Akçaabat’ta İzinsiz Havai Fişek Kullananlara Ceza Yağdı!

Akçaabat Genelinde İzinsiz Havai Fişek Ve Benzeri Piroteknik Maddeleri Kullananlar Hakkında İlçe Emniyet Müdürlüğünce Para Cezası Kesildi.

Akçaabat İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekipleri İlçe Genelinde Bulunan Düğün Salonları Ve Sokak Aralarında İzinsiz Olarak Havai Fişek Atan Her Kim Varsa Tespit Edilip Ceza Kesileceği, Bunun Yanında Havai Fişek Ve Benzerleri Piroteknik Maddelerin İşi Bilen A Sınıfı Ateşleyici Yeterlilik Belgesi Sahibi Kimseler Tarafından Yapılması Gerektiği Belirtildi. 

Yapılacak Etkinliğin Bir Gün Öncesinden Mülki Amirden İzin Alınarak Yapılması Gerektiği İfade Edilen Açıklamada, Şunlar Kaydedildi:

"Akçaabat İlçe Emniyeti Müdürlüğü, Havai Fişek Ve Benzerleri Piroteknik Maddelerin İzinsiz Kullananlar Hakkında İdari İşlem Yapılacak. Bu Kapsamda, Piroteknik Maddelerden Havai Fişek, Oyun Ve Eğlence Aracı Olan Patlayıcı Maddelerin Bilinçsiz Kullanımından Kaynaklanan Yaralanma Ve Sakatlanmaların Önüne Geçilmesi Hedefleniyor. Huzur Ve Güvenliğin Sağlanması Amacıyla 5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun 11.Maddesi (C) Bendi Gereğince Havai Fişek Ve Benzeri Piroteknik Maddelerin İzinsiz Kullanımına, Valilik Makamının 21.08.2008 Tarih Ve 37 Sayılı Oluru İle Yasaklamalar Getirilmiştir. Gerekli Şartların Sağlanması Halinde Etkinliğe İzin Verilecektir."

670-852.gif123456---kopya-20180816210706.png

Editör: TE Bilisim