Michael’i Yaşatın!

Akçaabat İlçesinde 1332 Yılında Yapılan St. Michael Kilisesi Bakımsız Kaldı. Tarihi Kilise Daha Önce Bir Aile Tarafından Ev Olarak Onartılıp Kullanıldı. Kilise İle Ailenin Ölümünden Sonra Kimse İlgilenmedi Ve Kaderine Terk Edildi.

Akçaabat Orta Mahalle De Bulunan Kilise 1332 Yılında Komnenoslar Zamanında Yapıldığı Sanılıyor. Kilisenin Etrafında Sadece Yaz Aylarında Gelen Turistleri Ağırlamak İçin Çay Ocağı Bulunuyor. Çevrede Yaşayan Vatandaşlar Kilisenin İçinde Yaşayan Kişilerin Kilise De Yaşadıkları Sürede Kendilerine Göre Onardıklarını Pencere Ve Baca Gibi İlaveler Yaptıklarını Söylediler. Kilise Bu Gün Bakımsızlıktan Ve Gördüğü Tahribattan Dolayı Yok Olmakla Karşı Karşıya Kaldı. Tarihi Yapıları İle Yüksek Turizm Potansiyeline Sahip Trabzon’da Yapılar Onarılmayı Bekliyor. 

2017 Sonunda İhale Edilecek

Tarihi Yapının Onarılması İle İlgili Bilgi Veren Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Osman Parlayan Çalışmaların Devam Ettiğini, Rölöve Projesinin Onaylandığını Söyledi. Parlayan Restorasyon Projesinin Onaylandıktan Sonra Tadilatının İhaleye Çıkarılacağını İfade Etti. Parlayan, Kiliseyi Tadilattan Sonra Kullanıma Açacaklarını İfade Ederek; “İhale Süreci 6 Ay Sürebilir. Tahminen 2017 Yılının Sonunda İhalesinin Yapılması Planlanıyor. Restorasyon Bittikten Sonra Şehrimizin Turizmine Kazandıracağız. Bu Yapıların Turizme Kazandırılması Şehrimiz İçinde Önemli. Yapı Onarıldığında Hem Trabzon Hem De Akçaabat Turizmine Çeşitlilik Kazandıracaktır” Diye Konuştu.

123456---kopya-20170629214413.pngyesyeni-logo-final-20170629214413.png

Sonay Çaluk / Taka Gazetesi

 

 

Editör: TE Bilisim