Akçaabat’ta Fırıncılar Eleman Bulamıyor

Akçaabat’ta Fırıncılar 3 Bin Lira Maaş Verdikleri Halde Eleman Bulmakta Zorluk Çekiyor. Maddi Olarak İyi Para Verdiklerini Dile Getiren Fırıncılar, İnsanların Bu Sektöre Karşı Mesafeli Durduğunu Belirtiyor.

Teknolojinin De Gelişmesiyle Geleceğe Umutla Bakamayan Kara Fırınlar, Buna Ek Olarak Alttan Çırak Yetişmemesi Sebebiyle De Tedirginlik Yaşıyor. Fırıncılığın Herhangi Bir Okulu Olmaması Ve Sadece Çıraklık İle Öğrenilebiliyor Olması, Bu Durumun Oluşmasındaki Ana Faktör Olarak Ön Plana Çıkıyor.

Akçaabat İlçesinde Bir Fırında 30 yıldır Ekmek Ustası Olarak Çalışan Recep Öztürk – Eyüp Baysal, Eleman Sıkıntısı Sebebiyle Sektördeki Fırıncıların Çok Yoğun Bir Şekilde Çalışmak Zorunda Olduklarını Aktardı. Fırıncılığın Çok İyi Bir Maaşa Sahip Olduğunu Ancak Günlük Yoğunluğu Sebebiyle İnsanların Bu Mesleğe Karşı Mesafeli Durduğunu Belirten Ekmek Ustaları Recep Öztürk – Eyüp Baysal, “3 Bin Liraya Kadar Ücret Alıyoruz Fakat Çıraklıktan Yetişebilecek Fırıncı Ustası Bulamıyoruz. Maddi Olarak İyi Bir Para Alıyoruz Ama Mesai Saatleri Uzun. Böyle Olunca Da İnsanlar Fırıncılığa Karşı İstekli Olmuyor. Sosyal Hayatımız Yok, Geceleri Çalışılıyoruz. Öte Yandan Yeni Kuşak Da Yetişmiyor. Bizler Artık Son Kuşak Fırıncılarız Diye Düşünüyoruz.

20190526_175557.jpg

30 Yıldır Fırın Ustası Olarak Çalışan Recep Öztürk – Eyüp Baysal Fırıncılığın, Sosyal Hayatı Olumsuz Yönde Etkilediğini Ve Ailelerine Zaman Ayırmakta Dahi Zorlandıklarını Söyledi. Buna Rağmen Böylesine Önemli Bir Mesleğin Kaybolmaması Gerektiğini Vurgulayan Recep Öztürk – Eyüp Baysal Konuyla İlgili Şunları Kaydettiler:

“Şuan En Sıkıntılı Olduğumuz Konu Elemansızlık. Eleman Olmamasının En Önemli Nedeni De İzin Hakkımızın Olmaması. 365 Gün Çalışıyoruz. 365 Gün Çalışan İnsanda Bir Verimsizlik Olur. İnsanın Kısa Bir Süreliğine De Olsa İşine Özlem Duyması Gerekir Ki, Verimli Olabilsin. Eleman Yetişmemesinin En Önemli Sebeplerinden Biri Bu. Sosyal Hayatımız Zaten Yok. Her Şeyde Para Değil Tabii Ki. Yine De Fırıncılık Bizim Bir Geleneğimizdir. Umut Ediyorum Ki, Bir Bilinçlenme Olur Ve Bu Mesleği Kaybetmeyiz.”

20190526_175608.jpg20190526_175615.jpgayder-turizm-logo-koksal-057.png

Editör: TE Bilisim