Akçaabat İlçesinde, Belediyeye Ait Şehirlerarası Yolcu Taşımacılığı Yapan Otobüslerin, Yolcu Bindirme Ve İndirme Merkezdeki Sorunlar Her Geçen Gün Artıyor..

11 Yazıhanesi Olan, Günde 50 – 60 Otobüsün Giriş Çıkış Yaptığı Akçaabat Belediyesi Ait Yolcu Bindirme Bindirme Merkezinde Sorunlar Çok Büyük.

Mahalle Ve Köyleriyle Birlikte 120 Bin Nüfusa Sahip Olan Akçaabat İlçesinde Terminal Sıkıntısı Yaşanıyor. Çok Sayıda İlden Büyük Nüfusa Sahip Olan Akçaabat İlçesinde Özellikle Yaz Aylarında Ve Üniversite Zamanlarında Terminalde Yaşanan Yolcu İzdihamları Terminalin Yeterli Hizmet Veremediğini Gösteriyor.

Akçaabat Belediyesi Resmi Kayıtlarına Göre “Yolcu Bindirme Yeri” Olarak Bilinen Akçaabat Terminalinde Yolcular, Taleplerinin Yeterli Düzeyde Karşılanmadığından Şikâyetçiler.

Akçaabat Terminalinde Hizmet Veren Firma Acenteleri Sabah 07.00 – Akşam 21.00 Saatlerinin Arasında Açık. Bunun Dışında Saat:21.00’de Kapatılan Tüm Yazıhanelerin Yanında Yer Alan Çay Ocağının da Aynı Saatlerde Kapanmasına İsyan Eden Yolcu ve Yolcu Yakınları, Türkiye’nin Çok Sayıda İl Ve İlçelerinde Yer Alan Terminallerinin ve Yolcu Bindirme İndirme Yerlerinin 24 Saat Açık Olduğu Ve Yaz, Kış Hizmet Verdiklerini Görüyoruz Biliyoruz. Ne Yazık ki Akçaabat Belediyesine Ait Olan Yolcu Bindirme Ve İndirme Merkezinin Akşam Saat:21.00’den Sonra Kapanmasını Asla Kabul Etmiyoruz. Hadi Akçaabat’tan Otobüsle İl Dışına Gittik, Birde Bunun Gelişi Var. Gece Yarısı Saat:03.00’lerde Akçaabat’a Geldiğimizi Varsayalım. O Saatlerde Köyümüze Taksi Tutup da Gidemeyiz. Çünkü Çok Pahalı. Mecburen Terminalde Oturup Günün Açmasını Bekleyeceğiz Ki Gündüz Köy Arabalarıyla Köye Çıkalım.

AKÇAABAT TERMİNALİNDE YOLCU BEKLEME SALONU YOK!

Akçaabat Belediyesine Ait Yolcu Bindirme Ve İndirme Yerinde Gece Yarısı Gelen Yolcularını Düşünerek Onlar İçin Yaptığı Yolcu Bekleme Salonu Var mı? Tabiki Yok.

Böyle Bir İlkellik Olmaz Diyen Yolcular, Hiç Değilse Terminalin İç Yerine 15 - 20 Kişinin Bekleyebilecek Olduğu Hatta Oraya Nöbetçi Ve Çay, Pasta İkramının Verebilmesi Anlamında Bir Yer Yapmasını İsteriz. Veya Terminalin İçerisinde Yer Alan Çay Ocağının Sabaha Kadar Açık Olmasınız İsteriz.

Akçaabat Terminalinde Yolcuların En Çok Yaşadığı Bir Diğer Sorun İse, Samsun İstikametinden Akçaabat İstikametine Geldiklerinde Otobüslerin Ana Yol Üzerinde Yolcuları İndirmesi Konusu. Oldukça Tehlikeli Olan Bu Uygulama İlerleyen Günlerde Yaşanabilinecek Bir Faciaya Yol Açabilir. Özellikle Yolcuların Terminalde Binebildiği Fakat Terminalde İnemediği Bu Skandal Olay Giderilmesi Bekleniyor.

Akçaabat Belediyesi Yolcu Bindirme Ve İndirme Merkezindeki Skandallar Bunlarla Sınırlı Kalmazken Yazıhane İşletmecilerinden Bazıları İse, “Kendilerine Uygulanan Kiralardan Şikâyetçi Olduklarını Dile Getirdiler.”

Çarşıbaşı, Vakfıkebir, Beşikdüzü Terminallerindeki Yazıhanecilerden Daha Fazla Kira Ödediklerini Söyleyen Yazıhaneciler Akçaabat Belediyesi Fazla Kira Almayı Bırak 4 Ay Peşin Kira Alarak Yükümüze Yük Katıyor. Hergün 50 – 60 Otobüsün Giriş Çıkış Yaptığı Terminalde Tüm Otobüs Firmalarının Yazıhaneleri Var. Fakat İşin Kira Ve Diğer Eksiklerine Sıra Geldiğinde Akçaabat Belediyesi Bizlere Yardımcı Olmuyor. Terminalin İç Alanında Bulunan Aydınlatmanında Yeterli Olmadığını Dile Getiren Yazıhane İşletmecileri Bu Konuyu da Belediyeye İlettiysek te Bizlere Yardımcı Olmadı Olmuyor. Bir Diğer Ana Şikâyetimiz İse, Otobüsler Terminale Giriş Yaptıkları Kapıya Akçaabat Belediyesinin Acilen Müdahale Etmesini İstiyoruz. Fazla Değil 2 Metre Genişlik Yapsa Aynı Ayna Otobüsler Kapıdan Giriş Çıkış Yapabilecekler. Diğer Durumda İse Bir Otobüs Giriş Yaparken Diğer Otobüs İse Dışarda Ana Yol Üzerinde Bekleme Yaparak Trafikte Tehlike Yaratıyor.

Akçaabat Terminali İle İlgili Yaşanan Bu Sorunları Dile Getiren Vatandaşlar Ve Yazıhaneciler Birde Terminalin Yanında Yer Alan Tuvalet Ve Mescidinde Kapalı Olduğundan Şikâyetçiler. Gece Bekleme Yerinin Olmadığı, Yolcuların Bekleme Salonlarının Olmadığı, Tuvaletlerinin Kapalı Olduğu Tek Terminal Olma Özelliğini Taşıyan Akçaabat Belediyesine Ait Yolcu Bindirme Ve İndirme Merkezi Sadece Gündüzleri Hizmet Veriyor Desek Yeri Var.

Siz, Siz Olun Otobüsle Akçaabat’a Seyahat Ettiğinizde Sakın Ola Gece Yarısı Akçaabat’a Düşmeyin Yoksa Sizin Bekleyebilecek Olduğunuz Ne Yolcu Salonu Var Nede Bir Bekleme Yeri. Ya Herhangi Bir Otele Gidip Sabahlayacaksınız Veyahut Yüklü Miktarda Taksi Parası Verip Gidecek Olduğunuz Yere Gideceksiniz…

20190828_165526(0).jpg20190828_165549.jpg20190828_165607.jpg20190828_165807.jpg20190829_165804.jpg20190829_165920.jpg20190829_165853.jpg20190829_170305.jpgayder-turizm-logo-koksal-071-413-017.png

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim