Akçaabat’ta Turizm Denince Akla Gelen İlk Yer Olan Akçaabat Sahil Parkı, Zabıtaların Yaptıkları Ani Baskınlarla Her Geçen Gün Kan Kaybediyor.

Akçaabat Sahiline Gezmek İçin Gelen Vatandaşlar Özellikle Parkın Her Tarafına Gelişigüzel Çekilen Araçlardan Ve Zabıtaların Müşteriler Arasına Girerek İşyerlerine Yaptıkları Baskınlardan Rahatsız Olduklarını Söylüyorlar. Vatandaşların Tepkilerine Duyarsız Bakan Zabıtalar “Bizlere Verilen Emirleri Yerine Getiriyoruz” Açıklamasını Yapıyorlar.

Bir Diğer Konu İse Akçaabat Sahil Parkında Güvenlik Önleminin Yetersizliğine Dikkat Çeken Sahildeki Küçük Esnaflar “ Akçaabat Sahiline Gelen Özellikle Arap Turistler Buraya Bir Daha Uğramıyor” Diyorlar. Akçaabat Sahilinin Güvensizliğinden Korkan Yerli Ve Yabancı Turistler Akçaabat Sahilinden Kaçarak Beşirli Sahilini Tercih Etmeleri Akçaabat İçin Bir Kayıptır. Sahilde Sosyal Anlamda Her Hangi Bir Aktivasyon Yok, Bundanda Belediyenin Büyükşehir Belediyesi Statüsüne Geçtikten Sonra Kendini Tamamen, Hem Hizmet Hem de Sosyal Aktivite Anlamında Soyutladığını Anlıyoruz. Eline köpeğini Alan Sahil Parkında, Bisiklete Binen Sahil Parkında, Motosiklete Binenler Sahil Parkında vs.vs… Eğer Bunların Önlemini Almayacaksanız Sahili Eski Canlılığına Kavuşturmayacaksanız O Zaman Vatandaşları Sahil Parkından Uzaklaştırmış Vede Sahil Parkını Palmiye Ağaçlarına Bırakmış Olursunuz.

AKÇAABAT BELEDİYESİNİN GÜÇÜ KÜÇÜK ESNAFA YETİYOR, BÜYÜK ESNAFA SESİNİ DAHİ ÇIKARAMIYOR…

Özellikle Akçaabat Sahilinde, Akçaabat Belediyesi Tarafından Küçük Esnaflara Yönelik Zabıtalarla Baskı Kuran Akçaabat Belediyesi, Sahil Şeridindeki Köftecilerin Yaptıklarını Görmemesi Belediyenin Burada Çifte Standart Uygulama Yaptığını Ap Açık Görmekteyiz.

img_20160702_211655.jpg

Akçaabat Sahil Şeridinde Kültürpark Saray Köfte Salonu, Horon Köfte Salonu, Cemil Usta Köfte Salonu Ve Nihat Usta Köfte Salonu Olmak Üzere Dört Büyük Köfte Salonu Bulunmakta. Bunların Çevre Parklarına Bakıldığında Ve Gerçek Mimari Projelerini de İncelediğimizde Hepsinin Gerçek Projelerinin Dışarısına Çıktığını Görmekteyiz.

Özellikle Kültürpark Projesini Bir Hatırlayalım. İlk Açıldığı Zamandan Bu Zamana Kadar En Fazla Projesi Bozulan İşyeri Orası. Hangi Zabıta Hangi Belediye Ağzını Açıpta Sesini Çıkardı. Gelelim Horon Köfteye Orası Yeni Restorasyonla Şuandaki Haline Aldı. Bildiğim Kadarıyla Ruhsatı Hala Kafeterya Çay Bahçesi Olarak Geçiyor, Cemil Usta Köfte Salonuna Gelirsek Parkı En Fazla Bozan Ve Parkı En Fazla Araç Parkıyla İşgal Ettiren İşyeri Burası. Sayın Akçaabat Belediyesi Neden Burayı Görmemezlikten Geliyorsunuz. Ben Belediyeye Şunu Sormak İstiyorum. Bu Kadar Parkı Araç Parklarıyla İşgal Eden Bir İşyeri Belediyeye En Fazla Kira Vermesi Gereken İşyeri Olması Gerekmez mi? Bırakın Az Yâda Fazla Kira Vermesini Parkın Kimyasını Bozdunuz Kimyasını. Bizim Ne Kültürparkın Kazancında, Ne Cemil Usta Köftenin Kazancında Nede Nihat Usta’nın Kazancında Gözümüz Var.

