Karadeniz Sahil Yolu Güzergahında Araç Trafiğinin Yoğun Olduğu Akçaabat İlçesinde Fatih Eğitim Fakültesi Önünde Yapılacak Kavşak İnşaatında Sıkıntı Çıktığı İddia Edildi. Karayolları Tarafından, Kamulaştırma Bedeli Çok Bulunduğu İçin Projenin Şimdilik Askıda Kaldığı İfade Ediliyor.

Karadeniz Sahil Yolu Güzergahında Araç Trafiğinin Rahatlatılması İçin Yapılması Planlanan Kavşak Projeleri Arasında Yer Alan Fatih Eğitim Fakültesi Kavşağında Olumsuz Gelişmeler Yaşandığı İleri Sürülüyor.

Akçaabat İlçesi Söğütlü Mahallesi Fatih Eğitim Fakültesi Önüne Yapılacak Kavşak Projesinde, Kamulaştırma Bedelleri Nedeniyle Karayolları Genel Müdürlüğü Tarafından Proje Kabul Edilmediği İddia Edildi.

Konuyla İlgili Soruları Yanıtlayan CHP Trabzon İl Başkan Yardımcısı Celal Akaç, “Projeler Karayolları Genel Müdürlüğünden Onaylanmadı. Kamulaştırma Bedellerinin Yüksek Olması Nedeniyle Öyle Kaldı. Bilgi Doğru Bilgidir. Karayolları Genel Müdürlüğü Kamulaştırma Bedelinin Yüksekliği Nedeniyle Şu Aşamada Projeyi Beklemeye Aldı” Dedi.

Akaç, Sözlerine Şu Şekilde Devam Etti: “Trabzon Kent Olarak Sıkışan Bir Kent. Ulaşım Açısından Özellikle Belli Saatlerde İstanbul’u Aratmayan Bir Hale Dönüştü. Tabi Bunun Maliyet Analizi Yapılması Yaklaşımı Doğru Değil. Ülkenin Her Tarafına Çok Büyük Yatırımlar Yapıldığı Halde Bizim Trabzon’da Kavşak İçin Kamulaştırma Gerekçesini Öne Alan Bir Yaklaşımı Doğru Bulmuyoruz. Diyoruz Ki Bir An Önce Adım Atılsın. Eğer O Yapılamayacaksa Alternatif Bir Proje Tasarısı, Yol Ve Yöntem Araştırılsın. Bu Da Teknik Olarak Mümkün Dür Yanı”

KARAYOLLARI BİLGİ VERMEKTEN KAÇINDI...

Hatırlanacağı Üzere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Fatih Eğitim Fakültesi Önündeki Kavşak Projesini, “Haçkalı Baba Kavşak Projesi Ve Atapark Kavşak Projesi” İle Birlikte Müjdelemişti. Konuyla İlgili Aradığımız Karayolları Bölge Müdürlüğü Yetkilileri İse  Bilgi Veremeyeceklerini Söyledi.

61 saat

akkcaabattt.jpg123456---kopya-20171212195707.png

 

 

Editör: TE Bilisim