Akçaabatlı Siyasetçi, İş Adamı, Spor Adamı, Sosyal Faaliyetleriyle Adından Söz Ettiren,Akçaabat’ın Geçmişteki Başarılı Şahlanışını Tekrar Ayağa Kaldırmak ve Mücadele Etmek İçin Çıktığı Yolda İsmininde Yer Almasını İsteyen Mütevavizi Kişiliğe Sahip Özgüveni Maksimumda Olan, İYİ Parti Akçaabat Belediye Meclis Üyesi Hakan Kuvvet İle Birlikte Haber Sitemiz Editörü Köksal Ustaoğlu Trabzon Ortahisar’daki Kendine Ait İşyerinde Gerçekleştirmiş Olduğu Akçaabat Gündemine Dair Röportajı Sizler İçin Yayınlıyoruz.

İş Adamı, Siyasetçi Sıfatının Arkasında Bir Çok Sosyal Projelerde Başkanlık Yaptığını Öğrendiğimiz Hakan Kuvvet, Öncelikli Olarak "Söz Konusu Akçaabat İse Gerisi Teferrüttür" Sözlerini Tekrarlayarak Sözlerine Başladı.

Özellikle Akçaabat İçin Yapılacak Olan Yatırımlar Ve Projelerin Takipçisi Olacağının Altını Çizen Kuvvet, Yaylacık Dolgu Alanı İçin Hazırlanan Proje İçinde Olumlu Mesajlar Verdi.

İş Adamı, Siyasetçi ve İYİ Parti Akçaabat Belediyesi Meclis Üyesi Hakan Kuvvet İle Yapılan Röportajın Tamamı...

20190911_122226.jpg

Hakan Kuvvet Kimdir?

Hakan Kuvvet Evli Ve 3 Çocuk Babasıdır.Özkuvvet Orman Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Olan Hakan Kuvvet, İnşaat Mühendisidir.Hakan Kuvvet Siyasi ve Sosyal Hayatına Bağlı Olarak Aynı Zamanda Ticari Hayatıyla Uğraşan Bir Vatandaştır.Hakan Kuvvet Ticarette,Mobilya Malzemesi Sektörüyle Hizmet Vermektedir.Erdoğan Kuvvet, Hasan Kuvvet Kardeşleriyle Beraber Ortak Ticari Hayatına Devam Ediyor.Özkuvvet Orman Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanlığını Hakan Kuvvet Yürütmektedir."Kardeşlerim Benden Büyük Olsada Sağ Olsunlar Bana Destek Vererek İş Hayatımızı Devam Ettiriyoruz."Diyen Kuvvet, İnşaat Mühendisiyiz Fakat Ticari Hayatımız İnşaat Sektörüne Bağlı Olarak  ta Yürümektedir. Dekorasyon İşleri Yapıyoruz,Yeri Geliyor Ufak Tefek İnşaat İşleride Yaptık Yapmadık Değil Kendimize Ait İnşaatlarımız Oldu. Kendi Bünyemizde Satış Anlamında Değil de Kendimize Yaptığımız İşlerimiz Oldu. Onları Değerlendirdik. Artı Dönem Dönem Gayrimenkul İşleriyle de Uğraştık. Bu Anlamda da Çok Büyük Olmasa da Ticari Faaliyet Gösterdik Gelinen Süreçte Ülkenin Şuandaki Siyasi Konjonktüründe Eşimiz Dostumuzun ’da Bizlere Verdiği Destekle Bugün Akçaabat Belediyesi Meclis Üyeliği Yapmaktayım.

DEVLET KURUMUNDA ÇALIŞMAYI DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ?

