Almanya'nın Dortmund şehrinde düzenlenen " Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri " ne katılmak üzere ülkeye gelen Akçaabat Belediyesi, aynı zamanda Belçika'da gelerek hemşehrileri ile buluştu.

Dortmund şehrinde " Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri " ne katılan Akçaabat heyetini Belçika'ya davet eden Houthalen Belediye Başkan Yardımcısı Göksal Kanlı ve Belçika Trabzonlular Derneği Başkanı Adnan Demir kısa bir ziyaret programı organize ettiler.

Ziyarete Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Parlayan, Belediye Meclis Üyeleri Ali Ulusoy, Şaban Günaydın, Melike Turhan, Zübeyde Kazaz, İmar ve Şehircilik Müdürü Ali Güngör ve Fen İşleri Müdürü Mustafa Berber'den oluşan heyeti, Houthalen Belediye Başkan Yardımcıları Göksal Kanlı, Mustafa Aytar ve Muhammet Oktay, Belçika Trabzonlular Derneği Başkanı Adnan Demir, Houthalen Yeşil Camii Dernek Başkanı Nafiz Örtük ve Trabzonlu Dernek Yöneticileri birlikte karşıladılar.

Belediye binasında yapılan sohbette Belçika'daki yerel yönetimlerin çalışma düzeni hakkında bilgi veren Houthalen Belediye Başkan Yardımcısı Göksal Kanlı, daha sonra heyetle birlikte Belediye Hizmet Binasında bir gezinti yaparak vatandaşlara sunulan hizmetler hakkında bilgi verdiler.

Heyeti daha sonra Houthalen Belediye Başkanı Alain Yzermans'ta kabul ederek hatırlarını sordu ve bir süre sohbet etti. Oldukça samimi ve dostça geçen bu buluşmada karşılıklı davetlerde bulunuldu.

Akçaabat heyeti daha sonra Akçaabat kökenli vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Houthalen Meulenberg semtinde bulunan Yeşil Camii'de Cuma namazını kıldıktan sonra, burada bulunan vatandaşlarla da bir süre sohbette bulundular.

Editör: TE Bilisim