Akçaabat’ta Kitap Şenliği Sona Erdi

Akçaabat Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen kitap şenliği sona erdi.

21-29 Mayıs 2022 tarihleri arasında Akçaabat Belediyesi Gençlik Merkezi Spor Salonunda düzenlenen kitap şenliğine vatandaşlardan öğrencilere yediden yetmişe yoğun katılım oldu.

Kitap Şenliğinde 25 yazar ve 40 yayın evi yerini aldı. Ziyarete gelenler birbirinden değerli kitapları alma imkânı bulurken birbirinden ünlü yazarlar da ziyaretçilere kitaplarını imzaladılar. Bunun yanında 2. Kitap Şenliği kapsamında 12 farklı okulda yazar öğrenci buluşması gerçekleştiren Akçaabat Belediyesi, şenlik alanına gelen öğrencilere kitap alabilmeleri için hediye çeki dağıttı. Kitap şenliği kapsamında düzenlenen şiir dinletisi ile katılımcılara keyif dolu anlar yaşatan Akçaabat Belediyesi katılımcılardan tam not aldı.

akcaabat-kitap-senligi-sona-erdi-3.jpg

Bundan Sonra Geleneksel Hale Getirmeyi Hedefliyoruz

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim “Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Akçaabat Belediyesi kitap şenliğimiz sona erdi. Bundan yaklaşık 11 yıl önce birinci kitap şenliği yine aynı yerde düzenlenmişti. Uzunca bir aradan sonra ikincisini gerçekleştirmiş olduk. Arzumuz ve hedefimiz bunu her yıl yapıp geleneksel hale getirmektir. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi kitaplarla buluşturmak, kitapların içindeki doğru bilgilerle onları donatmak ve kitap dostu bir toplum inşa etmek adına bu etkinliklerimizi çok önemsiyoruz. Okuma oranının düşük sayılabilecek bir seviyede olduğu şehrimizde bu tür etkinlikler bu oranın artmasına vesile olacaktır.

akcaabat-kitap-senligi-sona-erdi-7.jpg

1350 Öğrenciye Hediye Çeki

Başkan Ekim “Kitap Şenliği alanına okullardan her gün 300 öğrenci getirilerek öğrencilerin kitap almaları ve yazarlarla tanışmaları sağlandı. Gençlerimize ve çocuklarımıza bizler de destek olmak amacıyla her öğrencimize toplamda 1350 öğrenciye kitap alışverişinde geçerli olmak üzere 30 TL lik hediye çeki dağıtık. Hediye çeklerini alan yavrularımız ilgi alanlarına ve yaş gruplarına göre kitapları satın aldılar. Yüzlerindeki tebessümü gözlerindeki mutluluğu görmek bizler için gurur vericiydi.” Dedi

akcaabat-kitap-senligi-sona-erdi-9.jpg

2800 Öğrenciyle Yazarları Buluşturduk

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim “2. Kitap Şenliği kapsamında 40 yayınevi ve 25 yazar bizlerle birlikte oldu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yapmış olduğumuz planlama kapsamında 12 farklı okulda toplamda 2800 öğrencinin katılımı ile yazar öğrenci buluşması gerçekleştirdik. Birbirinden ünlü yazarlar öğrencilerle söyleşiler gerçekleştirirken öğrencilerimiz de yazarlıkla ilgili konularda merak ettiği soruları yazarlara yönelttiler. Her bir birbirinden faydalı ve keyifli geçen yazar öğrenci buluşma programları geleceğimizin teminatı gençlerimizden ve çocuklarımızdan tam not aldı.” Dedi

akcaabat-kitap-senligi-sona-erdi-10.jpg

Şiir Dinletisi Kitap Şenliğine Farklı Bir Hava Kattı

Başkan Osman Nuri Ekim “2. Kitap Şenliği kapsamında alışılmışın dışında bir etkinlik ile farklılık yaratmak istedik. Bu kapsamda Türkiye Yazarlar Birliği, Karadeniz Yazarlar Birliği ve Trabzon Yazarlar Birliği bünyesinde toplamda 15 şair kendi şiirlerini katılımcılara okudular. Birbirinden değerli on beş şair, şiirleriyle birlikte katılanlara keyifli dakikalar yaşattı. Şairlerimiz kaleme aldıkları mısralarda anlatmak istediklerini kendi coşkularıyla yaşayarak bizlere ifade etmek suretiyle hissettirdiler.” Dedi.

akcaabat-kitap-senligi-sona-erdi-12.jpg

Emeği Geçenlere ve Katkı Sunanlara Teşekkür

Başkan Ekim “2. Kitap Şenliğimizi ziyaret eden tüm vatandaşlarımıza, öğrencilerimize, etkinliğimize katılan yazarlarımıza ve yayınevlerimize, okullarımız organize ederek şenlik alanına öğrencilerimizi ulaştıran ve yazar öğrenci buluşmalarında planlamalarımıza destek veren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, okullarımıza, öğretmenlerimize, velilerimize ve emek veren katkı sağlayan herkese şahsım ve ilçem adına şükranlarımı sunuyorum.” Dedi.

akcaabat-kitap-senligi-sona-erdi-13.jpgakcaabat-kitap-senligi-sona-erdi-17.jpgakcaabat-kitap-senligi-sona-erdi-19.jpgakcaabat-kitap-senligi-sona-erdi-20.jpgakcaabat-kitap-senligi-sona-erdi-22.jpgakcaabat-kitap-senligi-sona-erdi-23.jpgakcaabat-kitap-senligi-sona-erdi-27.jpgbodemormanset2-083.png

Editör: TE Bilisim