Akçaabat’ta Trafik Sorunu İçin Acil Eylem Planları Şart

Türkiye’de Hangi Şehre Giderseniz Gidin Artık Trafik Sorunu Kentlerin En Büyük Meselesi Olarak Karşımıza Çıkıyor.

Özellikle Son 10 Yılda Trafiğe Katılan Araç Sayısının Büyük Oranda Artması, Buna Karşılık Şehirlerin İmar Düzenlerinin De Böyle Bir Artışa Hazır Olmaması, Trafiği İçinden Çıkılamaz Bir Hale Getirmiş Durumda.

Örneğin; Akçaabat’ta Son 8 Yılda Trafiğe Katılan Araç Sayısı 10 Bini Geçmiş Durumda.

Böyle Olunca da Akçaabat’ta Tıpkı Diğer Şehirlerdeki Gibi Yoğun Bir Trafik Sorunu da Yaşanmaya Başladı.

Akçaabat Eski Belediye Başkanı Şefik Türkmen 25 Yıl Boyunca Görevde Kaldığı Süre İçerisinde Akçaabat Şehir Merkezi Trafiğine Olumlu Yönde Dokunuşlarla Bulunmamıştır.

Her Kentte Trafik Sorunu İçin Yapılacak Küçük Dokunuşlarla Kısmen De Olsa Rahatlama Sağlanabilir. Bu Bizim İçin Daha Doğrusu Akçaabat İlçemiz İçin Olmazsa Olmazımızdır.

Ancak Tüm Bu Küçük Dokunuşlar Geçici Çözümler Üretecektir.

Çünkü Akçaabat İlçemiz Her Geçen Gün Büyüyor, Akçaabat’ta Konut Sayıları Artıyor, Hepsinden Önemlisi De Her Geçen Gün Akçaabat Trafiğindeki Araç Sayısı Hızla Yükseliyor.

Peki, Kalıcı Tedbirler Nasıl Olabilir?

***

Birincisi Her Şehirde Yerel Yönetimler Bugün Olduğu Gibi Gelecekte De En Büyük Sorunun Trafik Sorunu Olduğu Gerçeğini Bilip Buna Göre Geleceği Planlaması Gerekmektedir.

Yerel Yönetimler, Belediyeler Ve Diğer Kurumlar Bulundukları Kentler İçin Geleceğe Dair Trafik Eylem Planı Ve Bir Mastar Planı Hazırlamak Durumundadır.

Profesyonel Ekipler Tarafından Hazırlanacak Bu Raporlar Doğrultusunda Şehrin Tüm İhtiyaçları Buna Göre Şekillendirilmelidir.

Park Alanları, Kamu Binaları, Okullar, Sağlık Kuruluşları Ve Diğer Tüm Projeler Trafik Gerçeği De Düşünülerek Planlanmalı.

İkincisi İse Konutlar.

Özellikle Yapılan Tüm Konutların Minimum Daire Başına Yüzde 30- Olabiliyorsa Yüzde 40 Oranında Otopark Üretmelidir.

Aksi Halde Bugün Akçaabat İlçemizde Yaşadığımız Bu Trafik Ve Otopark Sorunları Devasa Sorunlar Haline Gelecek, İçinden Çıkılamaz Bir Hal Alacak.

Bir Diğer Çözüm İse Akçaabat İlçesinde Yeni Otopark Alanları Oluşturulmalı.

Akçaabat Şehir Merkezinde İnşası Geçmiş Yıllarda Biten Ve Hizmette Olan Hamam Çimeni Otoparkı Akçaabat Otopark Hizmetine Maalesef Cevap Vermemektedir.

Akçaabat Belediyesi Bu Alana Yapmış Olduğu İş merkezinin Zemin Katındaki Otoparkın Akçaabat İlçesine Kesin Çözüm Olmayacağını Bilmeliydi. Ancak Gelin Gürünki Yapılan Otopark Yeterli Olmadığı Gibi İş Merkezinin Etrafına Park Eden Araçlar İlçe Trafiğine Olumsuz Anlamda Zarar Vermektedir.

***

Akçaabat İlçesinde Yapılan Kamuoyu Araştırmalarında İlk Sırada Trafik Bulunuyor. Yapılan Son Araştırmalarda Vatandaşın En Büyük Sorununun Trafik Ve Otopark Sorunu Olduğunu Ortaya Çıkıyor.

O Halde Yerel Yönetimler Akçaabat Belediyesi Başta Olmak Üzere Bu Gerçeği Bilerek Ve Ona Göre Tedbirler Alarak Şehrin Ve İlçenin Geleceğini Planlamak Zorunda.

Aksi Halde Bugün Yaşanan Sorun Gelecekte Çok Daha Ciddi Boyutlara Ulaşacaktır.

a-476.gif

Editör: TE Bilisim