20190911_121825.jpg

Yapım Gereği İnşaat Mühendisi Olarak Bir Devlet Kurumunda Çalışmayı İstemedim. Daha Önce Böyle Fırsatlar Doğdu, Oluştu Ama Yapmadım. Özkuvvet Orman Ürünleri 1974 Yılından Bu Zamana Kadar Gelen Bir Kuruluştur.Tam Tamına 45 Yıllık Bir Kuruluş Tarihimiz Var.Babam ve Amcam Birlikte Ortak Yürüttüğü İşyeridir.Açıkcası 45 Yıldır Bu Sektörde Trabzon'da  Faaliyet Gösteriyoruz.Bizler 45 Yıllığın İkinci Kuşağıyız.2005 Yılından Bu Zamana Kadar Mobilya Sektörünün Aksesuar Anlamında Ek Bir Faaliyet Olarak Çalışıyoruz. Belki Kendimiz İstemedik Belki İnşaat Yapabilirdik Ama Baba Mesleğini De Bırakmak İstemedik.Bu Anlamda Bu İş Üzerine Yürüyoruz.. Mesleğimi Belki Çok Aktif Olarak, Hani İnşaat Mühendisiyim Hiza Etmiyorum Ama İnşaattan da Hiçbir Zaman Kopmadım. Arkadaşlarımız Oluyor Onlara Yardımcı Oluyoruz, Destek Oluyoruz, Müteahhit Arkadaşlarımız Var, Taahhüt İşleriyle Uğraşan Arkadaşlarımız Var Belki Yeri Geliyor Onlara Yardımcı Oluyoruz Ancak Resmi Olarak İşimiz Bu.

SİYATE NASIL ADIM ATTINIZ, NASIL GİRİŞ YAPTINIZ?

20190911_121840.jpg

Ben Aslında Siyasette Pasif Siyasetçiydim.Siyasete Aktif Olarak,İYİ Parti Akçaabat İlçe Yönetiminde Bir Abimizin Tavsiyesiyle Başladım.Sonrasında İse Araştırmalarımla Birlikte Eşimizin Dostumuzun da Destekleriyle Beraber Resmi Siyasi Sürece Girmiş Oldum.

MİLLİYETÇİ KÖKENLİMİSİNİZ?

20190911_121850.jpg

Şöyle Bir Şey, Bir Büyük Köken Büyük Dede Cumhuriyetçi Kökenli, Onun Sonrası Adalet Partiliydi, Babam Onlarda Sosyal Demokrat Kökenden Geldi. Ama Biz Biraz Daha Milliyetçi Kökene Yakın Gittik. Sonuçta Kimse Kimseye de Müdahale Etmemiştir.Sosyal Demokrat Milliyetçi Karşımı Bir Ailenin Çocukları Olduk.

HAKAN KUVVET’i HAKAN KUVVET YAPAN ÖZELLİKLER NELERDİR?

20190911_121906.jpg

Hakan Kuvvet Olaylara Takılıp Kalmaz. Olumsuz Gelişmelerde Olsa Ben Onlara Takılıp Kalan Bir İnsan Olmadım  Hayatımda Hep Önüme Bakarım, Ona Göre Yol Haritası Çizerim. Ben Gülmeyi Çok Seven Bir İnsanım.O Yüzden Burada, İşyerimde Olumsuz Bir Gelişme Olduğu Zamanda Öyle Kös,Kös Oturmam.Olumsuzluğu Nasıl Hallederim  Düşüncesiyle Onun Peşine Düşerim.Olayları O Anlık Yaşayan Bir İnsan Olduğum İçin Hayata O Anlamda Pozitif Bakarım,Takılmam Yani.İşime Bakarım, Eşime Dostuma Bakarım, Onlarla Beraber Hayatımı Tekrar İdame Ettirmeye Bakarım O Yüzden Pozitif Biri Olabilirim.

İŞİNİZDE ÇOK BAŞARILI OLDUĞUNUZA İNANIYORMUSUNUZ?

20190911_121928.jpg

Dahada Başarılı Olabilirdim. Biraz Böyle Ataerkil Bir Yapıya Sahip Olduğum İçin, İşin Aslında Gereği Olan Bazı Adımları Belki Bölgemizden Dolayı Atamadığımızda Olabiliyor. Belki Daha Radikal Karalar Almak Zorunda Kalabilirdim Ama Almadım. Ataerkillik Var, Eşimizdir Dostumuzdur Onu İdare Edelim,Bunu İdare Edelim Derken Belki Bazı Adımlar Atmamış Olabiliriz. Dahada İyi Olabilirdik.

İŞ VE SİYASİ HAYATINIZDAKİ HADEFİNİZİN HANGİ AŞAMASINDASINIZ?

