Vatandaşlarımızın Kaldırımda Oturma Şeklinden Rahatsız Olan Bayanlar, Akçaabat Belediyesinin Bu Konuda Hiç Bir Çalışma Yapmamasından Şikâyetçi. Toplumumuzun Bir Gelenek Ve Kültürü Olan Kadınlarımıza Saygı Denen Bu Kültürün Tabana Yayılmamayışı Bir Eksikliktir. Özellikle Bayanlar Kaldırım İşgallerinden Dolayı Bebek Arabalarıyla Yolun Ortasından Yürümek Zorunda Kalıyor.

Akçaabat İlçemizdeki Kaldırımların Dar Ve Düzensiz Olmasından Dolayı Yayalar İçin Tehlike Kaçınılmaz Oluyor. Kaldırımları İşgal Eden Kimi Esnaflar Kendine Göre Dükkânın Önünü Şekillendirerek Yayaların Geçişini Engellenmektedir. Yapılan Kaldırım İşgalleri Daha Düzenli Ve Yaya Geçişini Engellemeyecek Şekilde Yapılmış Olsa Bu Sıkıntılar İlçemizde Yaşanmaz. Gelişi Güzel Yapılan Kaldırım İşgali İster İstemez Bir Takım Sıkıntıları Beraberinde Getirmektedir. Özellikle Son Günlerde Moda Haline Gelen Kimi Lokantalar Ve Kahvehanelerin Masaları Dışarıya Çıkartmaları Vatandaşların Tepkisine Neden Oluyor.

img_3441.jpg

Akçaabat’ta Yok Denecek Kadar Az Olan Kaldırımlar Esnaflar Tarafından İşgal Edilmiş Durumda. Kaldırımların İş Yerleri Tarafından İşgal Edilmesinden Dolayı Yoldan Yürümek Zorunda Kalan Vatandaşlar Her Gün Ölümle Burun Buruna Geliyorlar. Yaz Aylarının Gelmesi İle Birlikte Dükkânlarını Kaldırımlara Doğru Genişleten Esnaflara Akçaabat Belediyesi’nin Göz Yumması Vatandaşların Tepkisine Neden Oluyor. Belediye Meclisinde Daha Önce Defalarca Gündeme Gelen Kaldırım İşgaller Konusunda Akçaabat Belediyesi'nin Yeterli Girişimde Bulunmaması Gözlerden Kaçmıyor.

Kaldırım İşgallerini Önleme Görevini Yapılan Şikâyetlere Rağmen Yerine Getirmeyen Akçaabat Belediyesi Kaldırım İşgalleri Nedeniyle Yaşanacak Talihsiz Bir Kazanın Sorumluluğunu Üstlenmek Zorunda Kalacak.

YAZ GELDİ DÜKKÂNLAR VE ÇAY OCAKLARI  KALDIRIMLARA TAŞTI

Akçaabat İlçemizde Kaldırımları İşgal Eden Dükkânların İçerisinde Lokantalar, Bakkallar, Marketler Gibi Birçok İşletme Yer Alıyor. Havaların Isınmasını Fırsat Bilen Bir Çok Esnaflar, Çay Ocakları Kaldırımları Vatandaşların Kullanımından Alarak Dükkânlarının Hizmet Alanına Kattılar. Esnafların Kaldırımlara Masa Ve Tezgâh Koymaları Vatandaşlar Yoldan Yürümek Zorunda Kalmaktalar. Geçtiğimiz Aylarda İstanbul'da Meydana Gelen Talihsiz Kazada Kaldırımların İşgal Altında Olmasından Dolayı Yoldan Yürümek Zorunda Kalan Vatandaş Minibüsün Altında Kalarak Can Vermişti. Kaldırım İşgallerinin Yaz Aylarında Daha Çok Yaşandığını Belirten Vatandaşlar, "Akçaabat İlçemizde Kaldırımların Olmaması Yâda Bozuk Olmasından Dolayı Çektiğimiz Sıkıntılara Yaz Aylarında Birde Çay Ocağı Esnafların İşgalleri Ekleniyor.

img_3439.jpg

Özellikle Belli Sektördeki İşletmeler Yaz Gelince Kaldırımları İşgal Ediyor. Havaların Isınması İle Birlikte Dışarıya Masa Koyan Lokantalar, Çay Ocakları Bizleri Yoldan Yürümek Zorunda Bırakıyor. Çay Ocakları Gibi Daha Birçok Sektördeki Esnaf Aynı Uygulamayı Yaparak Bizlerin Canını Tehlikeye Atıyor. Bizleri Yoldan Yürümek Zorunda Bırakan Esnaflar Ve Bunlara Göz Yuman Akçaabat Belediyesi Geçireceğimiz Bir Kazanın Sorumluluğunu Üstlenebilecekler Mi? " Diyerek Akçaabat Belediyesine Tepki Gösterdiler.

AKÇAABAT BELEDİYESİ ESNAFA GÖRE UYGULAMA MI YAPILIYOR?

Akçaabat Belediye Meclisi'nde Meclis Üyeleri Tarafından Daha Önce Defalarca Gündeme Getirilen Kaldırım İşgallerine Karşı Etkin Bir Çalıştırma Gerçekleştirilmemesi Vatandaşların Tepkisine Neden Oluyor. Akçaabat Belediyesi'nin Bazı Lokantaları Kaldırım Konusunda Uyarırken Bazı Lokantalara Hiçbir Uyarıda Bulunmaması Akçaabat Belediyesi Esnafa Göre Uygulamamı Yapıyor Sorusunu Akıllara Getirdi. Belediyenin Esnaflar Arasından Ayrımcılık Yaptığı Kadar Oy Korkusu Nedeniyle Bazı Esnaflara İşlem Uygulayamadığı Da Vatandaşlar Tarafından Dile Getiriliyor.

img_3442.jpg

ESNAF KALDIRIMI KENDİNE GÖRE DÜZENLİYOR

Dükkânlarını Tadilata Alan Veya Yeni Dükkân Açan Bazı Esnafların Kaldırımları Kendi İsteklerine Göre Şekillendirdikleri Ve Vatandaşların Geçiş Alanlarını Daraltarak Kendileri Alan Yaratmaları Vatandaşların Tepkisine Yol Açıyor. Akçaabat Belediyesi'nin Kaldırımları Yeniden Dizayn Eden Ve Vatandaşları Mağdur Edenlere Sesini Çıkarmaması Anlaşılır Gibi Değil.

final-011.png

Editör: TE Bilisim