Akçaabat’ta Bir İş Güvenliği Rezaleti!

Akçaabat ortamahalle St. Michael kilisesi restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ededursun, restorasyon işi yapan işçilerin iş güvenliğini sağlayacak hiçbir önlemin alınmadığı aşikâr ortada. Bu durum ise, dış yüzeye kurulan iskelenin, yapı işleri yönetmenliğine göre aykırı olduğu öğrenildi.

Akçaabat ortamahalle Fevzipaşa İlkokulu karşısında bulunan St. Michael kilisesi iç ve dış yüzeyinde restorasyon çalışması yapan işçilerin ahşap diye tabir edilen kalas iskele üzerinde hiçbir iş güvenliği almadan yaptıkları çalışmalar yürekliği ağıza getirmeye devam ediyor.

Ülkemizin birçok ilinde ve ilimizde iş güvenliği almadan yapılan çalışmalarda onlarca işçi hayatını kaybederken buna karşın bu tür çalışmalar, halen daha devam etmesi kafalarda soru işaretleri bıraktı. İşverenler tarafından onlarca yükseklikte iskele üzerinde iş güvenliği almadan çalıştırılan işçiler ise hayatları büyük bir risk taşımaya da devam ediyor.

Akçaabat’ın önemli turizm merkezlerinden ortamahalle ’de St. Michael Kilisesi’ne yapılan iç ve dış yüzeyindeki restorasyon çalışmasını yapan işçilerin iş güvenliği almadan çalışmaları objektiflerimize takıldı. İşçiler aşağından yukarıya iskele üzerinde adeta cambazlık yaparak tırmanırken, çatı da bulunan diğer işçilerde yere düşme korusu bile yaşamadan çalışmalarını sürdürdüler. Bir işçinin yukarıya çıkmak için bir diğer işçinin de aşağıya doğru inerken, ayaklarıyla tahtaları ittirmesi yürekleri ağızlara getirdi.

Yine haber sitemizin yapmış olduğu geniş araştırmalara göre, Akçaabat ortamahalle ‘de devam eden St. Michael kilisesindeki restorasyon çalışmaları yapı işleri yönetmenliği mevzuatı gereği güvenlik nedeniyle acil durdurulması gerektiği yönünde…

RESMİ GAZETE'de YAYINLANAN "YAPI İŞLERİ YÖNETMENLİĞİ"MADDELERİ...

1-(1)-066.jpg1-(2)-057.jpg1-(3)-052.jpg1-(4)-045.jpg1-(5)-036.jpg1-(6)-026.jpg1-(7)-018.jpg1-(8)-016.jpg1-(9)-008.jpg1-(10)-010.jpg1-(11)-007.jpgayder-turizm-logo-koksal-040.png

Editör: TE Bilisim