Akçaabat’a Değişik Ülkelerinden Gelen Arap Turistler Her Geçen Gün İlçemizde Hissedilir Bir Şekilde Kendilerini Göstermeye Devam Ediyor.

Özellikle Arap Turistlerin Tarihi Ve Turistik Yerlere İlgi Göstermemeleri Özellikle Akçaabat’taki Yemek Sektörüne Yaradı. Arap Turistlerin Akçaabat’a Kaldıkları Süre İçerisinde Özellikle Öğle Saatlerinden Sonra Köfte Salonlarında Hissedilir Kalabalıklar Oluşturmaları Ve Yemek Yemeleri Yüzleri Güldürüyor.

Akçaabat’ta Arap Turistleri An Fazla Ağırlayan Ve Yemek Yediren Nihat Usta Köfte Salonu Arap Turistlerin İlk Tercih Ettikleri Yerlerin Başında Geliyor.

Hemen Hemen Her Yıl Sayısız Arap Turisti Yediren Meşhur Köfteci Nihat Usta Turistlerin En Fazla Tercih Ettikleri Yemekleride Keşfetti.

Köftesi İle Meşhur Akçaabat Köftesine Arap Turistlerin Fazla İlgi Göstermediğini de Söyleyen Nihat Usta, Arap Turistlerin Tavuk Etini Daha Çok Tercih Ettiklerini Söyledi.

Şuana Kadar, Her Yıl Olduğu Gibi Bu Yılda Gelen Arap Turist Sayısında Bir Artışın Olmadığını da Sözlerine Ekleyen Nihat Usta Haber Sitemize Yaptığı Açıklamada Şunları Söyledi.

Bu Yıl Müessesemize Gelen Arap Turist Sayısı Geçen Yıla Nazaran Ne Fazla Nede Az. Geçen Yıl Bu Aylarda Günde 75 – 117 Arasında Arap Turist Masasına Hizmet Veriyorduk Bu Yılda Adisyonlara Bakıp Kıyasladığımızda Denge Hemen Hemen Aynı Çıkıyor.

Arap Turistler Sabah Kahvaltısını Pek Almazlar. Genelde Akşam Üstleri Dışarı Çıkmayı Ve Gezmeyi Severler. Akşam Yemekleri Çok Yoğun Alırlar. Gündüzleri Daha Fazla Uyumayı Tercih Ederler. Arap Turistler Kendi Memleketlerinde ’de Aynıdır. Arabistan’da Gündüz Sokağa Baktığınızda Pek Kimseyi Göremezsiniz Herkes Evindedir. Âmâ Bizim Buraya Gelip Kaldıklarında Belli Bir Saatten Sonra Mesela Saat 5 – 6’Dan Sonra Dışarıya Gezmeye Ve Özellikle Yemek Yemeğe Çıkarlar. Gecenin İlerleyen Saatlerine Kadar Yemek Yerler.

Arap Turistler Müessesemize Geldiklerinde Önce Kendilerinin Rahat Olmaları İçin En Güzel Yeri Seçer Ve Otururlar. Sonrasında Arapça, İngilizce Bilen Garsonlarımız Devreye Girer Ve Kendilerini “Hoş Geldiniz”le Karşılarlar. Garsonlarımız Menü Fiyatları Yazılı Menü Kitapçığını Kendilerine Sunar. Menü Kitapçığımız Türkçe, İngilizce Ve Arapça Yazılıdır O Anlamda Her Ürünün Fotoğrafını Fiyatını Rahatlıkla Görüp Ne Yiyecekleri Konusunda Karar Vererek Sipariş Verirler. Araplar Çok Zeki Oldukları Gibi Hesabını Kitabını Yapabilen İnsanlardır.

Akçaabat Dediğin Zaman Önce Akla Köfte Gelir.

