Akçaabat İçin Yenilik Zamanı

Ak Parti Akçaabat Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Uzun Kuzey Ekspres’e Konuştu

Uzun: “25 Yıldan Beri Yaptığım Kamu Görevinden İstifa Ederek Doğup Büyüdüğüm, Ömrümün Büyük Bir Bölümünü Geçirdiğim Akçaabat’ımıza Hizmet Edebilmek İçin Belediye Başkanı Aday Adayı Oldum. Partimizin En Başından Beri Sürdürdüğü Sosyal Belediyecilik İlkesinden Hareket Ederek, Yunus’un Dizelerinde De İfade Ettiği Gibi; ‘Ben Gelmedim Kavga İçin, Benim İşim Sevgi İçin, Dostun Evi Gönüllerdir, Gönüller Yapmaya Geldim…’ Anlayışıyla Gönüllere Girmenin Gayretinde Olacağız.”

ADAY ADAYLIK SÜRECİ

dsc_0011-002.jpg

10 Yıl Önce Trabzon’da Görev Yaptığım Sırada Buradaki Arkadaşlarımızın Aday Adayı Olmam Konusunda Önerileri Vardı Ama O Zamanki Şartlarımız Buna Çok Da Uygun Değildi. 2014 Yılında Aklımızdan Geçirmiştik, O Dönemdeki Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’na Sorduk Ama Müsaade Alamadık. Yıllar Geçti Bu Döneme Geldik. Tabiri Caizse, Yaş Kemale Erdi. Devletimizin Önemli Kurumlarından Olan DSİ’de 25 Yıl Aktif Görev Yaptıktan Sonra, Doğup, Büyüdüğüm, Hayatımın Önemli Bir Bölümünü Geçirdiğim Bu Şehre Katkı Vermek İstedim. Akçaabat’a Çok Güzel Şeyler Yapıldı Biz Bu Yapılmışlara İlave Olarak Katabilecek Şeylerimiz Olduğuna İnanıyoruz. Bunun Da Zamanı Şimdidir Şeklinde Ortak Bir Kanaat Çıkınca, Biz De Bu Yola Adım Attık.

TURİZMİ GELİŞTİRECEĞİZ

dsc_0012-001.jpg

Akçaabat İçin Hazırladığımız Projelerimizi İleride Nasip Olursa Adaylık Sürecinde Detaylı Şekilde Kamuoyuyla Paylaşacağız. Şimdilik Şu Kadarını Söylemek İsterim; Akçaabat’ın Önünde Dolayısıyla Trabzon’u Da Etkileyecek Olan İki Konu Var; Bunlardan Biri Turizm Meselesidir. Bu Bölgenin Turizm Pastasından Aldığı Payı Artırmamız Lazım. Bununla İlgili Alt Ve Üstyapı Çalışmalarını İvedilikle Gerçekleştirmek Gerekiyor. Son Yıllarda Şehrimize Gelen Arap Turist Sayısında Artış Olduğunu Da Göz Önüne Alırsak, Akçaabat’ın Bu Pastadan Aldığı Payı Artırmak İçin Yeni Yatırımlar Yapmalıyız. Cennet Gibi Bir Coğrafyaya Sahibiz Dolayısıyla Gelen Ve Gelecek Olan Turistleri Bu Bölgede Daha Çok Tutmanın Yollarını Aramalıyız. Hayat Suyun Yanından Başlamıştır. Eski Orman Ve Su İşleri Bakanlığının Bir Sloganı Vardı;  “Orman Ve Su Varsa Hayat Var.” DSİ’nin Sloganı İse, “Su Varsa Hayat Var, Medeniyet Var.” Dolayısıyla Medeniyet Su İle Gelişiyor. Yeşilimiz Var, Akarsularımız Var, Ormanlarımız Var. Tüm Güzelliklerimizi Geliştirerek Turistleri Buralara Daha Çok Çekmeliyiz. Biz Zorlayacağız Pasta Büyüyecek, Bizimde Pastadan Alacağımız Pay Büyüyecek. Sera Gölü Ve Vadilerimizin Hepsini Düşünürsek, Yapılacak Altyapı Çalışmalarıyla Buraları Biraz Daha Geliştirdiğimizde Çok Daha Cazip Hale Gelebilir.

