20 – 23 Eylül 2018 tarihleri arasında İstanbul Yenikapı’da Trabzon dernekler federasyonu, Trabzon’un fethinin 557.yıldönümü ve Trabzon tanıtım günlerini gerçekleştirerek bir organizasyonu daha geride bıraktılar.

Organizasyon biteli tam tamına bir hafta oldu. Yalnız bir haftada olsa organizasyonun çok kötü geçtiği yazıları haber sitemizin whatsapp hattına gelmeye devam ediyor.

Trabzonlu bir takipçimiz akçaabatın sesi internet haber sitemizin whatsapp istihbarat hattına göndermiş olduğu yazıda organizasyonda yaşanan olumsuzlukları ele aldı. Okuyucumuzun bizlere gönderdiği yazıyı aynen siz değerli okuyucularımızla birlikte paylaşıyoruz.

20/23 Eylül 2018 tarihleri arasında İstanbul Yenikapı’da yapılan organizasyonun ardından bir vatandaş ve Trabzonlu olarak sesiz kalmak istemedim.

1. Günden başlayan organizasyonun bozukluğu çok ciddi şekilde gözüktü. Basta açılışın başlama saati çok sarkarak program başladı.

Başladı ancak Ne oldu?

Atatürk hiç dile alınmadan Bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşı denilerek protokol ve halk ayağa davet edildi. 

Ancak 2 dakika geçmesine rağmen ne “Tİ” sesi nede Milli Marş devreye girmedi. üç dakika sonra sunuculuğu yaptığını zanneden arkadaş çok kötü bir ses ile Korkma Sönmez diye başladı. Tam bir fiyasko idi. Milli Marş Sonrasın da espri yaparak durumu düzelteyim derken dahada komik duruma düşen sunucu arkadaş bundan sonra dahada rezil bir sunum yapmaya devam etti. Tamamen hazırlıksız olunduğu belli idi.

Sayın Bakanın olduğu ortamda protokol oturma krizi oluşurken açılışa katılanların isimlerini okurken gaf üstüne gaf yapıldı. Buda yetmezmiş gibi konuşma sıralaması tam bir kaos yaşattı. Düşünün Trabzon vekili olarak Sayın Salih Cora’nın ismi son anda okunurken. MHP il başkanı Trabzon ile alakası olmayan Milletvekilleri konuşurken Salih Cora nedendir bilinmez konuşturulması. Helede sunucu arkadaş bazı isimleri aktarırken gayri samimi üslup çok kötü idi. En son sayın bakan konuştu.  Onun konuşması tamamen Trabzon dışında bir konuşma idi.

Gelelim konfederasyon başkanına onun konuşmasını hiç değerlendirmemeli. Dinlemek isteyenler arşivden bakabilir.

Açılış kurdelesinin kesimi esnasında tam bir arbede vardı. Kısacası açılış hiç de hoş olmadı. Bir Trabzonlu olarak hicap duydum. Sonrasın da bakan ve arkasından koşturan insanlar manzarası doğdu.

İlk gün boş olan yiyecek içecek stantları 2. Gün dolar sandık 2. Gün ve Sonrasın da da statların boş olması dikkatten kaçmadı. Olanlarda Trabzon’dan kel alanaydı.

Helede Akçaabat köftesinin temsili tambir fiyasko. Olmazdı böyle bir kötü lezzet bu Akçaabat’ımızın ve köftemizin en kötü sunumuydu. Yiyecek içecek stantları hijyen olarak çok kötü idi. Kısacası yiyecek içecek bölümü sadece helvacı zade dışında tam bir fiyasko idi. Bu arada burada Akçaabat belediyesi Akçaabat kendi standında değil yöresel yemekleriyle yiyecek bölümünde Akçaabat esnafına destek vererek desteklemeliydi. Akçaabat bir orta mahalle ile temsil edilmemeliydi. Hatta böyle kötü bir organizasyonda Akçaabat yer alarak marka değerini düşürmemeliydi. Akçaabat bu organizasyonun üstünde çok değerli bir markadır. Hatta Trabzon bu organizasyon ile marka değerini zedelemiştir. Bunun da suçlusu dernekler federasyonudur.

Buraya gelenleri karşılayan ise Love yazısı buna da anlam veremiyorum. Yine bir skandal Trabzonspor logosu bu her Trabzonlu için önemli logo önünde resim çektirmek isteyen binlerce insan Trabzon’la alakalı olmayan belediye arabasının önünde ve o belediye başkanının altında resim çektirmek zorunda kaldı. Gaziosmanpaşa belediyesi başkanına bu imtiyaz neden tanındı.

TS Club aracı ise konulması gereken yerde olmadığı kesindi

Kısacası İstanbul’da Trabzon günleri bitmiştir.

Trabzon markası bu kadar kötü temsil edilmemiştir. Trabzon ürünleri olmayan ürünler Trabzon yöresel yemeklerine ihanet etmiştir. Bir kaç firma hariç geri kalan stantlarda zaten boştu.

Katılmayan birçok Trabzon ilçe belediyeleri çok şey kaybetmemiştir. Yine de neden katılmadıklarını da bilmek.

Azim..!

whatsapp-logo.png670-20180930211033.gif123456---kopya-20180930211034.png

Editör: TE Bilisim