Arap Turistlerde Bunu Çok İyi Biliyor. Zaten İnternet Sayfasını Çok İyi Kullanan İnsanlardır, Öyle Kalkıp Bizim Gazete Haberleri Gibi Değil Adamlar Kendi İnternet Sayfalarından Dünyanın Her Yerine Çok Rahat Bir Şekilde Ulaşabiliyorlar. Nerede Ne Gidiyor, Akçaabat’ın Nesi Meşhur Onları Çok Rahat Biliyorlar. Akçaabat’a Gelecekleri Zaman İnternetten Akçaabat’ı Çok İyi Analiz Ederek Geliyorlar. Şehir Merkezinden Tutunda Yaylasına Varıncaya Kadar İnceleyip Memleketimize Geliyorlar.

Biz Mesela Yıllardan Beri Bilmiş Olduğumuz Hıdırnebi’yi Onlar Haydarnebi Bilir Ve Söylerler Çünkü Arap Lehçesine Göre Konuşurlar. Onlar Haydarnebi’yi Adres Olarak Sorduklarında Hiç Kimse Tereddüt Etmesin Onlar Hıdırnebiyi Arıyorlardır. En Çok Aradıkları En Çok Adres Sordukları Yer Hıdırnebi’dir.

Tavuk Etine İlgileri Daha Fazla

Akçaabat’a Gelip Akçaabat Köftesini Yiyorlar Ama Tavuk Etine İlgileri Daha Çok Daha Fazla. Akçaabat Köftesinden Daha Fazla Tavuk Etini Yiyorlar. İkinci Sırayı Köfte, Üçüncü Sırayı Balık Alıyor. Araplar Levrek Balığının Kültür Balığı Olduğunu Biliyorlar. Ancak Bizim Denizimizden Hiçbir Deniz Balığı Çıkmadığı İçin Kültür Balığını Ve Kılçıklı Balıkları Sevmiyorlar Tercih Etmiyorlar. Yedikleri Balık Temizlenmiş Olacak. Örneğin Onlara Bir Sargan Balığı Verdiğinde Orta Kılçığını Aldığın Zaman Kendilerine Balığı Çok Daha İyi Sunarsın. Sargan Balığının Orta Kısmını Almak Çok Zor. Bu Aralar Mezgit Balığını Çok İstiyorlar Ama Biz Mezgit Balığını Karadeniz’de Bulamadığımız İçin Kendilerine Mezgit Balığını Maalesef Sunamıyoruz.

Araplar Çok İlginç İnsanlardır

Arap Turistler Aradıkları Menüyü İşletmenizde Bulamazlarsa, Örnek Vereyim: Senden Hamsi İstiyorlar Ama Hamsi Sezonu Olmadığı İçin Hamsinin Olmadığını Söylüyorsun. Peşine Alternatif Balık Çeşitlerini Söylüyorsun. Sen Ne Kadar Alternatif Balık Çeşitlerini Sayarsan Say Onlar Hiçbirini Kabul Etmezler Ve Kalkar Müessenden Giderler. Onlar Kafasına Hamsi Yiyeceğini Koyduysa O Günü Hamsi Yiyecekler. Bizde Hamsi Bulamadılar Cemil Usta’ya Giderler, Cemil Usta’da Bulamazlarsa Diğer İşletmeci Arkadaşlara Giderler Taki Aradıkları Hamsi Veya Menüyü Bulana Kadar Dolaşırlar. Eğer Aradıkları Hamsi Veya Menüyü Diğer Arkadaşlarda Bulamazlarsa Dönüp Dolaşır Tekrar Sana Geri Gelirler. Dediğim Gibi Gerçekten Çok İlginç İnsanlar.

Aldığım Bilgilere Göre Arap Turistleri Akçaabat’ta En Fazla Yediren Ağırlayan Kişilerin Başında Bizim Müessese Geliyor. Bunu Nereden Söylüyorum, Çünkü Günde Sadece 75 – 117 Arası Masa Arap Turist Yediren Bizim Müessese Var. İkincisini Arasan Bulamazsın. Bu Rakam Çok Büyük Bir Rakam. Bu Rakam Başka Birde Yok.Açıklamasında Bulundu.

20170809_162459.jpg20170809_162658.jpg20170809_162955.jpg20170809_163818.jpg123456---kopya-20170809233233.png

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim