Akçaabat Ziraat Odası’ndan Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü’ne Ziyaret

Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığı Teknik Hizmetler Birimi Ziraat Mühendisi Veysel Baki Ve Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Yaşar Özdemir, Fındık Ve Bölgemizde Yetiştirilen Diğer Meyve Türleri Hakkında Fikir Alışverişinde Bulunmak Üzere Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürü Aysun Akar Ve Islah Bölümü Sorumlusu Ziraat Yüksek Mühendisi Yusuf Bilgen’ İ Ziyaret Ettiler.

Görüşmede, Kurulacak yeni fındık bahçelerinde hangi çeşit fındık fidanı kullanılacağı ve yeni fındık çeşitlerinin (Okay-28, Allahverdi vb.)  Bölgede dikiminin yaygınlaştırılması adına örnek bahçe tesis edilmesi gibi, bölgemizde yetiştirilen diğer fındık türlerinin veriminin artırılması ve farklı çeşitlerin tespiti, bölgeye has olan ve giderek nesli tükenmekte olan Giresun’a has kiraz ve Akçaabat Zeytinin dikim alanlarının çoğaltılması ve ekonomiye kazandırılması gibi birçok konuda istişarelerde bulunuldu.

whatsapp-image-2020-11-19-at-16.52.33.jpeg

Ayrıca Ziraat Mühendisi Veysel Baki Ziraat Odası’nın çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Özellikle Akçaabat’ta tarımsal yenilikler ve yeni çeşitlerin üreticilere benimsetilmesi amacıyla örnek uygulamaların yapıldığı, örnek bahçeler tesis edildiği ve bu çalışmaları teknik ekip tarafından sürekli kontrol edildiğini belirtti. Üreticilerimiz için birim alandan daha çok gelir elde edebileceği ürünleri bölgemize kazandırıldığını ve farklı ürün yelpazesi için çalışmalara devam edildiğini söyledi. Yine bölgemizde daha önce üretiminin gerçekleştirildiği ancak son zamanlarda kaybolmaya yüz tutmuş Akçaabat’a has Zeytin üretiminin artırılması için yeni proje çalışmaları yapıldığını aktardı.

Üreticilerimiz adına her zaman daha iyisini yapmak için Akçaabat Ziraat Odası ve Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile iş birliği içinde çalışmalarımız devam edecektir. Misafirperverliklerinden dolayı Enstitü Müdürü Aysun Akar ve Islah bölümü sorumlusu Ziraat Yüksek Mühendisi Yusuf Bilgen’ e teşekkür ederiz.

b-021.png

Editör: TE Bilisim