20190911_121939.jpg

İş Hayatımda Olanla Yetinenim. Daha Fazlasını İsterim Tabikide,Sonuçta Şunu Söyleyebilirim. Benim Çalıştığım Benimde Değildir,Benim Çalıştığım Oğlumunda,Çocuğumunda Değildir. Benim Çalıştığım Torunumundur! Böyle Bir Babadan Gelen Gelenek Bu. Babamın Özlü Sözü Vardır. Babam Bize “Senin Çalıştığın Torununundur Der. Çalışırken Ona Göre Çalış.” Senin Bıraktığın Torununa da İdam Ettirsin. Tabiki İş Hayatımızda Daha İyi Şeyler Yapabiliriz, Daha Büyük İşler Yapabiliriz En Kötü Çoluğumuz Çocuğumuza da Torunumuza da Yetsin. Siyasi Hayata Gelince, Siyasi Hayat Bizi Zaman Nereye Götürecek Onu Şuanda Bilmiyorum. Şuanda Akçaabat’a Akçaabat İnsanına Hizmet Etmek İçin Yola Çıktık.Belki Muhalefetteyiz Ama İyi İşler Yapmak İçin Uğraşıyoruz.Tabikide Kırmadan Dökmeden Ona Göre Kararlar Almaya Çalışıyoruz.Belki Biz Muhalefetteyiz Ancak, İnsanlara Karşı Bir Kırgınlığımız Asla Söz Konusu Olamaz .Görev Muhalefet Görevidir Muhalefet Görevini Yaparız, Görev İktidar Görevi Olursa İnşallah İktidar Görevini Yaparız.

MECLİS TOPLANTILARINDA İKTİDAR PARTİLİ ARKADAŞLARINIZLA ARANIZ NASIL?

20190911_122016.jpg

Bir Kere Kötü Değil. Sonuçta Birçoğunu Daha Önceden Tanıdığım İnsanlar.Aralarında Hiç Tanımadığımda Var. Ama Şuanda İçlerinde Öyle İnsanlarda Var ki, Keşke Benim Partimde Olsun Diyebiliyorum.İçlerinde Belki Öyle İnsanlar Çıkacak ki Şuan İçin Söz Konusu Değil  Ama Şu Adamı Da Nereden Tanıdım Da Diyebilirim.

AKÇAABAT İLÇESİ İÇİN AÇİL ÇÖZÜLMESİ GEREKEN PROJELER NELERDİR? PROJELERİ MECLİS TOPLANTILARINDA GÖRÜŞÜYORMUSUNUZ?

Genel Anlamda Suni Gibi Kalıyoruz.Fakat Projelerimiz Yetersiz. Akçaabat İçin Uygulamaya Çalıştığımız Projeler Akçaabat’ın Ufkunu Açacak Projeler Değil. Sadece Şuanda Yama Politikası Yapıyoruz. Örnek Verelim: Pulathane Bulvarımız Var, Pulathane Bulvarımız Şuanda Düşünülen Veya İcraata Geçirilmeye Çalışılan Muhalefetiyle,İktidarıyla Karşı Çıktığımız Sahil Yoluna Biz Alternatif Pulathane Bulvarını Gösteriyoruz.Pulathane Bulvarını Nasıl Göstereceksin?Tek Geliş Tek Gidiş Yapılmış Bir Yol. Bu Bir Duble Yol Değil. Bir Belediye Olarak Buna Müdahil Olamadık. Bunun Genişletilmesi Anlamında Bir Müdahillik Gösteremedik. Bir Pazar Yeri Düşünüyoruz, Onuda Sadece Tadilat Etmeyi Düşünüyoruz. Yıkıp Yeniden Yapıp ta Bir 20 Yıl Ötesine Güzel Bir Projeyle Beraber Düşünmek Yerine, Şuanda Onu Tadilat Edelimde İki Sene Sonra,Üç Sene Sonrasına Bizi Atsın. Veya İşte, Bu Seçim Döneminde Bizleri Karşıya Atsın Diye Düşünüyoruz.Açıkcası Çok Böyle Ufkumuzu Açacak Projeler Peşinde Koşmuyoruz. Evet,Büyük Projeler Varmı Var...Akçaabat Belediye Başkanımızın Bize Yaylacık’taki Dolgu Alanında Gösterdiği Proje Hakikaten Harika.Yapılacaksa Bitirilecekse Gerçekten Çok Güzel Bir Proje.

YAYLACIK DOLGU SAHASI PROJESİNİN YAPILABİLİRLİLİĞİNE İNANIYORMUSUNUZ?

Yapılabilirliliği Var, Yapılabilirliliği İçin Atılacak O Adımları Bekliyoruz.Açıkca Söylüyorum,Yapılmayacak Hiçbir Proje Yoktur. 

PROJEYİ ONAYLAYIP TAKİPCİSİ OLACAKMISINIZ?

