Akçaabat’ta Balıkçılar Umduğunu Bulamadı

Balık avı sezonunun ilk gününde balıkçılar umduğunu bulamadı. Az miktarda avlanan palamut ve kıraça tezgâhlardaki yerini alırken balıkçılar yeni sezonun ilk gününde son 20 yılın en verimsiz gününü geçirdiklerini söylediler.

Akçaabatlı balıkçı esnaflarından metin kurt, deniz suyunun sıcak olması nedeniyle balığın olmadığını belirterek, gelecek için umutlu olduklarını söyledi.

Çok az sayıda palamut ve istavritin tezgâhlarda yerini aldığını belirten kurt, “Yıllardır balıkçılık yapıyorum ilk kez sezonun ilk gününde balık olmadı. Sebebi deniz suyu sıcaklığının çok yüksek olması. Ben şu ana kadar Karadeniz’de deniz suyu sıcaklığının bu kadar yükseldiğini görmedim. Bilim adamları Karadeniz’de bir iki derece sıcaklık farkı balığın olmamasına neden olduğunu söylemektedir. Karadeniz’de şu an balık var ancak derindedir. 20-30 yıldır deniz suyunun bu kadar sıcak olduğunu hiç duymadım. Karadeniz’de zaman zaman balık olmadığı olmuştur ancak hiçbir zaman boş geçmemiştir. Gelecek için umutluyuz. Hamsi az olsa istavrit fazla olur. Bugün çok az sayıda balık geldi. Balık çok az olduğundan bazı dükkânlar da açmadı” dedi.

Bu Arada Akçaabat Balıkhanesinde Palamut’un Tanesi 15 TL.ye Satılırken Kıraçanın Kilosu İse 12 TL.

ilk-gunde-akcaabat-balikhanesi-bom-bos.JPGilk-gunde-tezgahlar-bos-kaldi.JPGimg_6087.jpg

Editör: TE Bilisim