Akçaabat İlçesinin En İşlek Caddesi İnönü Caddesinde Artan Araç Sayısı Ve Yaşanan Düzensiz Araç Parkı, Trafiği Olumsuz Etkiliyor. İlçenin Şehir İçi Ulaşımının Kilit Caddesi Konumundaki Bu Cadde Üzerinde Yaşanan Trafik Keşmekeşliği Vatandaşları Ve Esnafları Bıktırmış Durumda. Sorumsuzca Yapılan Araç Parkları Da Vatandaşları Canından Bezdiriyor.

Yetkililerden Bir An Önce Cadde Üzerinde Trafik Düzenini Sağlamasını İsteyen Vatandaşlar, "Akçaabat’ta Araç Sayısı Oldukça Fazla Ve Bu Cadde Bu Yükü Kaldırmıyor. Yaşanan Yoğunluğa Yüksek Mahallelerden Ve Çevre İlçelerden Gelen Araçlar Da Eklenince Akçaabat Trafiğinde Ciddi Bir Araç Yoğunluğu Oluşuyor. Oldukça Dar Olan İnönü Caddesi Küçük Bir Trafik Sıkışmasında Ulaşım Tıkanıyor. Şehir İçi Ulaşımının Yüzde 90’ının Bu Cadde Üzerinde Sağlandığı Akçaabat’ta, Özellikle Mahalle (Köy) Dolmuşlarının Ve Özel Araçların Cadde Üzerlerinde Gelişi Güzel Park Etmeleri, Başlı Başına Bir Sorun. Çevre Yolu Veya Alternatif Yolların Olmadığı İlçede, İlçe Merkezine Girmek Zorunda Kalan Uzun Ve Geniş Araçların Cadde Üzerinden Geçişlerinde Büyük Sıkıntılar Yaşanıyor." Açıklamasında Bulundular.

İlçede Trafik Denetimlerinin Eksikliğinden Yakınan Vatandaşlar, Cadde Boyu Yapılan Araç Parklarının Trafiği Tıkadığını Anlatarak, "Kaldırımlar Zaten Tamamen İşgal Altında. İnsanlarımız Ne Kaldırımları Kullanabiliyor, Ne De Yolu. Bu Durum Defalarca Gündeme Getirilmesine Rağmen Hiçbir İcraat Yapılmadı. Yetkililerin Bu Soruna Çözüm Üretmeleri Gerekir. Hiç Olmazsa Denetimler Sıklaştırılarak (Cezalar Ve Çekicilerle) Uygunsuz Park Eden Araçların Kaldırımlara Ve Caddeye Park Etmelerinin Önlenmesi Gerekir” Şeklinde Tepki Gösterdiler.

img_1549.jpgimg_1554.jpg

Editör: TE Bilisim