TRABZON ÜNİVERSİTESİ

dsc_0015-005.jpg

İkincisi İse Trabzon Üniversitesi’dir. Pastayı Büyütmek Ve Refah Düzeyini Artırmak İçin Trabzon Üniversitesi Çok Önemlidir. Bu Yatırımı Bölgemize Kazandıran Başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza, Milletvekillerimize Ve Bütün Siyasi Parti Yetkililerimize Ve İlgili Bürokrasiye Teşekkür Ediyoruz. Trabzon’a 2. Devlet Üniversitesi Geldi Ve Akçaabat’ta Kuruldu. 1955 Yılında Mustafa Reşit Tarakçıoğlu’nun Verdiği Kanun Teklifiyle Kurulan Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin 60’lı Yıllardan Başlayarak Trabzon’a Bugüne Kadar Kazandırdıklarını Buna Bağlı Olarak Fatih Eğitim Fakültesi’nin Söğütlü Beldemize Kattıklarını Düşündüğümüzde; Trabzon Üniversitesi De Doğru Yerleşkeler Oluşturularak Bölgemize Büyük Katma Değer Sağlayacaktır.

Özetle; Turizm Ve Trabzon Üniversitesi Bizim Temel Konularımızdır, Diğer Hususlar İse Bu Başlıklar Altlığında Değerlendirilecektir. Çözülemeyecek Bir Konumuz Yoktur.

HEP AKLIMIZDA OLACAK

dsc_0016-002.jpg

Mutlak Surette, Bilgiyi Ve Tecrübeyi Önemseyeceğiz. Çalışmalarımızda Mutlaka Hakkaniyet Ve Şeffaflığa Önem Vereceğiz. Adalet Duygusundan Asla Taviz Vermeyeceğiz. Belediye Başkanları Toplumun Vekaletiyle İş Yaparlar. Bu Vekaleti Aldıktan Sonra Topluma Asla Sırt Dönülmemesi Gerektiğini Aklımızdan Çıkarmayacağız. Vatandaşlarımızın Fikirlerin Dikkate Almamak, Değersiz Bulmak Gibi Bir Anlayış Yerel Bir Yönetimde Olmamalıdır. Ortak Aklı Mutlaka Uygulamak Gerektiğini, Oradan Faydalı Sonuçlar Çıktığını Biliyoruz. Geçmişte Milletimizin İleri Gitmesinde Bu İstişare Meclis Kanallarının Açık Olduğunu Unutmamalıyız. Bizler De Bu Yolu İzleyeceğiz. Bu İstişare Mekanizmasını Asla Bir Politik Manevra Malzemesi Olarak Kullanmayacağız. Tabii Ki Ekip Olarak Çok Çalışmamız Ve Fedakarlık Yapmamız Gerektiğini Hiçbir Zaman Aklımızdan Çıkarmayacağız. Elbette Bu Söylediklerimizin Hepsi Nasip İşidir. Nasip Olursa Bunları Yapacağız. Kısmet Olur Biz Toplumun Önünde Olur, Sorumluluk Üstleniriz. Bize Kısmet Olmaz Başkalarına Kısmet Olur, Onlara Dua Eder, Destek Oluruz.

YAPANLARA ŞÜKRAN BORÇLUYUZ

dsc_0021.jpg

Akçaabat’a Yapılmış Çok Hizmet Var. Mevlana’nın Bir Şiiri Var, Bir Bölümünde Şöyle Der; “Dünle Beraber Gitti Cancağzım, Ne Kadar Söz Varsa Düne Ait. Şimdi Yeni Şeyler Söylemek Lazım...” Tabii Ki Dün Dünde Kaldı, Artık Yeni Şeyler Söylemek Lazım. Burada Anlatılmak İstenen, Yapılanların Eksik Ya Da Yetersiz Olduğu Değil. Yapılanlar Yapıldı, Yapanlara Şükran Borçluyuz Ama Biz Bunların Üzerine Artık Yeni Şeyler Koymalıyız. Hayat Böyle Bir Şey, Her Gün Yeniden Başlıyor. Biz De Bilgimize, Tecrübemize Ekip Anlayışımıza, Gayretimize İnanıyoruz.

 SU SIKIŞMAZ, YÖNETİLİR

dsc_0027.jpg

“Bilimsel Bir Yaklaşımla Suyun Sıkışma Endeksi 1’dir. Bu Şu Demektir; Su Sıkışmaz. Su Sıkıştırılamaz. Akışkanlar Mekaniğinde Bu Temel Kuraldır. Biz Ne Zaman Bölgemizde Ve Ülkemizde Suyu Sıkıştırıyoruz, Sel Ve Taşkınlarla Karşı Karşıya Kalıyoruz. Suyu Sıkıştırmayacağız, Suyu Yöneteceğiz. Bizim Hayatımız Suyu Yönetmeye Çalışmakla, Zararlarından Korunmak Faydalarından İstifade Etmekle Geçti.” 

ÇALIŞMALARDA DÖRT TEMEL ESAS

dsc_0033-001.jpg

Bilgi Ve Tecrübe; Bilgiyi, Tecrübeyi Daima Öne Alacağız. Bunun Çok Kıymetli Olduğunu Ve Bize Daima Işık Tutacağını Aklımızdan Çıkarmayacağız.

Samimiyet; İşlerimizi Yaparken Kat’i Suretle İçten Pazarlıklı Olmayacağız. Hz. Mevlana’nın Söylediği Gibi; “Ya Olduğun Gibi Görün, Ya Göründüğün Gibi Ol” Esasına Daima Bağlı Kalacağız.

Hakkaniyet Ve Şeffaflık; “Hizmetleri Sürdürürken Hem Ferdin Kamuya Karşı Hukukunun Korunmasında, Hem De Kamunun Fertlere Karşı Hukukunun Korunmasında Titiz Davranacağız. Daima Hesap Verebilir Olmayı Göz Önünde Tutarak Bundan Katiyen Yüksünmeyeceğiz. Kayırmacılığa İmkan Verebilecek Tutum Ve Davranışlara Müsamaha Göstermeyeceğiz. Toplumun Bize Verdiği Vekaleti Topluma Rağmen Kullanmaya Kalkışmayacağız.

Ortak Akıl; “İlgili Tarafların Görüş Ve Düşüncelerini Esas Alan Katılımcı, Paylaşımcı İstişareyi Öne Alan Bir Yönetim Anlayışını Benimseyeceğiz. Belediye Başkanları Halkın Vekaletiyle Halka Hizmete Talip Kimselerdir. Vekaletini Aldığımız Kişilerin Fikirlerini Kıymetli Bulmamak, Onlara Sırt Dönmek Ya Da Ortak Akılı Bir Politik Manevra Malzemesi Olarak Kullanmaya Kalkmak Anlayışına Karşı Çıkacağız. Ziya Paşa’nın Deyimiyle; “Barika-İ Hakikat Müsademeyi Efkardan Neşet Eder” Yani, “Gerçekler Fikirlerin Çatışmasından Ortaya Çıkar.”

MUSTAFA UZUN KİMDİR?

dsc_0037-001.jpg

08. 11. 1970 Tarihinde Akçaabat’ta Doğdum. 1980 Akçaabat-Akçaköy İlkokulu, 1983 Akçaköy Ortaokul Ve 1986 Yılında Da Akçaköy’de Liseyi Tamamladım. İlk, Orta Ve Liseyi Okul Birincilikleriyle Tamamladım.  İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Jeodezi Ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümünden 1990 Yılında Fakülte 3. Sü Olarak Mezun Oldum. Ayrıca, İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliğinde Yüksek Lisans Eğitimimi 1993 Yılında Üniversite 1. Si Olarak Tamamladım. Devlet Su İşlerin (Dsi)’Den Burslu Okuduğum İçin Bu Kurumda Göreve Başladım. İlk Olarak Şanlıurfa Dsi 16. Bölge Müdürlüğü’nde Mühendis Olarak Atatürk Barajı’nda Göreve Aldım. Orada 4 Ay Gibi Kısa Bir Süre Çalıştıktan Sonra Kayseri Dsi 12. Bölge Müdürlüğü’ne Geçtim. Burada Da 3.5 Yıl Çalıştıktan Sonra 1996 Yılında Trabzon Dsi 22. Bölge Müdürlüğü’ne Geldim. Burada 15.5 Yıl Kaldım. Bu Sürenin 6-7 Yılı Teknik Eleman, 4 Yılı Planlama Şube Müdürü, Son 4 Yılı Da Bölge Müdür Yardımcısı Olarak Geçti. Trabzon’daki Görev Sürem Oldukça Yoğundu. Görev Yaptığımız Süre İçerisinde Bölgede Meydana Gelen Taşkınlar Nedeniyle Faaliyet Alanlarını Çeşitlendirdik. Özellikle Dere Islah Projeleri, Köprüler, Sanat Yapıları, Menfezler Gibi Projelerin Her Aşamasında Bulundum. Bölgede Birçok Baraj, Gölet Ve Sulama Projeleri Yaptık. 2003 Yılında Hidroelektrik Santral (Hes) Projelerinde Özellikle Yap-İşlet-Devret Modeli Hayata Geçince Sorumluluk Aldım. Hes’lerin 2011 Yılına Kadar Olan Bölümünde, Yaklaşık Olarak 500’e Yakın Projenin Bölge Müdür Yardımcısı Olarak Sorumluğunu Üstlendim. Hes’lerin Mevzuatının Oluşturulmasında Da Bizzat Görev Aldım. 2011 Yılında O Zamanın Bakanı Veysel Eroğlu’nun Talimatıyla Dsi Konya Bölge Müdürlüğü’ne, Bölge Müdürü Olarak Gittim Ve 5 Yıl Görev Yaptım. Orada 16 Adet Proje Demetinden Oluşan Konya Ovası Projelerini Hayata Geçirdik. Bunlardan 14’ü Sulama, 1’i İçme Suyu, Diğeri De Enerji Projesiydi. 2016 Yılında Ankara Dsi Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı, 2017 Ankara Orman Ve Su İşleri Bakanlığı Daire Başkanı-Acil Durum Yönetim Merkezi Sorumlusu. 2018 Ankara Tarım Ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Olarak Toplamda 25 Yıl Görev Yaptım.

