Havaların Soğuması İle Birlikte Aydın’da Vatandaşlar Zehir Solumaya Başladı

Havaların Soğuması İle Birlikte Akçaabat’ta Vatandaşlar Oksijen Yerine Adeta Zehir Solumaya Başladı. Akçaabat Şehir Merkezinde Özellikle Sabah Ve Akşam Saatlerinde Artan Hava Kirliliği Nedeniyle Astım Hastalarının Dışarı Çıkmaması Tavsiye Edilirken, Vatandaşlar Sorunun Çözümü İçin Yetkililerden Yardım İstedi.

Akçaabat'ta Havaların Soğuması İle Birlikte Katı Yakıt Kullanıma Bağlı Olarak Hava Kirliliği Had Safhaya Ulaştı. Sabah Ve Akşam Saatlerinde İse Akçaabat Merkezine Çöken Duman Görüş Mesafesini Bile Olumsuz Etkilemeye Başladı.

Katı Yakıt İle Isınan Akçaabat'ta Doğalgazın Da Kullanılamaması Nedeniyle Oluşan Hava Kirliliği Şehri Yaşanmaz Hale Getirdi.

Akçaabat İlçesinde Hava Kirliliğinin Her Geçen Gün Yoğunlaştığını Belirten Vatandaşlar, Özellikle Akşam Saatlerinde Ve Sabahın Erken Saatlerinde Çocuk Ve Yaşlıları İle Dışarı Çıkmayı Çekindiklerini Belirttiler. Özellikle Nefes Almanın Zorlaştığı Akçaabat Şehir Merkezinde Yaşanan Hava Kirliliğinin Düşük Kalorili Ve Kükürt Oranı Yüksek Kömürlerin Yaygın Olarak Kullanılmasından Meydana Geldiği Belirtiliyor.

IMG_2105

IMG_2106

IMG_2107

IMG_2108

IMG_2176

IMG_2180

IMG_2182

Editör: TE Bilisim