Türkiye’de Gün Geçmiyor Ki Yeni Bir Dolandırıcılık Ve Üçkâğıtçılık Oyunu Sergilenmesin. Alınan Tedbirler Ve Cezalar Ne Kadar Artarsa Artsın Bu Dolandırıcılar Yeni Bir Sahtekârlık Türü Geliştirmeden Geri Durmuyor. Telefon Dolandırıcılığında Yeni Oynanan Ve Giderek Artan Yeni Bir Türü De “Altın Dolandırıcılığı” Bahanesi İle Karşımıza Çıktı.

Özellikle Akçaabat İlçemizde Bu Oyuna Düşen O Kadar Çok Vatandaş Var Ki, Konu Artık Bankalar İle Vatandaşları Bile Karşı Karşıya Getirmiş. Dolandırıcıların Yeni Oyunu İse Altın Tuzağı

Vatandaşları Telefonla Arayıp Kendilerini Polis Olarak Tanıtıp PKK Tehdidiyle Paralarını Dolandıran Kişilerin Yeni Bir Yönteme Başvurduğu Ortaya Çıktı

Şahısların Son Günlerde Telefonla Aradıkları Kişileri, "Bir Kuyumcuda Soygun Oldu. Bunu Sizin Yaptığınız Söyleniyor Evdeki Altınlarınızı Getirirseniz Kuyumcudaki Altınlarla Karşılaştıracağız" Diyerek 40 Bin Lira Tutarında Dolandırıcılık Yaptığı Belirlendi.

PKK Tehdidinin Yanı Sıra Dolandırıcılar Bir Zamanların Moda Operasyonu Ergenekon'u Kullanarak Bir Paşayı Bile Dolandırmayı Başardı. PKK Ve Ergenekon'un Yanı Sıra Dolandırıcılar Hediye Veren Reklamları Da Vatandaşı Dolandırmak İçin Kullandı. Bu Yöntemlerle Son 7 Yılda Vatandaştan Milyonlarca Lira Para Dolandırıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü Bu Dolandırıcılık Olaylarına Karşı Önlem Aldı. SMS Yöntemiyle, Kamu Spotlarıyla Sürekli Vatandaşları Uyarmasına Rağmen Vatandaşlar Dolandırıcıların Tuzağına Düştü.

DOLANDIRICILARIN ALTIN OYUNU

Vatandaşın Hesabındaki Parayı Bankadan Ya Da PTT Şubelerinden Hesabına Yatırtan Dolandırıcılar Son Zamanlarda Parayı Elden Almaya, Yola, Çöp Kutusunun Yanına, Kaldırıma Koydurmaya Başladı.

Dolandırıcılar, Vatandaşlar Bilinçlendikçe Ve Yöntemleri Deşifre Oldukça Yeni Yöntem Belirliyor.

PKK Tehdidinin Deşifre Olduğunu Ve Vatandaşların Artık Kanmadığını Gören Dolandırıcılar Bu Kez Vatandaşı Arayıp Kendisini Polis Olarak Tanıttıktan Sonra, "Dün Bir Kuyumcu Soygunu Oldu. Yüklü Miktarda Altın Çalındı. Bu Altınları Sizin Çaldığınız Söyleniyor. Yapılan Hırsızlığa Siz De Ortak Olmuşsunuz Diğer Zanlılar Böyle Söylüyor. Altınları Da Evinizde Saklıyormuşsunuz. Bizim Bu Altınları Alıp Kuyumcudaki Altınlarla Karşılaştırmamız Gerekiyor. Aksi Takdirde Nitelikli Hırsızlıktan Sizi Gözaltına Almak Zorunda Kalacağız" Diyerek Korkutuyorlar. Daha Sonra Da "Altınları Bizim Söylediğimiz Yere Bir Poşete Koyup Getirin" Diyerek Altınları Alıp Kayıplara Karışıyorlar. Bu Yöntemle De Son Günlerde Dolandırıcılar 40 Bin Lira Değerinde Altın Alıp Kayıplara Karıştı. Birçoğu Polis Tarafından Yakalandı Ancak Altınlar Bulanamadı.

VATANDAŞ, GERÇEK POLİSE ZOR İNANDI

Altınlarını Kendi Eliyle Sahte Polise Teslim Eden Vatandaşların Artık Polise Güveni Kalmadı. Gerçek Polis Olayı Çözmek İçin Vatandaşın Yanına Geldiğinde Kendisinin Gerçek Polis Olduğunu İnandırmak İçin Birçok Yolu Denedi. Bazı Dolandırılan Kadınların Ailesi Gerçek Polise İnanmayıp Onlara Zor Anlar Yaşattı. Bazı Polisler Darp Edilmekten Son Anda Kurtuldu. Dolandırılan Çoğu Kadının Da Psikolojik Tedavi Görmeye Başladığı Belirtildi.

"POLİS PARA YA DA ALTIN İSTEMEZ"

Bu Arada Emniyet Genel Müdürlüğü De Vatandaşı Dolandırıcılara Karşı Uyarmak İçin Sürekli SMS Göndermeye Devam Ediyor. Daha Önce "Kendisini Polis, Jandarma, Savcı Olarak Tanıtıp Sizden Para İsteyen Şahıslara İnanmayın" Yazılı SMS Atarken, Dolandırıcıların Taktik Değiştirmesiyle Şimdi Polis "Kendisini Polis, Jandarma, Savcı Olarak Tanıtıp Sizden Para, Altın İsteyen Ve Belirli Noktalara Para Getirmesini İsteyen Şahıslara İnanmayın. Polis Para Ya Da Altın İstemez" Yazılı SMS Göndermeye Başladı. Ancak Bütün Bu Uyarılara Rağmen Vatandaş Dolandırılmaya Devam Ediyor.

AKÇAABATLI HASAN ÖĞRETMEN DOLANDIRICILARIN TUZAĞINA DÜŞTÜ

PKK Tehdidinin Deşifre Olduğunu Ve Vatandaşların Artık Kanmadığını Gören Dolandırıcılar Bu Kez Akçaabat Kavaklı Avcılar Sokak’ta İkamet Eden H.YÖğretmenin Eşi F.Y’ı Arayıp Kendisini Polis Olarak Tanıttıktan Sonra, "Dün Bir Kuyumcu Soygunu Oldu. Yüklü Miktarda Altın Çalındı. Bu Altınları Sizin Çaldığınız Söyleniyor. Yapılan Hırsızlığa Siz De Ortak Olmuşsunuz Diğer Zanlılar Böyle Söylüyor. Altınları Da Evinizde Saklıyormuşsunuz. Bizim Bu Altınları Alıp Kuyumcudaki Altınlarla Karşılaştırmamız Gerekiyor. Aksi Takdirde Nitelikli Hırsızlıktan Sizi Gözaltına Almak Zorunda Kalacağız" Diyerek Korkuttular. Daha Sonra Da H.Y’ın Evine Gelen Dolandırıcı F.Y’ın Bir Torbanın İçerisine Koyduğu Toplam 40 BİN TL. Değerinde Altın Ve Paraları Alıp Kayıplara Karıştı.

Dolandırıcının Aldığı Torbanın İçerisinde,33 Adet Çeyrek Altın,2 Adet Büyük Altın,800 Euro Ve 10 Bin TL. Para Vardı.

Akçaabat İlçe Jandarma Komutanlığı Olayla İlgili Geniş Çaplı Çalışmalarına Devam Ediyor...

123456---kopya-765.pngyesyeni-logo-final-20170429184727.png

Editör: TE Bilisim