Akçaabatlı Milli Karateci Mehmet Burnaz Son Yolculuğuna Uğurlandı

Trakya Üniversitesi Beden Eğitimi ve spor Yüksekokulu’nda (BESYO) öğrenimini sürdüren ve kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 22 yaşındaki milli karateci Mehmet Burnaz, gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

Sakarya’da bulunan karate takımı sporcusu olan, kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 22 yaşındaki milli karateci Mehmet Burnaz için Serdivan İlçesi Yazlık Mahallesi Yazlık Orta Camii’nde öğlen namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, Burnaz’ın antrenörleri, öğretmenleri, sınıf arkadaşları ve sevenleri katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Mehmet Burnaz Emirsultan Mezarlığı’na defnedildi.

"ÜLKEMİZİ TEMSİL EDEN BİR SPORCUYDU"

Cenaze sonrası merhum Mehmet Burnaz’ın çok başarılı bir sporcu olduğundan bahseden antrenörü Uğur Kobaş, “Mehmet Burnaz küçüklüğünden beri sporcumuzdu. Yıllar öncesinden tanıyoruz, çok başarılı bir sporcumuzdu. Türkiye Şampiyonaları’nda derece alan, aldığı derecelerden sonra da Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden bir sporcumuzdu. Takdir-i İlahi, bir kalp krizi sonucunda vefat etti, çok üzüldük. Ama bu üzüntümüz şu anda buraya Trakya’dan, üniversiteden gelen arkadaşlarıyla, İstanbul’dan, Kocaeli’nden gelen, Bursa’dan gelen sporcu arkadaşlarıyla biraz olsun hafifledi. O kadar çok kendini sevdirmiş ki bu da bu anlamda bize gurur verdi. Zaten cenazenin kalabalıklığından da anlaşıldığı üzere... Gençlik ve Spor İl Müdürümüz de burada, ilimizin hakem ve antrenörleri burada. Hepimiz çok üzgünüz. Tabi Takdir-i İlahi olunca zaman, yer ve yaş hiç fark etmiyor. Allah mekanını cennet eylesin” diye konuştu.

70 KİLODA ŞAMPİYON OLMUŞTU

Sakarya’da karate takımlarından Kobaş Karate’nin sporcularından olan Mehmet Burnaz, 2008 yılında Minik Yıldız Türkiye Şampiyonası’nda üçüncü, 2009 yılında Ümit, Genç ve U-21 Türkiye Şampiyonası’nda ise 70 kiloda şampiyon olmuş ve Avrupa şampiyonalarında da milli formayı giyme fırsatı bulmuştu.

Genç yaşta hayatını kaybeden Milli Karate'ci Mehmet BURNAZ Akçaabat Ambarcık ( Vayton ) mahallesi nüfusuna kayıtlı.Babası Muhammet BURNAZ

1-(1)-023.jpg1-(1)-001.jpeg1-(2)-001.jpeg

Editör: TE Bilisim