Akçaabat’ta O Mahalle İsyanda “Mustafa Cumur’dan Sonra Hiçbir Şey Yapılmadı”

Akçaabat'ta Yollarını Bir Türlü Asfalt Döktüremeyen Mahalleli İsyan Etti.

2017 Yılında Yaptıkları Eylemlerle Kamuoyuna Yaşadıkları Yol Çilesini Anlatmaya Çalışan Ve Çare Arayan Akçaabat Derecik Yolbaşı Mahallesi Halkı Artık Çareyi Cumhurbaşkanı Erdoğan’da Görüyor.

Eski İsmi Haraka Olan Mahallenin Eski Muhtarı Ve Harakalılar Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Bülbül Yaptığı Açıklama İle Yetkililere Seslendi.

Bülbül, Konuyu Onlarca Kez Kamuoyu İle Paylaştık, Yetkili Her Kuruma Başvurmamıza Rağmen Bir Çare Bulamıyoruz. Mahallemizin Yolu Planda Olmasına Rağmen Yıllardır Asfalt Dökülmüyor. Başka Mahalleler Yeni Plana Alınıp Hemen Dökülmeye Başlarken Biz Yıllardır Bekliyoruz. Bizim Suçumuz Nedir Bunu Söylesinler Bize Bu Konuyu Sayın Cumhurbaşkanımıza İletmeden Bu İş Artık Çözülmeyecek Gibi Gözüküyor.

MUSTAFA CUMUR’DAN SONRA HİÇBİR ŞEY YAPILMADI

Bülbül, Mahallemizin En Büyük Sorunu Yol Sorunudur. Mahallemize İlk Olarak Asfalt 2000 Yılında Dökülmüştü Sade Kaplama Yapılmıştı. Vatandaştan Parayı Toplayarak Bu Yolu Asfalt Döktük. Bizler Köy Halkı Olarak Para Topladık Derecik Belediyesine Verdik, Derecik Belediyesi De Karayollarına Verdi Ve Halk Kendi Asfaltını Kendi Döktürdü, Hatta Döktü. 8 Km Bir Yolumuz Var, Rahmetli Milletvekilimiz Mustafa Cumur’a Devam Eden Yıllarda Yolumuzun Tahrip Olduğunu Bunun Üstüne Sıcak Kaplama Yapılması Gerektiğini Söyledik. Sayın Vekilimiz Fındıklı, Yolbaşı, Kayabaşı Turizm Yolunu Onayladı Ve Burayı Bizim Mahallemize Kadar Sıcak Asfalt Döktürdü. Ardından Mahallemizde Su Arıtma Tesisi Ve Kanalizasyon Çalışması Yapıldı.

TİSKİ VERDİĞİ SÖZÜ YERİNE GETİRSİN

TİSKİ Yetkilileri Arıtma Tesisini Yaparken Tahrip Olan Yolumuz İçin, Tesis Bitsin Hemen Yolunuzu Yapacağız Dediler. Ardından Tesis Bitti, Kanalizasyon İşi Başladı Oda Bitti, Yolumuz Yapılır Dedik 3 Yıldır Bekliyoruz. Her Gün TİSKİ Müdürünün Kapısını Çalıyoruz. Bu Asfalt Konusu Bizi Çok Yordu Hem Trabzon Büyükşehir Belediyesini, Hem Akçaabat Belediyesini Hem De TİSKİ’yi Bu Konuda Onlarca Kez Ziyaret Ettik. Geçen Yıl Medyada Yer Alan Haberlerin Ardından Sayın Belediye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Bize Söz Verdi. Ardından Yolun Küçük Bir Bölümü Döküldü Ama Nedense Ekipler Bir Anda Buradan Kayboldu. Seçim Öncesi Milletvekili Adaylarımız Tekrar Söz Verdiler Ama Gelinen Noktada Hiçbir Hareket Yok.

ARAP TURİSTLER KADAR ÖNEMİMİZ YOK

En Çok Üzüldüğümüz Nokta, Arap Turistlerin Sıklıkça Gittikleri Bölgelerde Bu Tür Çalışmalar Çok Hızlı Yürüyor Ya Da Vekili Olan Bölgelerde. Bizim Vadinin Vekili Yok O Yüzden Mi Bunları Yaşıyoruz. Sera Gölünün Bulunduğu Vadimize Binlerce Turist Geliyor Ama Gölü Yukarı Geçen Yok Çünkü Bizim Mahalleye Kadar Geliyor, Geri Dönüyor. Artık Çareyi Sadece Sayın Cumhurbaşkanımıza Bir Şekilde Ulaşarak Yapmaya Çalışacağız. Bizi Bugüne Kadar Kapılarında Yıllarca Süründüren Kim Varsa Hepsini CİMER Den Yazdık, Eğer Cumhurbaşkanına Ulaşabilirsek Kendisine Anlatacağız. Tüm Mahalle Halkı Bu Sözler Yerine Getirilene Kadar Susmayacağız. Yakın Zamanda Trabzon Meydanında, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Önünde Ve Son Olarak Ankara’da Bir Eylem Yapacağız, Sesimizi Herkese Duyurmaya Çalışacağız.

670-827.gif123456---kopya-20180810202943.png

Kaynak:Haber 61

 

Editör: TE Bilisim