Akçaabat’ta Dijital Dönüşüm Ve E-Ruhsat Yönetimi Sistemi Başlıyor

Dijital değişim ve dönüşümde attığı adımlarla örnek bir vizyon ortaya koyup, bilişim alt yapısını her geçen gün yenileyen Akçaabat Belediyesi, belediye hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak, zaman ve kaynak tasarrufu sağlamak için başlattığı teknik alt yapı dönüşüm hizmetlerine Dijital Dönüşüm ve E-Ruhsat Sistemini de ekledi.

Dijital Dönüşüm ve E-Ruhsat Sistemi ile yılda 1 milyon 800 bin TL kağıt ve kırtasiye tasarrufu sağlanacak. Bu sistem ile müellifler İnşaat Yapı Ruhsatı başvurularını online yapabilecek ve gereken tüm süreçleri şeffaf bir şekilde takip edip raporlayabilecek.

1-096.jpg

Akçaabat Belediyesi ve özel bir yazılım firmasıyla işbirliği halinde geliştirilen Dijital Dönüşüm ve E-Ruhsat Sistemi’nde hem müellifler hem vatandaşlar sonuçlara anında ulaşabilecek. E-İmza ve E-Devlet ile entegrasyonu bulunan ve online işlemlerin gerçekleştirileceği sistemde tüm işlemler daha hızlı ve şeffaf olacak. Sonuçlara ve işlem süreçlerine anında erişim ve takip kolaylığı da sağlayan sistem onaylanan tüm projelere ve proje arşivine uzaktan erişim gibi kolaylıklar da sağlayacak.

Akçaabat Belediyesi’nin dijital alt yapısını yeni teknolojik gelişmelerle güçlendirdiklerini ifade eden Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, bölgemizde dijital dönüşümde E-Ruhsat uygulamasını gerçekleştiren ilk belediye olduklarını belirterek belediyenin resmi internet sitesinde faaliyete geçecek olan E-Ruhsat sistemiyle inşaat yapı ruhsatı işlemlerine ulaşımı daha kolay, hızlı ve kesintisiz hale getirdiklerini söyledi.

4-070.jpg

Vatandaşların belediye hizmetlerine ulaşımı kolaylaştırmanın yanı sıra zaman ve kaynak tasarrufunu maksimum seviyeye çıkartacak yenilikçi modelleri bünyelerine katmaya devam ettiklerini ifade eden Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “ Gelişen dünyamızda çağın gerekliliklerine yerine getirip teknolojik alt yapısını her geçen gün yenileyen bir belediye olarak, uygulamaya aldığımız Dijital Dönüşüm ve E-Ruhsat Sistemiyle birlikte bu yöndeki hizmetlerimizin boyutunu daha fazla geliştirmiş oluyoruz. Dünyada son dönemlerde hızla yayılan yeni nesil belediyecilik anlayışıyla hizmetlerine baştan aşağıya şekil veren bir belediye olarak, bilişim ve otomasyon çalışmalarını yakından takip edip, ülkemizin teknolojik altyapısının izin verdiği son noktaya kadar kullanıp bir dijital dönüşümde E-Ruhsat uygulama sürecini hızla başlatmış olduk. Özellikle son iki yıldır dünya düzeninin değişmesine neden olan pandemi süreciyle birlikte yaşanan dijital dönüşüm sürecine bizlerde ayak uydurup, teknolojik alt yapımızı sürekli yeniliyoruz. Çağımızın getirmiş olduğu ideal teknolojik alt yapıyı kullanılarak müdürlüklerimizin ve vatandaşlarımızın zaman ve fiziki iş yükünü minimalize etmek için dönüşüm sürecimizde; doküman yönetim sitemiyle İçişleri Bakanlığı, E-belediye ve elektronik imza platformunda yerimizi alarak, kurumsal entegrasyon kabiliyetimizi zirveye taşımış olduk. Bölgemizde dijital dönüşümde E-Ruhsat uygulamasını gerçekleştiren ilk belediye olmanın verdiği sorumlulukla birlikte İletişim teknolojilerinin durmaksızın ilerlemesi ve kolaylıklar sağlaması kapsamında vatandaşlarımızın zaman ve mekandan bağımsız bir şekilde kesintisiz hizmet almasını sağlayarak, dijital dünyada yerimizi almış oluyoruz. ” diye konuştu.

24367-006.jpg

 

 

Editör: TE Bilisim