Akçaabat Hıdırnebi Yayla Tesisleri Çürüyor!

Trabzon’da Yayla Kent Dendiğinde Akla Akçaabat Hıdırnebi Gelirdi. Trabzon’da İlk Yayla Kentin Kurulduğu Mekân, Akçaabat Hıdırnebi Yaylasının Zirvesindeki Düzlüktü. Trabzon’un Eski Valilerinden Merhum İsmet Gürbüz Civelek, Hıdırnebi’ye O Tesisleri Yapabilmek İçin Az Uğraşmamıştı. Merhum Civelek O Yıllarda Belirli Çevrelerden De Epey Eleştiri Almıştı. Eleştiriler Kısa Süre De Boşa Çıkmıştı. Yayla Kent, Yalnız Trabzonluların Değil Kente Gelen Yerli Ve Yabancıların Da Uğrak Ve Dinlenme Mekânıydı.

Akçaabat Hıdırnebi Yayla Kenti, Trabzon İl Özel İdaresi’nindi. Trabzon Belediyesi, Büyükşehir Olunca, İl Özel İdaresi’nin Mülkleri Büyükşehir’in Oldu. Trabzon Büyükşehir Belediyesi İle İşletici Arasında Anlaşmazlık Çıktı. İki Taraf Da Haklı Olduğunu İddia Etti. Sonuçta Büyükşehir Belediyesi, İşleticiyi Devre Dışı Bıraktı. Hıdırnebi Kaderine Terk Edildi. Güzelim Tesis Çürümeye Yüz Tuttu.

Bundan Sonra Ne Yapılabilir?

Akçaabat Hıdırnebi Yayla Tesisleri, Yeniden Modern Bir Yayla Kent Haline Getirebilecek Ve İşletebilecek Bir İşletmeye Verilmelidir. Hatta Akçaabat’tan Veya Akçaabat-Düzköy Yolu Hıdırnebi Kavşağından Zirveye Teleferik Yapılmalıdır. Bu Teleferik, Yap-İşlet Modeliyle De Yapılabilir.

Ayrıca, Hıdırnebi Çevresinin De Yeniden Düzenlenmesi Gerekiyor.

Bütün Bu İşlerin Yapılabilmesi İçin Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun Olaya El Koyması Gerekir. Yazıktır, Günahtır, Çürütmeyelim Hıdırnebi’yi.

Akçaabat Hıdırnebi’nin Yeniden İnşa Edilmesi Demek, Bölgede Turizmin Yeniden Hayat Bulması Demektir.

a-441.gif

 

Editör: TE Bilisim