Akçaabat’ın Değişik Yerlerinde Bulunan Üstgeçitlere Verilen Şehit İsimlerinin Kanunen Yasak Olduğu Öğrenildi.

Karayolları Yasasına Göre Belediye Mücavir Alanı İçerisinde Yer Alan Üstgeçitlere Ancak Belediye Meclis Kararı Alarak İsim Belirleme Yapabiliyor.

Akçaabat’ın Merkez Sahilinde Bulunan Bazı Üstgeçitlerde Vatani Görevleri Sırasında Şehit Düşen Askerlerin İsimleri ,Resimleri Ve Türk Bayrağı Yazılı Tabelalar Akçaabat Belediyesi Tarafından Asıldığını Öğrendik.Yanlız Akçaabat Belediyesi Şehit İsmi Verdiği Üstgeçitlere Belediye Meclis Kararı Almadan Verdiği Belirtildi.

Buna Göre Şehitlerin İsimlerini Kullanarak İsimlerini Üstgeçitlere Asarak Şehitlere Sahip Çıktığını Gösteren Akçaabat Belediyesi Yaptığı Bu Uygulama Tamamen Şehitlerin Üzerinden  Oy Çalma Olarak Değerlendirildi.

IMG_7373

IMG_7381

IMG_7384Yaylacık Mahallesi’nde İnşa Edilen Üst Geçide De Şehitlerimizden Jandarma Onbaşı Erkan Akçay’ın İsmi Yine Akçaabat Belediyesi Tarafından Verildi.Yanlız Şehidin Yazılı Olduğu Tabelaya Yaklaştığımızda Tüylerimiz Diken Diken Oldu.Vatanı Uğruna Şırnak-Uludere Ballı Jandarma Sınır Taburu Komutanlığı’nda Vatani Görevini Yaparken Aynı Yerde 12 Mayıs 1996 Tarihinde Teröristlerle Girilen Çatışmada Şehit Olan Jandarma Onbaşı Erkan Akçay’ın Üst Geçitteki Tabelasını Görenler Hayretler İçerisine Giriyor.

Solmuş,Paslanmış Ve Özellikle Türk Bayrağının Hali İçler Acısı.Hem Şehide,Hemde Türk Halkına Özellikle Akçaabat’lılara Yakışmayan Bu Tabelanın Bir An Önce Yenilenmesini İstiyoruz.

Editör: TE Bilisim