O Projenin Onayı Olacak Tabi. Ben O Projeye Onay Veririm,Projenin Takipçisi Olurum.,Onun Peşinden Koşarım. Ben Ticari Hayatımdan Ziyade,Şahsım Olarak Sosyal İşlerle de Uğraşıyorum.Sayarsak,Derecik Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Dernek Başkanıyım, Derecik Spor Kulüp Başkanıyım, Spor Gelişmeleriyle İlgili Her şeyde Varım. Şuanda Eğitim Kültür Ve Spor Komisyonundayım,Aynı Zamanda Belediyede. Spor Kulüplerine Yapılabilinecek Yardımları Ben Belediye Meclis Gündemine Sokup Oradan Belediye Spor Kulüplerine Yardım Etmenin Öncülüğünü Yapıyorum. Artı Yaylacık Mahallesi Sahil Dolgu Sahasında Belediye Başkanımızın Bizlere Gösterdiği Sunumda,Alanda İki Tane Nizami Saha, Yanında Bir Kapalı Spor Salonu, Eğlence Alanları,Antik Tiyatro Alanları Var.Akçaabat İlçemiz İçin Çok Güzel Proje.Bu Proje Yapılmayacak Bir Proje Değil,Büyük Külfet Büyük Maliyet Gösterecek Bir Yatırım Değil. Ancak, Takipçisi Olmak Çok Önemli Takip Edersen Olur Takip Etmezsen Olmaz. Üstüne Israrla Durursan Olur,Orada Olmayacak Hiçbir Şey. Bugün Trabzon Büyükşehir Belediyesi Otogarı Fen İşlerinin Yerine Alacakmış. Bu Sizce Olabilir Bir Yatırım mı? Olması Gereken Bir Yatırım mı? Mevcut Yerini Tadilat Et, Çünkü Mevcut Yer O Gösterilen Alandan Daha Büyük Bir Alan. Oraya Taşınmaktansa Mevcut Yerini Tadilat Et. Yâda Bunlar İçin Daha Uygun Alanlar Var, Akyazı’daki Dolgu Alanı Var. Buranın Karayollarının Altında Kalan Bölümde Çok Daha Güzel Çok Daha Modern Böyle Yama Usulü Değilde Şık Bir Otogar Yapılabilir. Hatta Akçaabat’ımızda Yakın Olabilir. Ufkumuz Bu Şartlarda Biraz Zor Gözüküyor.İnşallah Akçaabat Belediyemiz Çalışarak Muhalefet Parti Belediye Meclis Üyeleri Olarak Tüm Projelerin Takipçisi Olacağız.

SON OLARAK NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

20190911_122020.jpg

Akçaabat Siyasetçisi Olarak Konuşmak İstiyorum Önce. Parti Ayrımı Gözetmeksizin Halkımızı Kucaklayacak Doğru Projelerle, Doğru Adımlarla Ve Doğru Destekle Beraber Akçaabat’ımız Çok Yatırımları Hak Ediyor.Öncelikle Bu Yönde Adımlar Atılması Gerektiğini İnanıyorum.Belki Şuanda Ortahisarda Ticari Olarak Faaliyet Gösteriyorum Fakat, Akçaabatımızdada Daha Önce Engellenen Ticari Faaliyetimizi Sürdürtmek İstiyorum. Spor Olarakta Ben Akçaabat’ı Kültür Sanat Ve Spor Şehri Olarak Görüyorum. Akçaabat’ımız Spordan Çok Uzak Değildir, Şenol Güneş’lerimiz, Kadir Özcan’larımız Vardı. Akçaabat Sebatspor Kulübümüz Bir Dünya Kulübü Haline Gelmiştir Süper Lige Çıkan İlk İlçe Takımı Olarak Tarih Yazmıştır. Bunlar Çok Basit Şeyler Değildir.Geçmiş Başarı Konjektörünü Tekrar Yakalayarak Akçaabat’ta Sporu Şahlandırarak O Çoluk Çocuğumuzu Spor Faaliyetleriyle Beraber Kötü Ortamlardan Kurtarmanında Adımını Atan Kişi Olmak İsterim. Ticari Olarakta, Akçaabat’ta Ticaret Yapmak İstiyorum. Siyasi Olarakta, Akçaabat’ımıza İyi Hizmet Yapmak İstiyorum.Akçaabatımın Şahlanışında En Azından Benimde İsmimim Geçmesini İsterim.

ayder-turizm-logo-koksal-071-413-057.png

Editör: TE Bilisim