Proje Liderlikleri Koordinatörlükler

dsc_0065-002.jpg

Doğu Karadeniz Bölgesinde: Baraj, Gölet, Hidroelektrik Santral Ve Nehir Islah Projeleri Geliştirilmesi

(Bu Bölgede 4628 Sayılı Epk Kapsamında 350 Adet Özel Sektör Hes Projesi Geliştirilmesi Çalışmalarında Fizibilite, Proje İncelemesi, Onayı Ve Denetimi).

Konya Ovası (Kop) Projesi Kapsamında: 100 Yıllık Rüya Mavi Tüneli Ve Bağbaşı Barajının Bitirilerek Hizmete Alınması, Bozkır Barajı, Afşar Hadimi Barajı Ve Afşar Hadimi Tüneli (Uzunluk: 18 Km

Çap: 5.2m), Apa-Hotamış İletim (Ahi) Kanalı (Uzunluk: 125 Km, -Debi: 75 M3/S Kapasite İle Ülkemizin En Büyük İkinci Kanalı), Hotamış Depolaması (25 Km Sedde Boyu İle Sınıfın Da Ülkemizin En Büyük Depolaması) Başta Olmak Üzere Birçok Büyük Baraj, 100’e Yakın Sayıda Gölet, 100’den Fazla Dere Islah Projesi, 2.5 Milyon Dekar Alana Ait Sulama Projesinin Proje Denetimi Ve İnşaat İşlerinin Yürütülmesi. Ülkemizin, En Yüksek İkinci Barajı Olan Ermenek Barajı Kesin Hesaplarının Tamamlanması. Konya Ve Karaman İlleri İçme Suyu İsale Hattı Ve Arıtma Tesisi Proje Yapımı Ve İnşaat İşlerinin Yürütülmesi.

Genel Müdür Yardımcılığı Süresince:

dsc_0071-001.jpg

Başta Ankara (Gerede Projesi)Olmak Üzere Trabzon, Elazığ, Mersin, Niğde, Aksaray, Iğdır, Yozgat, Kırşehir, Giresun, Rize, Samsun, Gaziantep, Şanlıurfa, Muğla, Tekirdağ İllerinin İçme Suyu İhtiyaçlarının Tespiti, İsale Hattı Ve Arıtma Tesisi Projelerinin Yapımı, İnşaat İşlerinin Gerçekleştirilmesi.

Tragep (Trakya Gelişim Projesi) Kapsamındaki Edirne, Tekirdağ Ve Kırklareli İllerini Kapsayan 11 Adet Aat (Atıksu Arıtma Tesisi ) İnşaatının Yapımının Gerçekleştirilmesi. Türkiye’deki Hidroelektrik Potansiyelin Güncellenerek Özellikle Karadeniz, Doğu Ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki Barajlı Ve Nehir Tipi Hidroelektrik Santral Projelerinin Yatırımcıya Sunulması Çalışmalarının Gerçekleştirilmesi…

Ülkemizdeki Mevcut Sulama Projelerinin Rehabilitasyonu Ve Yeni Sulama Projeleri Geliştirilmesi Çalışmalarının Sürdürülmesi. Karadeniz Bölgesinde Havza Bazında Dere Ve Nehir Islah Projelerinin Geliştirilmesi.

Röportaj: Fatma Yavuz

dsc_0072-002.jpgdsc_0094-001.jpg1-(1)-129.gif1-(1)-131.png

Editör: TE Bilisim