Nazmiye Çam Davasında Yeniden Yargılama Kararı Çıktı

Akçaabat’ta Yasak Aşk Yaşadığı İddia Edilen 26 Yaşındaki Gelini Nazmiye Ç.’Yi Tornavidayla Yaraladıktan Sonra Denize Sokup Sopayla Döverek Öldürdüğü Öne Sürülen 55 Yaşındaki Akçaabatlı Ali Yaşar Ç. İle Oğulları Ahmet Ç. Ve Hasan Şükrü Ç. İçin Yeniden Yargılama Kararı Çıktı.

Baba Ve 2 Oğlu İçin Mahkeme Önce Delil Yetersizliğinden Beraat Kararı Vermişti. Yargıtay İse 3 Sanığa Ceza Verilmesine Hükmederek, Yeniden Yargılama İstemişti. Ancak Dosyayı İnceleyen Yargıtay, Sanıklardan Birinin Olay Tarihinde Yaşının 18’den Küçük Olduğu İçin İndirim Yapılması Gerektiğini Belirterek Kararı İkinci Defa Bozdu.

2009 Yılında Evinden 5 Yaşındaki Engelli Oğluyla Ayrılan Nazmiye Ç. Kaybolmuş, Oğlu İse Aynı Gün Yolda Gezerken Bulunmuştu. Nazmiye Ç.’Nin Cesedi 5 Gün Sonra Vakfıkebir İlçesinde Deniz Kenarında Bulunmuş, Öldürülmeden Önce İşkence Edildiği Ve Başka Bir Yerde Öldürüldükten Sonra Denize Atıldığı Tespit Edilmişti. Olaydan Sonra Nazmiye Ç.’Nin Eşi, Kayınbiraderi Ve Kayınpederi Tutuklanmıştı.

Kayınpeder Ali Yaşar Ç.’Nin Gelini Hakkında Oğluna “Ahlak Dışı İlişkiler İçerisinde. Şerefini Temizle” Dediği, Ardından Diğer Oğlu Ahmet İle Birlikte Gelinini Kaçırıp Deniz Kenarında Başına Vurarak Ve Başını Denize Sokup Boğarak Öldürdüğü İleri Sürülmüştü. 

Habertürk

123456---kopya-164.pngyesyeni-logo-final-673.png

 

Editör: TE Bilisim