Sahte Pasaportla Almanya'dan Emekli Olmuştu; Ölünce Davası Düştü

Yıllar Önce Sahte Pasaporta Almanya'ya Giden Ve Emekli Olduktan Sonra Türkiye'ye Dönen, Gerçek Ortaya Çıkınca Hakkında Dava Açılan Yaşlı Adamın Davası Vefat Edince Düştü.

Akçaabat’ta, 49 Yıl Önce İddiaya Göre, Kuzeni Veysel K.'Ye (81) Ait Pasaporta Kendi Fotoğrafını Yapıştırıp Gittiği Almanya'da Yıllarca Çalıştıktan Sonra Emekli Olan Musa K. (85), Kesin Dönüş Yaptığı Memleketinde Yeni Pasaport Almak İsteyince Yakalandı. Hakkında, 'Resmi Belgede Sahtecilik' Suçlamasıyla Dava Açılan Musa K., Önceki Gün Yaşamını Yitirince, Dava Düştü.

Akçaabat İlçesi Kaleönü Mahallesi'nde Oturan Musa K. İle Kuzeni Veysel K., 1970 Yılında Almanya'ya İşçi Olarak Gitmek İçin Başvuruda Bulundu. Veysel K.'Nin Başvurusu Onaylandı, Musa K.'Ninki İse Reddedildi. Musa K., O Dönem Hastalanan Kuzeni Veysel K. İle Anlaşarak, Onun Pasaportuna Kendi Fotoğrafını Yapıştırıp Almanya'ya Gitti. Almanya'da Emekli Olan Musa K., 16 Yıl Önce Yurda Kesin Dönüş Yaparak Memleketine Yerleşti. 4 Yıl Önce, Almanya'ya Yakınlarını Ziyarete Gitmek İsteyen Musa K., Kuzeni Veysel K. Adına Yeni Pasaport Başvurusunda Bulundu. Kargo Yetkilileri, Musa K. Yerine, Veysel K.'Nin Torunu Mustafa K.'Ye Ulaştı. Mustafa K.'Nin Kargo Personeline Dedesinin Pasaport Başvurusu Olmadığını Söylemesi Üzerine Durum Polise Bildirildi Ve Yapılan İncelemenin Ardından 49 Yıllık Sahtecilik Ortaya Çıkarıldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Olayla İlgili Savcılık Soruşturma Başlattı. Soruşturma Kapsamında Musa K., Veysel K. Ve Torunu Mustafa K.'Nin İfadelerine Başvuruldu. Musa K. Savcılık İfadesinde, "Veysel İle Almanya'ya Gitmek Üzere Müracaatta Bulunduk. Bana Çıkmadı, Ona İzin Çıktı. Veysel O Dönemde Hasta Olduğundan Almanya'ya Gitmedi. Bunun Üzerine Konuştuk Ve Almanya'ya Gitmem İçin Anlaştık. Pasaport Çıkarttım Ve Almanya'ya Gittim. Almanya'da Veysel K. İsmiyle Çalıştım Ve Emekli Oldum. Emekli Olduktan Sonra Türkiye'ye Döndüm. Almanya'ya Gitmek Üzere Yeniden Başvuruda Bulundum. Pasaport Gelmiş Teslim İçin, Mustafa K.'Yi Aramışlar, O Da Pasaportun Dedesi Veysel K.'Ye, Fakat Resmin De Bana Ait Olduğunu Söylemiş" Dedi.

KENDİSİNİ SAVUNDU

Hakim Karşına Çıkan Musa K., İddia Konusu Olayı Nasıl Yaptığını Anlattı. Savunmasında Hata Yaptığını Kabul Eden Musa K., “O Zamanlar Gençtik, Anlamadan Bir Cahillik Yaptık. Bu Yöntemle Yurt Dışına Çok Giden Oldu O Zamanlar. Bazı Dönemler İzinli Olarak Türkiye’ye Geldim. Yeni Pasaportum İçin Veysel’in Torunu Aradılar, O Da Kimlik Bilgilerinin Dedesine, Fotoğrafın İse Bana Ait Olduğunu Söyledi. Yaptığım Yanlış Ortaya Çıktı” İfadelerini Kullandı.

MUSA K. ÖLÜNCE DAVA DÜŞTÜ

Hakkında Trabzon Asliye Ceza Mahkemesi’nde 'Resmi Belgede Sahtecilik' Suçundan 2 Yıldan 5 Yıla Kadar Hapis İstemiyle Dava Açılan Musa K., Önceki Gün Vefat Etti. Eksiklerin Tamamlanması İçin İleri Bir Tarihe Ertelenen Dava Da Musa K’nin Ölümü Üzerine Düştü.

a-331.gif

Haber 61

Editör: TE Bilisim