KANDIRILDIK

Akçaabat’ın Yıldızlı ve Söğütlü sahillerinden dolgu ve tünelle geçirilecek bir yolla ilgili 31 Mart 2019’da yapılan seçimler öncesinde siyasilerin ve Karayolları yetkililerinin net bir söylemlerinin olmamasının nedeni anlaşıldı.

PROJELER PAYLAŞILIYOR

Karadeniz Sahil Yolunun Akçaabat geçişini sahili doldurarak geçirmek isteyen zihniyet seçimin hemen sonrasında faaliyete başladı. Seçim öncesinde siyasilerin hiçbir şekilde gündeme getirmediği, adeta halktan gizlenen karayolu projesi yavaş yavaş hayata geçirilmeye başlandı. Özellikle aday adaylarının Söğütlü ve Yıldızlı sahiline yürüyüş yolları projelerinin hayata geçirilmesini beklerken, karşımıza sahillerimizi yok edecek proje ile çıkıldı. Henüz resmi açıklamanın yapılmadığı projeler sosyal medyada dolaşmaya başladı. Büyük tepkilerin yer aldığı yorumlarla paylaşılan projelerin akıbetinin ne olacağı ise şimdiden merek konusu oldu.

KENT KONSEYİ KARŞI

Son Yürütme Kurulu toplantısında konuyu gündemine alan Akçaabat Kent Konseyi, uygulamaya konulmak istenen projeye şiddetle karşı çıktı. Projeyi Akçaabat’ın ölüm fermanı olarak nitelendiren Kent konseyi, projenin uygulama şansı bulmaması için Ulaştırma Bakanı ile görüşmek üzere Ankara’ya gitme kararı aldı. Toplantıya katılan Akçaabat belediye Başkanı Osman Nuri Ekim de yolun yapımına hiçbir şekilde taraftar olmalarının mümkün olmadığını söyledi.

MİLLETE SÖZÜMÜZ VAR

Akçaabat’ın geleceğinin turizm olduğunu ve buna paralel olarak seçim döneminde Söğütlü ve Yıldızlı sahilleri için millete söz verdiklerini ifade eden Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Akçaabat İlçe Başkanı Altıntepe de “Biz seçimde milletimize bu alanların, yürüyüş, bisiklet ve sosyal alanla ile Atakum sahili gibi olacağının, Akçaabat’tan Akyazı Stadyumuna kadar tesisler yapacağımızın sözünü verdik. Şimdi gündemden kalkan bu projeleri ortaya atmak doğru değildir. Bu şekilde bir projeyi bundan önce kabul etmedik bundan sonra da kabul etmeyiz” dedi.

Akçaabat Yeni Haber Gazetesi

84030035.jpgimg-20190412-wa0005.jpgimg-20190412-wa0003.jpgimg-20190412-wa0004.jpgimg_9069.jpga-366.gif

Editör: TE Bilisim