Akçaabat Hıdırnebi Yaylakent 160 Kişilik Ekiple Tahliye Edildi.

Akçaabat İlçesi Hıdırnebi Yaylası'nda Bir Konaklama Ve Yeme İçme Tesisi İçin Kiranın Ödenmemesi Nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Tarafından Tahliye Kararı Alındı. Kararın Uygulanması İçin 160 Kişilik Ekip, 40 Araçlık Konvoyla Yaylaya Çıktı. İşletmeci Cevdet Doğan, Kalabalık Tahliye Ekibini Görünce Şaşırdı. Doğan, "Bana Tahliye Davası Açtılar. Dava Benim Lehime Sonuçlandı. Geçmişe Dönük Borçlarımı Yeni Çıkan Yasayla Yapılandırdım" Dedi.

5_146.jpg

Akçaabat İlçesi Hıdırnebi Yaylası'nda, Orman Genel Müdürlüğü'ne Ait 34 Bin 572 Metrekare Alan Üzerinde Kurulan Ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne Ait 6 Ahşap Ev, 25 Odalı Otel, 300 Kişilik Toplantı Ve Seminer Salonu, 50 Kişilik Restoranı Bulunan Tesisleri 20 Yıllığına Kiralayan Cevdet Doğan'ın Kirayı Ödemediği İddia Edildi. Bu Gerekçeyle Tesislerin Tahliyesine Karar Verildi.

Kararın Uygulanması İçin Aralarında Asker, Belediye Ve Sağlık Görevlilerinin De Yer Aldığı 160 Kişilik Ekip, İçerisinde Kamyonların Da Yer Aldığı 40 Araçlık Konvoyla Yaylaya Çıktı. Karşısında Kalabalık Ekibi Gören İşletmeci Cevdet Doğan, Şakınlık Yaşadı. Görüşmeler Sonucu Tesisteki Eşyalar Tahliye Edilip, Ekiplerce Kamyonlara Yüklendi.

4_209.jpg

'KİRA BORCUM YOK' SAVUNMASI

İşletmeci Cevdet Doğan, Tahliye İşleminin Yasaya Uygun Olmadığını Savunarak Konunun Yargıda Olduğunu Söyledi. Doğan, "Kira Sözleşmesine İstinaden, Kalorifer Sistemi Yaptırılıp Kiraya Mahsup Ettirilecekti. Kiraya Mahsup Ettirilmeden, 'Borcun Var' Denilerek Bana Tahliye Davası Açtılar. Dava Benim Lehime Sonuçlandı. Geçmişe Dönük Borçlarımı Yeni Çıkan Yasayla Yapılandırdım. Borçlarımı Ödedim, Benim Belediyeye Kira Borcum Yok. Buna İstinaden Belediye Herhangi Bir Mahkeme Kararı Olmadan Tahliye Yazısı Yazıyor. Ben De Bu Yazıya İstinaden Dava Açtım Ve 'Yürütmeyi Durdurma' Kararı Çıktı. Kira Sözleşmesini Siz İki Kişi Arasında 'Sözleşmeyi Feshettim' Diye Söyleyerek Feshedemezsiniz. 2024'e Kadar Sürem Var. Buna Rağmen Tahliye Edildim" Dedi.

3_380.jpg

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Trabzon Büyükşehir Belediyesi De Tahliye Konusuna İlişkin Yazılı Açıklamada Bulundu. İşletmecinin, Gecikme Bedelleri Hariç 755 Bin 572 Bin Lira Kira Borcunun Bulunduğu Belirtilen Açıklamada, Şöyle Denildi:

"Belediyemizce 30/03/2018 Tarihli Yazı İle Sözleşmenin Feshedildiği Kiracıya Bildirilmiş Ve Taşınmazı Tahliye Etmesi İçin 15 Gün Süre Verilmiştir. Kiracı Bu Süre İçerisinde De Taşınmazı Tahliye Etmemiştir. ​Bu Nedenle Belediyemizce Akçaabat Kaymakamlığı'ndan 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 75'inci Maddesi Gereğince Kiracının Tahliye Edilmesi İstenmiştir. ​Akçaabat Kaymakamlığı 02/05/2018 Tarihli 1291 Sayılı Yazılarıyla 11/05/2018'de Kiracının Taşınmazdan Tahliye Edilmesine Karar Vermiştir. ​Kiracı, Akçaabat Kaymakamlığı'nın Bu Yazısına Karşı İdare Mahkemesi'nde İptal Davası Açmıştır. İptal Davası Cevdet Doğan'ın Aleyhine Sonuçlanmıştır. Bu Karara Göre; Tahliye İşlemi Gerçekleşmiştir. ​Kiracı Cevdet Doğan İşletmeyi Kiraladığı 2004'ten İtibaren 2014 Yılına Kadar İl Özel İdaresi'ne Ve 2014'te Büyükşehir Kanunu Gereği Hıdırnebi'yi Devralan Büyükşehir Belediyesi'ne De 2014-2018 Tarihleri Arasında Toplam 14 Yıldır, Mahsuplaşma Dışındaki 1 Milyon 150 Bin TL Kira Borcunu Ödememiştir."

1-(1)-170.gif1-(1)-172.png

 

Editör: TE Bilisim