Trabzon'da Su Sorunları Çözüme Kavuşturuluyor

Trabzon’un Akçaabat ilçesi Akören Mahallesi’nin yaşadığı su sorunu Büyükşehir Belediyesi tarafından çözülüyor. Trabzon’un büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla Akören gibi yerleşim yerlerinin sorunlarına neşter vurulduğunu kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, büyük bir yatırım hamlesi başlatan TİSKİ’nin 5 yıllık dönem sonunda Trabzon il genelindeki su ve alt yapı problemlerini önemli ölçüde çözüme kavuşturacağını ifade etti.

Mahalleye iki ayrı noktadan, toplamda 8 bin 500 metre ana hat döşenerek su getirilirken ayrıca mahalle içinde de 4 bin 500 metre ara hat döşenerek sağlıklı içme suyu evlere kadar ulaştırılıyor.

MUHTAR USTAOĞLU: DERDİMİZİ ANLATTIK DERMAN BULDUK

Akören’de yıllardan beri ciddi şekilde su problemi yaşandığını ifade eden mahalle muhtar Yaşar Ustaoğlu, su sıkıntısının son iki yılda çok ciddi boyutlara ulaştığını kaydederek, “Vatandaşlarımız kuyu su ile ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyordu. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na gittik, derdimizi anlattık derman bulduk. Sayın Başkanımız olayı öğrenir öğrenmez hemen çalışmaları başlattı. Kendisine minnettarız” dedi.

Akören Mahallesi’nin üst kesimlerine Akpınar Mahallesi’nden, alt kesimlerine de Demirci mevkiinden su getirilmekte olduğunu kaydeden Ustaoğlu, “Büyükşehir Belediyemiz şuanda mahallemize iki hattan su getiriyor. Birinci hat Demirci-Akören bağlantı. 7 bin 500 metre ana hat döşeyerek su alıyoruz. İkinci hat ise Akpınar bağlantısı. Burada yapılan yeni depodan mahallemize sağlıklı içme suyu ulaştıracağız. Büyükşehir Belediyesi Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi’nin gerçekleştirmekte olduğu çalışmalar devam ediyor. Yaklaşık 10 gün sonra tüm çalışmalar biter. 8 bin 500 metre ana hat döşeniyor. Ara hatlarla birlikte 13 bin metre su hattı döşüyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza, TİSKİ yetkililerine ve çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz. Akören artık susuz günler geçirmeyecek” diye konuştu.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise Trabzon’un büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla Akören gibi yerleşim yerlerinin sorunlarına neşter vurulduğunu kaydederken, yapılanma süreci ile birlikte büyük bir yatırım sürecinin de içine giren TİSKİ’nin 5 yıllık dönem sonunda Trabzon il genelindeki su ve alt yapı problemlerini önemli ölçüde çözüme kavuşturacağını ifade etti.

Editör: TE Bilisim