Yurdun Dört Bir Yanında Olduğu Gibi Akçaabat İlçesinde’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı.

Akçaabat’ta İlk Tören Kaymakamlık Makamında Gerçekleşti.Burada Akçaabat Kaymakamı Abdul Rauf Ulusoy,İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mustafa Selçuk,İlçe Belediye Başkanı Şefik Türkmen İle Birlikte Tebrikleri Kabul Ettiler.

Ardından Akçaabat Eski İlçe Jandarma Komutanlığı Önünde Gerçekleştirilen Törene Akçaabat Kaymakamı Abdul Rauf Ulusoy,İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mustafa Selçuk,İlçe Belediye Başkanı Şefik Türkmen Daire Amir Ve Müdürleri, Askeri Ve Sivil Erkan, Adli Ve İdari Yargı Mensupları, Vatandaşlar, Öğrenci Ve Öğretmenler Katıldı.

Tören, Akçaabat Kaymakamı Abdul Rauf Ulusoy,İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mustafa Selçuk,İlçe Belediye Başkanı Şefik Türkmen İle Birlikte Halkın Bayramını Kutlaması İle Başladı.

Saygı Duruşunda Bulunulması Ve İstiklal Marşı'nın Okunmasının Ardından Program,Öğrencilerin Okudukları Şiirlerle Devam Etti.

Günün Anlam Ve Önemini Belirten (29 Ekim Cumhuriyet Bayramı)Konuşmayı Akçaabat Kaymakamı Abdul Rauf Ulusoy Yaptı.Akçaabat Kaymakamı Abdul Rauf Ulusoy Yaptığı Konuşmasında Şunları Söyledi.

“Bugün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı.Cumhuriyetimizin 90.Yılını İlçemizde Hep Beraber Kutlamanın Mutluluğu İçerisindeyiz.

Değerli Akçaabatlılar,Millet Olarak Büyük Bir Zafer Ulaştırdığımız Kurtuluş Savaş’ımızı Yeni,Güçlü Bir Devlet Ce Cumhuriyet Yönetimi İle Taçlandırmamızın Üzerinden 90 Yıl Geçmiş Bulunmaktadır.Bağımsız Ve Müstakil Yaşama Arzusuyla Elde Edilen Bu Büyük Zaferi Sürekli Hale Getirmek İsteyen Ve Hedefi En Baştan Tam Bağımsızlık Ve De Muasır Medeniyetler Seviyesini Aşma Olarak Belirleyen Mustafa Kemal Atatürk,Bu Hedeflere Ancak Ve Ancak Cumhuriyet Ve Demokrasi İle Varılabileceğini Görmüştür.Cumhuriyetimizi Tıpkı Kuruluşundaki Temel Mantıkla Olduğu Gibi,Tam Bağımsız,Güçlü Ve Demokrasi İçinde Yaşayan Bir Dünya Devleti Olarak Sürekli Kılmak İçin Bugün Hepimize Büyük Görevler Ve Sorumluluklar Düşmektedir.

Bu Nedenle De,Büyük Bir İmparatorluktan Cumhuriyet’e Doğru Giden Yolu Çok İyi Bilmek,Anlamak,Kavramak Ve Her Zaman Hatırlarımızda Her Daim Canlı Tutmak Zorundayız.Çünkü Bu Süreç Yüce Devletimizin Bekası Ve Ulusumuzun Geleceği,Huzur Ve Refahı Açısından Çok Önemli Bir Kılavuzdur.Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Rehberliğinde Ve Önderliğinde Büyük Türk Milleti’nin Kanı,Canı Ve Büyük Emekleriyle Kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni,Tüm Varlık Ve Değerleriyle Sonsuza Değin Yaşatılması Çocuktan,Kadına Yaşlıdan Gence Herkesin Vazgeçilmez Ortak Sorumluluğu Olmalıdır.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Milletler Arası Bağı Güçlü Dünyada Ekonomik Gelişmesini Ve Kelkınmasını Tam Anlamıyla Gerçekleştirmiş,Büyük Ve Lider Bir Ülke Olarak İstenilen Hedeflere Koşması Ve Ulaşması Hepimizin Kuşkusuz Ki En Büyük Hedefidir.İnanıyorum Ki Bu Duygular Var Oldukça Cumhuriyetimizin 100.Yılında Dünyanın En Güçlü Ve Lider Ülkeleri Arasında Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin De Yer Alması Beklenen Bir Gelişme Ve Ulaşılmış Bir Hedef Olacaktır.Bunun İçin Hepimiz Var Gücümüzle Çalışmalıyız

Değerli Akçaabatlılar,Ülkemiz,Atatürk Ve Silah Arkadaşlarının Kuruluşta Ortaya Koydukları Temel Amaçlara Ve Hedeflere Kuşkusuz Ki Ulaşacaktır.

Bu Duygu Ve Düşüncelerle Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 90.Yıl Dönümünde Akçaabat Halkının,Kamu Görevlilerin,Öğretmenlerin,Geleceğimizin Teminatı Olan Öğrencilerimizin Ve Değerli Basınımızın Bayramını Kutluyor,Vatanı Uğruna Seve Seve Canını Feda Eden Aziz Şehitlerimizi Rahmet Ve Şükranla Anıyor Sevgi Ve Saygılarımı Sunuyorum.

Akçaabat Kaymakamı Abdul Rauf Ulusoy’un Konuşmasının Ardından Halk Oyunları Gösterileri İzleyenlere Coşku Dolu Dakikalar Yaşatırken,Tören Alanının Küçük Ve Dar Olması Bayrama Gelen Öğrencilerin Bayramı Coşku İçerisinde İzleyememelrine Neden Oldu.Birçok Vatandaşında Şikayetçi Olduğu Bayram Alanının Bu Derece Kötü Seçilmesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Coşku Ve Heyecan İçerisinde Kutlanmamasına Neden Oldu.

Akçaabat’taki Tören,Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri Çerçevesinde Düzenlenen Yarışmalarda Dereceye Girenlere  Ve Protokol Üyeleri Tarafından Çeşitli Hediyelerin Verilmesi İle Devam Etti.

Son Olarak Tüm Okulların Bayrak Ve Flamaları Eşliğinde Katıldığı Geçit Töreniyle Cumhuriyet’in 90.Yılı Münasebetiyle Akçaabat İlçesinde Düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı Sona Ermiş Oldu.

Günün Bir Diğer Programı İse Akçaabat Atatürk Parkında Gerçekleşti.Burada Davul Zurna Eşliğinde Halk Horonu Kuruldu Ve Çok Sayıda Vatandaş Kol Kola Girerek Doyasıya Horon Oynadılar.

 HABERİN GÖRÜNTÜSÜ http://www.youtube.com/watch?v=b_myWYUc2H8&feature=youtu.be

Editör: TE Bilisim