Akçaabat Ülkü Ocakları Başkanlığına Atanan Taygun Kıvanç KIRIMLI’nın İlk Mesajı 19 Mayıs İle İlgili Oldu.

 Türk milletinin şanlı tarihinde tartışmasız büyük bir önem ve ayrıcalığa sahip olan, bağımsızlık ve özgürlüğe duyulan özlemin, son yurdumuz Anadolu'da yankılanıp kabul edildiği 19 Mayıs 1919’un yıl dönümünde başta kurucu liderimiz, cumhuriyetimizin banisi, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm dava arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

19 Mayıs; aziz vatanımızın işgal ve istilaya uğradığı bir dönemde büyük kahramanların her türlü imkânsızlık içinde mücadeleyi başlattıkları günün adıdır. 19 Mayıs; milli şuur ve imanın hürriyet aşkıyla yüreklere nakşolduğu eşsiz bir destanın başladığı gündür. 19 Mayıs; vatanımızın harap ve bitap düştüğü bir ortamda; Türk milletinin sarsılmaz inancıyla kazanılmış zaferin adıdır.

"Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına" inananlar Samsun’dan harekete geçmiş; bu milli direniş, kısa zamanda tüm vatana yayılarak, kutlu bir şahlanışa dönüşmüştür. Cefakâr Türk milletinin Kuvay-ı Milliye ruhuyla vatan toprağını yaka paça savunması, sarsılmaz bir inançla Anadolu ihtilalinin gerçekleşmesine zemin hazırlamıştır. Türk milliyetçiliği fikri ise bu yolda milli mücadelenin esası, özü ve vazgeçilmez bir değeri olmuş; milli şuur ve milli vicdan hareketi Cumhuriyetimizin kurulmasıyla sonuçlanmıştır.

1a2bea15-b922-47a3-bfa2-cfed0774c75a.jpg

Bugünümüzü gelecekle birleştirecek; birlik, beraberlik ve devamlılığımızın güvencesi şüphesiz gençler olacaktır. Türk Gençliği; Atatürk’ün ifadesiyle “kanındaki ve vicdanındaki cevher-i aslinin” bilincinde olarak Türk Milleti’nin ve Türkiye’nin yegâne teminatıdır. Unutulmamalıdır ki; teslimiyetçiliğe hayır demek ve Atatürk’ün değerlerine sahip çıkmak Türk Gencinin asli görevidir. Ülkü Ocakları olarak; milli şuurumuzdan aldığımız güçle, “Türk’ün ateşle imtihan edildiği” bu yüzyılda, canla başla mücadele etmeye devam edeceğiz.  Yüreğimizdeki büyük Türkiye’ye ulaşmak için içimizdeki vatan sevgisi ve bağımsızlık duygusuyla aziz milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Lider ülke Türkiye hedefine ulaşabilmek için öncelikle birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi korumak, milli hasletimiz olan yardımlaşma ve dayanışma anlayışımızı diri tutmak; toplumsal huzur ve refahımızı tehlikeye atacak, kavga, tartışma ve kamplaşmalara meydan vermemek için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Türk gençleri olarak aziz milletimiz emrindeyiz.

Bugün bizlere düşen ilk tarihî vazife, bu kutsal vatanı tertemiz bir şekilde gelecek nesillere teslim etmektir. Çünkü bu vatan bizlere emanet edilmiş bir hazinedir. Bu emaneti bütün güzellikleri, milli ve manevi zenginlikleriyle gelecek kuşaklara teslim etmek, hepimizin, herkesin boynunun borcudur. İşte biz Ülkü Ocaklıların temel varoluş gayesi de, temel vazifesi de budur. Bunun için çok ulvî ve çok anlamlı bir misyon sahibiyiz. Dün, temel hedefimiz ve gayemiz de bu olmuştur, yarın da bu olacaktır…

19 Mayısı Türk Gençliği’ne armağan edenleri hayırla, minnetle ve şükranla yâd ediyoruz…

Akçaabat Ülkü Ocakları Başkanlığı’na atanan Taygun Kıvanç KIRIMLI Kimdir?

25 Temmuz 1989 yılında Trabzon’da doğan Taygun Kıvanç Kırımlı, ilk ve orta öğrenimini Akçaabat’ta tamamladı. Akçaabat Anadolu Lisesi 2007 mezunlarından olan Kırımlı, lisans eğitimi için gittiği Ankara’da, 2013 yılında Gazi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Daha sonra kamu personeli seçme sınavlarıyla 2015 yılı Aralık ayında Gençlik ve Spor Bakanlığı Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne memur olarak atandı ve halen bu kurumda görev yapmaktadır.

Ülkü Ocakları’nın çatısı altında 2005 yılından itibaren birçok aktif görevde bulunan Kırımlı’nın özgeçmişinde, lise başkanlığı, Akçaabat Ülkü Ocakları yöneticiliği, üniversite fakülte başkanlığı ve Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticiliği gibi görevler bulunmaktadır.

b-384.jpg

 

Editör: TE Bilisim