Akçaabat’ta Nerede Denize Girebilirim!

Trabzon’da Denize Girilebilecek Plajları Sizin İçin Derledik... Hangi Plaj İyi, Hangisi Kötü! İşte Tam Liste...

Trabzon'da Suyu Temiz Ve Mükemmel Olan Sahiller Belirlendi. Su Numunelerini İnceleyen Sağlık İl Müdürlüğü, Bakanlığın Sitesinde Bunları Yayınladı.

Buna Göre Akçaabat Sahilinde Mükemmel Derecede Bir, İyi Derecede Üç İyi Derecede Plaj Bulunurken, Çarşıbaşı'nın Üç Mükemmel Derecede Plajı, Vakfıkebir'in İki İyi Derecede Plajı, Beşikdüzü'nün İki İyi Derecede Plajı, Ortahisar'ın Bir Mükemmel Derecede Plajı (Yalıncak), Yomra'nın Bir İyi Derecede, Bir Kötü Derecede Plajı, Arsin'in İyi Mükemmel Derecede Bir İyi Derecede Plajı, Araklı'nın Üç İyi Derecede Plajı, Sürmene'nin Üç İyi Derecede, Bir Mükemmel Derecede Plajı, Of'un Üç Mükemmel Derecede, Bir De İyi Derecede Plajı Bulunuyor.

Plajların İlçelerine Göre Dereceleri İse Şu Şekilde Oldu:

AKÇAABAT

- Mersin Plajı (Mükemmel)

- Akçakale Plajı (İyi)

- Salacık Plajı (İyi)

- Daracık Plajı (İyi)

ÇARŞIBAŞI

- Yoroz Plajı (Mükemmel)

- Kerem Plajı (Mükemmel)

- Belediye Plajı (Mükemmel)

VAKFIKEBİR

- Yalıköy Plajı (İyi)

- Belediye Plajı (İyi)

BEŞİKDÜZÜ

- Liman Arkası Plajı (İyi)

- Belediye Plajı (İyi)

ORTAHİSAR

- Yalıncak Aile Plajı (Mükemmel)

YOMRA

- Kaşüstü Plajı (İYİ)

ARSİN

- Güzelyalı KTÜ Altı Plajı (İyi)

- Kendirli Mevkii (Mükemmel)

ARAKLI

- Yalıboyu Sahili (İyi)

- Kalecik Mevkii (İyi)

- Akasya Mevkii (İyi)

SÜRMENE

- Vaha Halk Plajı (İyi)

- Zeytinlik Mahallesi Karacehennem Mevkii (Yeni)

- Çamlıca Ve Orta Mahalle Orta Sahili (Yeni)

- Yenimahalle Sahili (İyi)

- Çamburnu Mesire Yeri (İyi)

OF

- Soğukpınar Barınakönü (İyi)

- Kıyıcık Karşısı (Mükemmel)

- Kıyıcık Hastane Önü (Mükemmel)

- Kavakcami Doğusu (Mükemmel)

Sağlık İl Müdürlüğü'nden Deniz Suları İle İlgili Şu Duyuru Ve Uyarı Yapıldı:

"Trabzon Yüzme Alanları Analizleri:

Türkiye Genelini Değerlendirdiğimizde Şehirlerimizde Nüfusun Hızla Artması Beraberinde Sanayinin Ve Kentleşmenin Artmasına Neden Olmaktadır.

Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2016 Verileri Üzerinden Hazırladığı Raporunda Ülkenin En Öncelikli Çevre Sorunu Olarak Nitelendirebileceğimiz Konusu Su Kirlilliğidir. Yine Bu Raporda Yüzme Sularımızın Çoğunluğunun Muhtemel Kirlenme Nedeninin “Evsel Atık Sular” Olduğunu Görmekteyiz. Evsel Atık Suların Kirlilik Kaynağı Oluşturması Öarsin Güzelyalı Plajı Ncelikle Bize Kamusal Bir Hizmet Olan Su Ve Kanalizasyon Hizmetlerinin Ne Kadar Önemli Olduğunu Gösteriyor. Bizler Toplum Sağlığının Korunması Ve Yüzme Suyundaki Kirleticilere Karşı Maruziyetin Önlenmesi İçin Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü Olarak Belli Mevzuatlar Çerçevesinde Yüzme Sularımızın Kalitesini Değerlendirmekteyiz.

Yüzme Sezonu Karadeniz Bölgesi İçin 15 Haziran’ Dan, 15 Eylül’e Kadarki Süreç Olarak Belirlenmiştir. Yüzme Sezonunun Başlamasından 15 Gün Önce Her Yüzme Alanından Numune Alınmaya Başlanır. Numuneler, Belirli Aralıklarla Ki Bu Süreç 15 Günde Birdir Aynı Noktadan Ve Düzenli Olarak Alınır. Ancak Risk Durumu Tespit Edildiğinde Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü Olarak Daha Sık Aralıklarla Numune Almakla Yetkiliyiz. Trabzon İli Olarak İlk Numunemizi 27 Mayısta Aldık. Şu Ana Kadar Her Yüzme Alanından Üç Numune Alındı. 28 Yüzme Alanımız 6 Kirlilik İzlem Noktası Var. Bir Deniz Kıyısını Vatandaşlarımızın Girebileceği Yüzme Alanı Olarak İlan Edilebilmesi İçin Önce O Alanı Kirlilik İzlem Noktası Olarak 3 Yıl Takip Ederiz. 3 Yıl Boyunca Alınan Bütün Numuneler Temiz Çıkarsa Yüzme Sezonu Öncesinde İlgili Kurumlar Tarafından Oluşturulan Komisyonda Yüzme Alanı Olarak Kabul Ederiz.

Vatandaşlarımız Yüzme Alanlarının Analiz Sonuçlarını Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün Yüzme Suyu Takip Sistemi Yuzme.Saglik.Gov.Tr Den Öğrenebilirler. Buraya Girdiklerinde Harita Üzerinden İstedikleri İli Seçerek Hangi Yüzme Alanını Görmek İstiyorlarsa O Alanın Plaj Detayı Butonuna Basarak Plaj Hakkında Detaylı Bilgi Ve Analiz Sonuçlarını Görmek Mümkün. Sezon İçinde Yapılan İzlemelerde Zorunlu Değerleri Sağlamayan Yüzme Alanı Varsa Öncelikle Kirlilik Kaynağının Tespiti Ve Kirliliğin Önlenmesi İçin Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğüne Tarafımızca Bildirilmekte, Gerekli Tedbirlerin Alınması İçin İlgili Belediye Uyarılmakta Ve Yüzme Alanı Halkın Kullanımına Kapatılmaktadır. En Son 24.06.2019 Tarihinde Tüm Yüzme Alanlarımızdan Numune Alındı.

ayder-turizm-logo-koksal-071-201.png

Editör: TE Bilisim