Akçaabatlı 38 Yıllık Uluslararası Kemençe Sanatçısı Hasan Seyis’e Kültür Bakanlığından Büyük Görev…

19 – 25 Ağustos 2017 Tarihleri Arasında Polonya’nın Krakow Şehrinde Yapılacak Olan Ve 38 Ülkenin Katılacağı Halk Oyunları Yarışmasında Türkiye’yi Temsil Edecek “TUBİL” Halk Oyunları Ekibine Kemençe Çalacak.

T.C.Kültür Ve Turizm Bakanlığına Bağlı “TUBİL”Halkoyunları Ekibi Yarışmada Türkiye’yi Temsil Edecek. Türkiye’nin 5 Bölgesine Ait Oyunlarını Oynayarak Yarışmaya Katılacak Olan Temsilcimiz “TUBİL” Halk Oyunları Ekibi Akçaabat Horonunu da Kemençe Sanatçımız Hasan Seyis Eşliğinde Oynayacak.

Akçaabat Horonunu Geleneksel Otantik Kemençe Eşliğinde Oynayacak Olan TUBİL Halk Oyunları Ekibine Akçaabatlı Kemençe Sanatçısı Hasan Seyis Çalarak Eşlik Edecek Olması Kendisi İçin Büyük Bir Onur Olduğunu Söyledi.

Kültür Ve Turizm  Bakanlığınca Karadeniz Bölgesinden Sadece Hasan Seyis’in Görevlendirilmesi Büyük Onur Olarak Yorumlanırken Kemençe Sanatçısı Hasan Seyis İse “Bakanlıkça Böyle Bir Görevlendirme Ve Görev Verilmesi Beni Çok Mutlu Etti. Benim İçin Büyük Bir Onur. Birkaç Gün İçerisinde Ankara’ya Giderek Ekiple Çalışmalara Başlayacağım. Ekibi Daha Önce İzledim Akçaabat Horonunu Çok İyi Oynuyorlar. Türkiye’yi Polonya’daki Yarışmada Akçaabat Horonunu Oynatarak Temsil Edecek Olmam Akçaabat İlçemize Katkı Sağlayacak Olduğuna İnanıyorum. Daha Önce Akçaabat Folklorunu Tanıtmak Ve Yarışmalara Katılmak Üzere Dünyanın Sayısız Ülkelerine Gittim. Fakat Bakanlık Tarafından İlk Kez Yurt Dışına Görevlendirildim. Emin Olun Türkiye’mizi En İyi Şekilde Temsil Ederek 38 Ülkenin Halk Oyunları Ekipleri Arasında Akçaabat Horonunu Birinci Yaparak Türkiye’ye Geleceğiz ”Açıklamasında Bulundu.

20170802_150909.jpg123456---kopya-20170802192920.png

Editör: TE Bilisim