Akçaabat’ta Tıkalı Mazgallar Tehlike Yaratıyor

Akçaabat Sahil Şeridi Üzeri Giresun İstikametindeki Atatürk Parkından Başlayarak Sahil Şeridini Birbirine Bağlayan Üst Geçidin Altında Yer Alan Mazgallar Ağzına Kadar Toprak, Çamur Ve Su İle Dolu.  Şiddetli Yağmurda Oluşabilecek Sel Tehlikesine Dikkat Çeken Vatandaşlar,  Yetkililere Tepki Gösterdi.

Su Taşkınlarını Önlemesi Ve Sel Faciasına Yol Açmaması İçin Akçaabat’ın Belli Noktalarında Yer Alan Mazgalların Durumu Akçaabat İlçesinde İçler Acısı Durumda. Bu Mazgallardan Bir Çoğuda Akçaabat Sahil Şeridi Anayol Kenarlarında Yer Alıyor. Ağzına Kadar Toprak, Çamur Ve Su İle Dolu Olan Mazgalları Açmak İçin Âdete  ‘Kepçe’  Yardımı Gerekiyor.

Mazgalların Temizlenmemesi Nedeniyle Herhangi Bir Şiddetli Yağmurda Akçaabat’ı Batı Bölgesine Bağlayan En Önemli Yol Doğal Afete Davetiye Çıkarıyor.

‘MAL VE CAN KAYBI OLMASINDAN KORKUYORUZ’

O Bölgede Bulunan Ve O Bölgede Minibüslere Binmek Zorunda Kalan Vatandaşlarda Bu Tehlikeye Dikkat Çekerek, “Rögarlar, Mazgallar Ağzına Kadar Dolu.  Şiddetli Bir Yağmur Yağdığı Zaman Sel Olması İçten Bile Değil. Mal Ve Can Kaybı Olmasından Korkuyoruz. Ayrıca Yağan Yağmurlar Yollara Taştığı İçin Zaten Bozuk Olan Yollar Daha Da Yürünmez Hale Geliyor” Diyerek Tepki Gösterdi.

20181012_173815.jpg20181012_173828.jpg1-(1)-019.gif1-(1)-020.png

Editör: TE Bilisim