Ankara Etimesgut İlçesinde Faaliyet Gösteren Ve Başkanlığını Akçaabatlı Hemşerimiz Yusuf Altınbaş’ın Yaptığı “Ankara Akçaabat Horon Derneği” Öğrencileri Eğitmen Uğur Altınbaş Yönetiminde Bir Hafta Boyunca Akçaabat’ta Kaldılar.

Ankara Akçaabat Horon Derneği Başkanı Yusuf Altınbaş’ın Oğlu Ufuk Altınbaş’ın Düğüne Gelen Ve Burada Sergiledikleri Gösterilerle Düğüne Katılanların Beğenisini Kazanan Öğrenciler Akçaabat’ta Kaldıkları Süre İçerisinde Hem Akçaabat’ın Hem de Trabzon’un Tarihi Ve Turistik Yerlerini Gezme Ve Görme İmkânı Buldular.

Akçaabat’ta Kaldıkları Süre İçerisinde Ankara’dan Akçaabat’a Gelen Horonculara Çelik Kardeşler Yönetim Kurulu Başkanlarından Mehmet Çelik Ev Sahipliği Yaptı.

Ankara’dan Gelen Öğrencilerin Sevgi Seline Kapılan Mehmet Çelik Horoncu Öğrencilerin “Mehmet Dayısı “oldu. Bir Haftalık Süre İçerisinde Akçaabat’ta Kalan Horoncu Öğrencileri Bir An Olsun Yalnız Bırakmayan Mehmet Çelik Ve Oğlu Erkan Çelik Bugünkü Veda Zamanında Oldukça Duygulu Anlar Yaşadılar.

Öğrenciler, Akçaabat’ta Geçirdikleri Günleri Ve Mehmet Çelik Dayımızı Unutmayacak Olduklarını Söylerken Tekrar Akçaabat’a Geleceklerini Söylediler.

Kafile Başkanı Ve Ankara Akçaabat Horon Derneği Eğitmeni Uğur Altınbaş Haber Sitemize Yaptığı Kısa Açıklamada “Mehmet Çelik Benim Dayım Olur. Kendisine Ne Kadar Çok Teşekkür Etsem Azdır. Ne Zamanki Ankara’dan Akçaabat’a Öğrenci Arkadaşlarımla Gelsem Bizi Yalnız Bırakmaz Ve Bizlere Ev Sahipliği Yapar. Akçaabat’ta Kaldığımız Sürece Ankara’dan Gelen Öğrenci Arkadaşlarımı Hiç Yalnız Bırakmadı. Tüm Gezilerimize Katılarak Günlük İhtiyaçlarımızı Karşıladı. Benim Dayım Bir Tanedir Desem Yeri Var Ancak Gelin Görünkü Mehmet Dayım Öğrencileriminde Dayısı Oldu. Nasip Olursa 27 Temmuz 2017 Tarihinde Yine Bir Düğün Programına Katılmak Üzere Akçaabat’ta Olacağız. Aynı Arkadaşlarımla Aynı Öğrencilerimle Bir Akçaabatlı Olarak Akçaabat’ta Olacak Olmam Beni Mutlu Edecek” Açıklamasında Bulundu.

Uğur Altınbaş Yapmış Olduğu Açıklamanın Ardından Son Kez Çelik Kardeşler Kasap Dükkânının Önünde Öğrencileri İle Birlikte Saatlerce Horon Oynadı. Oynanan Horonun Ardından Tek Tek Öğrencilerle Vedalaşan Onları Yolcu Eden Mehmet Çelik Ve Oğlu Erkan Çelik Kısa Süreliğine de Olsa Öğrencilerden Ayrılmanın Duygusallığını Yaşayarak Onları Memleketleri Olan Ankara’ya Yolcu Ettiler.

Kızlı Erkekli Karışık Horon Ekibinde Yer Alan Öğrencilerin Hiçbir Tanesinin Akçaabatlı Ve Karadenizli Olmaması Dikkatlerden Kaçmazken Yöremizin Horonunu Farklı İllerden Bir Araya Gelen Öğrencilerin Kusursuzca Oynamaları Dikkatlerden Kaçmadı.

Ankara Akçaabat Horon Derneği Başkanı:Yusuf ALTINBAŞ

Ankara Akçaabat Horon Derneği Eğitmeni:Uğur ALTINBAŞ

Ankara Akçaabat Horon Derneği Öğrencileri:Buğrahan Köseoğlu,Dilara Keleş,Beyza Baycan,Çağla Kirişoğlu,Cansu Tatlı,Aslı Kaya,Tuğçe Aktaş,Ömer Sezen,Eray Çilingir,Umut Tuncay,Güven Ulutaş,Mehmet Ulupınar,Utku Baran

HABERİN FOTOĞRAFLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

123456---kopya-20170713000304.pngyesyeni-logo-final-20170713000304.png

 

 

 

Editör: TE Bilisim