ve yol yapma merakı nedendir?

Çevreye bu kast niyedir?

Halkın haklarına bu kast nedendir?

Artık toplumun sorunlarına saygı ve çözüm istiyoruz.

Karalardan koparılan parçalarla denizi doldurmak marifetiyle karaya dönüştürülerek yol yapma fikri “Denizden kara, karadan para yapma” fikridir.

30442352-0667-48ff-93dc-6b3e9d0a52f5.jpg

Oysa karadan yol yapmak karayı kamyon kamyon denize taşıyarak derinliği 10-15 metre derinliğe ulaşan deniz doldurularak maddi olarak hem hazineye milyonlarca zarar verecek, hem de bölgemiz kıyıları yok olacaktır.

Karadeniz sahil yolu Karadeniz kıyılarını yok etmiş, Henüz kıyıların bir kısmı yeni yeni doğal halini almaya başlamışken bundan ders almayan Karayolları sinsice planlamalar yaparak çevre cinayeti işlemeye devam etmektedir.

Akçaabat’ın Yıldızlı ve Söğütlü sahillerinden dolgu ve tünelle geçirilecek sahil yolu planlaması gerçekleşirse, bu yolun devamı Darıca Sahiline de uzanacağından hem Akçaabat’a hem Darıca Mahallemiz adına müdahil olmak durumundayız.

e3deb4fc-0072-47e8-b989-c2a203753334.jpg

Akçaabat’ın Doğal Liman ve Doğal Sit Alanı olması bir yana, Dolgu yapılması halinde derelerin önü kesilecek, şiddetli yağışlarda dereler taşarak Akçaabat’ın sahil mahallelerine zararı kaçınılmaz olacaktır.

Oysa Karadeniz Sahil yolu yapılırken Ordu başta olmak üzere Ünye ve Tirebolu Belediyelerince kıyılarını korumak için yol geçişlerine izin vermemiş, yolun güney kesimlerinden geçişi sağlanmıştır.

Birinci Derecede denizden yararlanma hakkı olan halkın oluru alınmadan, çıkarları gözetilmeden kendi özellerinde deniz dolgusu ve yol yapımı kararı vererek çevre yararı gözetilmeden karar vererek işe girişmekteler ve bölge halkının denizden yararlanma haklarının ellerinden alınmaya çalışılmaktadır. Bu plan gerçekleştiğinde tekrardan çevreye ve deniz canlılarının yumurtlama alanlarının tekrardan yok olmasına neden olacak, bölge halkımız denizden yaralanmaları için seyahate çıkmak zorunda bırakılacaktır.

Seçim dönemindeki seçim beyannamelerinde gerek Ak Parti İlçe Başkanı, gerekse Akçaabat belediye başkanı Sayın Osman Nuri EKİM Söğütlü ve Yıldızlı sahiline “Yürüyüş Yolları” projelerini açıklamıştı.

Akçaabat halkı adına Akçaabat Belediye Başkanı bu dolgu ve yol projelerine istemezse red ederse dolgu da yapılamaz, yol da yapılamaz. Yapılırsa eğer Sorumlusu Belediye Başkanımız Sayın Osman Nuri EKİM olacaktır.

Akçaabat’ın Kurumlarının yöneticilerinden ve bazı derneklerin temsilcilerinden oluşan ve bağımsız olduğunu söyleyen Akçaabat Kent Konseyinin Akçaabat’ın bu projeye ve diğer sorunlarına karşı ağırlığını göstermesinin ve ispatlamasının tam zamanıdır.

Deniz doldurularak trafik sorununa çözüm değil, çevre sorununa neden olacaktır.

Çözüm Güney Çevre Yoludur.

f59a6124-82c6-4301-a517-21271b8c58cd.jpg

Dolgu, denizin kanayan yarasıdır, canlılarının göçüdür, denizden yararlanmak isteyenlerin seyahate çıkmasıdır, dinlenmek isteyen yaşlıları denizden mahrum bırakmaktır.

Yıldızlı- Söğütlü- Akçaabat -Darıca Sahiline Dolgu ve yol yapılmasına Kesinlikle karşıyız.

Sahiller tüm halkındır.

Sahillerimize dokunulmasını istemiyoruz.

Darıca Halk Kültür Ve Dayanışma Derneği-Darıca Mahalle Meclisi Adına Başkan Enver BULUT

a-496.gif

Editör: TE Bilisim