Tarihi Fevzipaşa İlkokulunun Bahçe Duvarı Artık Bel Vermeye Başladı. Yol Tarafına Ve Okul Kanalizasyonlarının Bağlandığı Alanda Duvarın Dışa Doğru Patlayacak Bombelenmiş Şeklinde Olması Öncelikle Mahalle Sakinlerini, O Alanı Kullanan Sürücüleri Ve Özellikle O Alanda Evi Olan Hüseyin Kutlu İsmindeki Vatandaşı Korkutuyor.

Haber Merkezimize Gelen Bir İhbarı Değerlendirmek Üzere Ortamahalle Fevzipaşa İlkokuluna Ait Olan Duvarın Ne Denli Tehlike Saçtığını Gidip Yerinde Gördük. Korkutucu Manzara Karşısında Şaşkınlığımızı Gizleyemediğimiz Görüntüde, Duvarın Tamamen Dışarıya Doğru Çökme Tehlikesi Yarattığını Bunun Yanında Duvarın Olduğu Alandan Geçen Araçların Ve Yayaların Tehlike İçerisinde Olduklarına Şahit Olduk. Buda Yetmezmiş Gibi O Alanı Kullanan O Alanda Top Oynayan, İp Atlayan Okul Öğrencilerininde Çok Büyük Tehlike İçerisinde Olduklarını Gördük.

Duvardan Aşağıya Akan Lağım Suları Etrafa Pis Koku Yaymasından Ziyade Bir An Önce Yetkililerin Çökmeye Ramak Kala Duvarı Yaptırıp Yarın Bugün Doğabilecek Tehlikenin Veya Tehlikelerin Önüne Geçmeleri En Doğru Yapılması Gereken Çalışma Olacaktır.

Tam Yıkılmaya Yüz Tutmuş Duvarın Hemen Altında Evi Olan Vatandaş Hüseyin Kutlu İse Evinde Rahat Oturamadığını, Her An Duvarın Yıkılıp Can Kaybı Yaşayacaklarından Korktuğunu Söyledi.

Hüseyin Kutlu Sözlerine Şu Şekilde Devam Etti.

“İki Yıldan Bu Zamana Kadar Bu Duvarın Yıkılıp Yapılması İçin yetkililere Allah Yalvarması Yaptık. Fevzipaşa İlkokulu İdaresine 4,5 Kere Gittik İlgili Arkadaşlar, Bunu İlgili Yerlere Bildirdik Demiş Olmalarına Rağmen Hala Tehlike Devam Ediyor. Dışarıya Doğru Bel Veren Duvar Geçen Yıla Göre 10-15 Cm. Daha Dışarıya Doğru Çıkıntı Yaptı. Elinde Sonunda Bu Duvar Çökecek, Allah Göstermesin Okulun Bahçesinde Oynayan Yüzlerce Öğrenci Var O Öğrencilerin O Alanda Olduğunu Düşünün Yazıktır Günahtır Allah Göstermesin Ya Can Kaybı Olursa Bunun Hesabını Kim Veya Kimler Verecek. Böyle Olumsuzluk Olduktan Sonra Veya Milletin Kafasına, Geçen Bir Aracın Üzerine Duvar Çöktükten Sonramı Burayı Yapacaklar Çok Merak Ediyorum.”dedi

ÇÖKMEYE RAMAK KALAN AKÇAABAT FEVZİPAŞA İLKOKULU BAHÇE DUVARI

img_0165.jpgimg_0170.jpgimg_0173.jpgimg_0181.jpg123456---kopya-561.pngyesyeni-logo-final-20170303182534.png

Editör: TE Bilisim