Akçaabat’ı Yakıp Kavuran Telefon Dolandırıcıları Akçaabat Polisleri Tarafından Kıskıvrak Yakalandı

07 ŞUBAT2017 SALI GÜNÜ SAAT:17.00 Sıralarında Söğütlü Mahallesinde İkamet Eden F.G, Ailesi Evde Olmadığı Sırada Evin Telefonu Çalar Ve Telefona Cevap Veren Evin Küçük Kızı ( Y.G ) O Anda Dolandırıcıların Ağına Takılır.

Telefondaki Dolandırıcı Şahıs Küçük Kızı Kandırarak “Annen Ve Baban Bizle Birlikte Polis Amcalarla Çalışıyor Evi Bir Araştır Evde Altın Veya Para Varmı”der. Küçük Kızda Telefonla Kendini Arayan Dolandırıcılara “Evimizde Altında Yok Parada Yok” Demesine Rağmen Dolandırıcılar Israrla Küçük Kızın Evde Paraları Bulmasını Ve Bulduktan Sonrada Paraları Poşete Koyup Kapıya Gelen Şahıslara Vermesini İstedi.

Küçük Kız Korkudan Evde Para Arayışına Girer Ve 13 BİN TL. Parayı Bularak Evlerine Yakın Sokak Üzerinde Bekleyen Şâhısa Paraları Teslim Eder. Küçük Kız Olayı Anne Ve Babasını Telefon İle Arayarak Anlattıktan Sonra Aile Dolandırıldıklarını Anlayınca Hemen Akçaabat İlçe Emniyet Müdürlüğüne Müracaatta Bulunurlar.

Akçaabat İlçe Emniyet Asayiş Ekipleri Konu Hakkında Çalışma Başlatarak Faillerin Bulunması İçin Çevre Güvenlik Kameralarından Faydalanıp Olay Yerine Gelen Aracı Tespit Ettiler. Daha Sonra Akçaabat İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Ekipleri Tespit Ettikleri Aynı Marka Araç Üzerinde Akçaabat’ta Geniş Çaplı Çalışmalar Başlattı.

08 ŞUBAT 2017 ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT:17.00 Sıralarında Araç Akçaabat İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekiplerinin Yapmış Olduğu Trafik Uygulama Noktasına Takılan Otomobili Durdurarak Yapılan Kontrolde Aracın İçerisinde Bulunan Şahısların Çelişkili Beyanlar Vermeleri Ve Üzerlerinde Çok Sayıda Tuşlu Telefonların Bulunması Üzerine Bir Önceki Dolandırıcı Faillerin Olabileceği Şüphesiyle Olayın Mağdurlarına Şahısların Hızlı Bir Şekilde Fotoğrafları Gösterildi.

Mağdur Ailenin Küçük Kızı “Benim Yanıma Gelip Poşeti Alan Kişiler Bu Şahıslardır ”Demesi Üzerine Harekete Geçen Akçaabat Emniyet Müdürlüğü Asayiş Ekipleri  Urfa Nüfusuna Kayıtlı M.Ç (30) İle M.D (18) İki Dolandırıcıyı Yakalayarak Gözaltına Aldılar.

Gözaltına Alınan Şahıslar Hakkında Akçaabat İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekipleri Geniş Çaplı Tahkikatlarına Devem Ediyor.

123456---kopya-505.pngyesyeni-logo-final-20170209181223.png

 

Editör: TE Bilisim