Özellikle Hafta Sonu Tatilleri Olan Cumartesi Ve Pazar Günü Ortamahalle Ziyaretçi Akınına Uğradı Desek Yeri Var.

Ortamahallede, Konaklama, Kafeterya Ve Restoran Hizmeti Veren Kanoğlu Konağı İle Mehmet Efendi Konağı Şimdiden Turizm Sezonu İçin Hazırlıklarını Tamamladılar. Bunların Yanında Akçaabat Belediyesine Ait Timurciler Konağı Çay Bahçeside Hizmetine Sınırsız Bir Şekilde Sürdürmeye Devam Ediyor.

TURİZM MAHALLESİNDE OTOPARK YOK

Hafta Sonu Ortamahalleye Araçları İle Gezmeye Çıkan Vatandaşların Bir Çoğu Araçlarını Park Edemediklerinden Şikâyetçi Olduklarını Öğrendik. Bir Diğer Öğrendiğimiz Önemli Bir Konu İse Araçlarına Park Yeri Bulamayan Vatandaşlar Mahalleyi Gezmeden Gitmeleri Oldu.

Bu Konu İle İlgili Bir Çok Vatandaş Görüş Bildirerek Araçların Park Edilmesi Konusunda Akçaabat Belediyesinden Yardım İstediler. Vatandaşlar, Turizme Açılan Böyle Güzel Bir Mahallede Ya Araçları Park Edecek Alanlar Oluşturulsun Yada Mahalleye Hiç Araç Sokulmasın Açıklamasında Bulundular.

Özellikle Fevzipaşa İlkokululun Olduğu Alan İle Timurcuoğlu Konağı Arasındaki Mesafe Uzantısında Araçların Park Edilmesi Turizm Mahallesinde Çirkin Görüntü Yarattığı Gibi Bu Sorunun Bir An Önce Çözülmesi Gerektiği Mahalleye Gelen Ziyaretçiler Tarafından Vurgulanması Dikkat Çekti. Yoksa Ortamahalle Şimdiden Araçların Yoğunluğu Sayesinde Gezilemeyecek Duruma Geldi Bile.

EN ÇOK AKÇAABAT HATIRASI ARANIYOR

Havaların Sıcak Olması Ve Turizm Sezonunun Açılmasıyla Birlikte Ortamahalleye Gelen Ziyaretçiler Çaylarını, Kahvelerini, Yöresel Yemeklerini Yiyip Giderken Yanlarına Akçaabat İle İlgili Akçaabat Hatırası Alamadıklarından Şikâyetçiler.

Özellikle KTÜ Okuyan Öğrencilerin Bir Çoğu Hafta Sonu Ortamahalleye Ziyarete Gelerek Mahalleyi Gezmeleri Akçaabat’ın Tanıtımına Üniversite Anlamında Çok Büyük Katkı Sağlayacağı Görünüyor. Ortamahalleyi Gezen Üniversiteli Öğrencilerle Yapmış Olduğumuz kısa Sohbette Kendileri Bizlere “ Sadece Böyle Yerlerde Akçaabat’a Özgü Yöresel Hediyelerin Olması Gerektiğini Bunun Akçaabat Tanıtımına Akçaabat Turizmine Katkı Sağlayacağını, Birde Mahalleye Cumartesi Pazar Günleri Araç Sokulmaması Konusunda Belediyenin Hassas Davranmasını İstiyoruz” dediler.

foto-galeri-icon-016.png

 

 

Editör: TE Bilisim