Akçaabatlı Genç İş Adamı Ender Karahasan’ın İşçilikten Fabrikatörlüğe Uzanan Başarı Öyküsü

Trabzon’un Akçaabat İlçesinde Yaşayan Ender Karahasan, İşçi Olarak Girdiği Tekstil Sektöründe Fabrikatör Oldu.

Akçaabatlı Genç İş Adamı Ender Karahasan, İşçilikten Fabrikatörlüğe Uzanan Başarı Hikâyesiyle Dikkati Çekiyor.

Akçaabat’ta Eğitim Öğretim Hayatını Bitirdikten Sonra Tekstil Sektöründe İş Bulan Ve Tekstil Fabrikasında Önce İşçi Sonra Pazarlama Elamanı Olarak Çalışan Karahasan, Kazandığı Tecrübeyle Girişimci Olmaya Karar Verdi.

7f842390-e206-492b-a981-9249819506ff.jpg

Ender İş Tekstil Fabrikasının Sahibi Ender Karahasan Şuanda 15 Kişiye İstihdam Sağladığı Fabrikasından Türkiye’nin 81 İl Ve İlçeleri Olmak Üzere İş Üretimi Yapıyor.

Karahasan, Akçaabatın Sesi İnternet Haber Sitesi Muhabirine Yaptığı Açıklamada, Her Zaman Aklında, Hayalinde Bir İş Yeri Açıp, İnsanlara İstihdam İmkânı Sunarak, Üretim Yapmak Olduğunu Söyledi.

Kendine Koyduğu Hedefler Doğrultusunda Sürekli İlerlediği Belirten Ender Karahasan, "2013 Yılında Bu İş Yerini Açtık Ve Birkaç Kişiyle Başladık, Şu An 15 Çalışanımız Var Ve Çalışanlarımızın Yüzde 85'i Bayan." Dedi.

04ed6c97-c482-4dc3-b629-78cc8623ed28.jpg

"RIZKI VEREN ALLAH DEYİP İŞİMİZE BAŞLADIK"

Bu Süreçte En Büyük Destekçisinin Eşi Ve Ailesi Olduğunu Dile Getiren Karahasan, Şöyle Devam Etti:

"Benim Hayalim Hep Bir İşletme Açıp İnsanlara İş Olanağı Sağlamaktı. Tekstil Sektöründe De Az Bir Yatırımla Çok Kişiye İstihdam Sağlayabiliyorsunuz. Bu İşletmeyi Açarken Çevreden Çok Büyük Tepkiler Aldım, 'Bu Dönemde İş Yapılır Mı, Görmüyor Musun Kriz Var' Gibi... Ancak 'Rızkı Veren Allah' Deyip İşimize Başladık, Çok Şükür Hiçbir Sıkıntı Yaşamadan Devam Ediyoruz. Bu Süreçte En Büyük Desteği Eşimden Ve Ailemden Aldım Onlar Benim En Büyük Destekçim Oldu."

8d38e9d3-d722-47ed-bb65-719695bcf32b.jpg

"ÇALIŞANLARIMLA EMPATİ KURABİLİYORUM"

Karahasan, Çalışanlarıyla Arasının Çok İyi Olduğunu, Zaman Zaman Kendisinin De Fabrikada Çalıştığını Söyledi.

Kendisinin De İşçilikten Geldiğini Belirten Karahasan, Şunları Kaydetti:

"Üretimimizin Tamamı Okullara, İşyerlerine Yönelik, Ürünlerimiz Türkiye’nin Her Tarafına Gidiyor, Biz De Bunun Büyük Gururunu Yaşıyoruz. Ben De Buralara İşçilikten Geldiğim İçin Çalışanlarımla Empati Kurabiliyorum, Onların Yaşadıkları Sorunları Az Çok Tahmin Edebiliyorum, İşçilik Zamanlarımı Düşündüğümde Ona Göre Hareket Ediyorum. Benim Gibi Hayalleri Olan Kişilere Şunu Söylemek İsterim, Bir İşi Başarmak İçin Öncelikle İnanmak Gerekiyor. İnandıktan Sonra O İşe Adım Attığınızda Gerisi Kesinlikle Geliyor."

c76a1c8f-f938-427b-a64f-212eb8f56e75.jpgendermanset.png

Editör: TE Bilisim