Akçaabat Sahilinde Yazmış Olduğum Bu Büyük İş Yerlerinin Haricinde Küçük Çay Bahçeleri Ve İki Tane Daha Küçük İşyerleri Var. Hemen Hemen Hepsi Çayını, Kahvesini, Meşrubatını Çay Bahçesinde Olması Gereken Ne İse Satışını Yapıyorlar. Kimisi Yerin Büyüklüğüne Göre Kirasını Veriyor Kimisi de Daha Küçük Kira Veriyor. Hadi Bunlarıda Geçelim. Adaletli Belediye Olduğunu Her Fırsatta Dile Getiren Akçaabat Belediyesinin Zabıtaları Yaz Boyunca Egolarını Küçük Olan İşyerlerine Kestikleri Cezalarla mı Tatmin Ediyorlar. Ne O Öyle Ellerinde Küçük Fotoğraf Makineleri Vay Efendim Başoğlu Dondurması Meşrubat Satamazmış Çek Bir Fotoğraf, Başoğlu Dondurması Çay Satamazmış Çek Bir Fotoğraf, Başoğlu Dondurması 3,4 Masadan Fazla Atamazmış Çek Bir Fotoğraf. Neymiş Efendim Başoğlu Dondurması Sadece Kendi Dondurmasını Satacakmış.

Bizim Sadece Üzerine Basa Basa Açıklanmasını Beklediğimiz Husus Şu.

Ya İnsaf …Küçük Esnaflara Yaptığınız Ani Denetimleri Diğer Köfte Salonları İçin Yapabiliyormusunuz..Yapamazsınız Tabi. Adam Köftenin Yanında Salata Veriyor, Kuzu Et, Dana Et, Tavuk Eti Veriyor, Meşrubat Veriyor, Tatlı Veriyor Hadi Gitsenize Onlara da Fotoğraf Çeksenize Deyinki “Köfteden Başka Bir Şey Satamazsınız”. Yer mi Yemez Tabi.

Bırakın Bu Küçük İşlerle Uğraşmayı Akçaabat İçin Turizm Şehri Diyoruz, Bu Yaptığınız Kural Ve Uygulamalarla Turizmi Ve Turistleri Kazanamadan Kaybederiz. Esnafı Destekleyeceğiz ki Esnafta Kendini Turizme Ve Kaliteli Hizmete Hazırlasın.

Şahsım Olarak O Kadar Turizm Şehrini Gezdim Bizim Akçaabat Kadar Yobaz Akçaabat Kadar Despot Bir Anlayışın Var Olduğu Uygulandığı Bir İlçe Görmedim.

Ya Birde Sahil Parkında Hizmet Veren Küçük Yerlere Masa Sandalye İçin Uygun Olan Yerleri Belirlemişsiniz. İnanın Buna Herkes Gülüyor. Parkta Yayaların Yürüyüş Yaptıkları Yerlere Masa Sandalye Koyduruyorsunuz Bu Nasıl Mantık Anlamış Değilim. Vatandaşların Yürüyüş Yaptığı Alanları Nasıl Kapattırırsınız Hangi Mantık Bu Kararın Altına İmza Attı Anlamış Değilim.

Yapmayın Etmeyin, Şu Kısa Sürecek Yaz Günlerinde Zabıtalarımız Akçaabat Sahiline Adil Bir Şekilde Çalışsınlar. Büyük İşyerlerinin Yaptıkları Yanlışları Küçük İşyerlerine Kızıp Onlara Cezalar Kesip Kollarını Kanatlarını Kesmesinler. Onlar Kazanacak Sizlere Kiralarını Ödeyecek. Bir Sahilimiz Kaldı Oda Yavaş Yavaş Ölüyor. Başka Akçaabat Başka Akçaabat Sahili Yok. Bizi Bizden Başka Kimse Anlamaz Anlayamaz, İnsanlarımıza, Esnaflarımıza Sahip Çıkalım. Keskin Sirke Olmayalım…

yesyeni-logo-final-078.png

 

 

 

Editör: TE Bilisim