Zaman Zaman Osmanlı Torunları Olduğumuzla Gurur Duyarız.

Osmanlının Yaptırdığı Camilerde İbadetler Ederiz. Ancak Osmanlı’nın Temizlik Konusunda Gösterdiği Özeni Göstermiyoruz.

İbadet Öncesi Temizliğe Özen Göstermediğimiz Gibi “Sıkışık” Bir Durumda Namazlarımızı Eda Etmeye Adeta Zorlandığımızı Kimse İnkar Edemez.

Camilerdeki Tuvalet Meselesine Değinmek İstiyorum. Camilerde Namaz Vakitlerinde Tuvaletler Ücretsiz Olmalıdır. Ve Buna Kesin Uyulmalıdır.

Büyük Şehirlerde Bütün Camilerin Tuvaletleri Derneklerce Kiraya Verilmektedir. Bu Öylesine Bir Rant Haline Geldi Ki, Zaman Zaman Bu Uğurda Kaba Kuvvete, Zorbalığa Dahi Gidilebilmektedir. Bu Rant Artık Bitirilmelidir. Tuvaletlerin Müslümanlara Namaz Vakitlerinde Ücretsiz Hizmet Vermesi Sağlanmalıdır. En Ucuz Tuvalet Ücreti 1 TL En Pahalısı 1,5 TL Dir. Bu Parayı Veren Vardır Veremeyen Vardır. İbadetini Yapmadan, Gerisin Geriye Dönmek Zorunda Kalanlar Bile Oluyor. Dönmek Zorunda Kalıyor Zira Tuvalet Görevlileri Para Vermeyeni Azarlıyor, Hakaret Ediyor, Küçük Düşürüyor.

Bazı Cami Tuvaletlerine Turnike Koymuş, Vatandaş Girmeden Parasını Ödüyor, Sonra İçeriye Giriyor.

Rahatsızlığı Olan, Yolcu Olan Ya Da Bir Sebepten Cami Çevresinde Bulunurken İbadet Etmesi Gereken Bir İnsan, Parası Yoksa İçeri Dahi Giremiyor.

Diyanet Bu Vebalden Kurtulmalıdır. Ve Namaz Vakitlerinin Öncesi Ve Sonrası Olmak Üzere Her Vakitte En Az Bir Saat Tuvaletler Vatandaşlara Ücretsiz Hizmet Vermelidir.

123456---kopya-975.pngyesyeni-logo-final-20170620182733.png

EROL KARA

 

Editör: TE Bilisim