İlimizde yaptığı sanatsal faaliyetlerle her zaman ilgi odağı haline gelen Güzel Sanatlar Lisemiz dün yine göğsümüzü kabarttı. okulda yapılan vergi haftası ödül töreninde öğrencilere ödülleri verilirken, ardından KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi resim bölüm başkasın Raif KALYONCU sergisi açıldı.

Açılış Soma da elim maden kazasında şehit olan vatandaşlarımızın anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Ardından vergi konulu İl düzeyinde düzenlenen afiş yarışmasında ödül kazanan öğrencilerin ödülleri verildi. Yarışma da 1. Olan Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Emine YEŞİLDAL’a ödülü vali yardımcısı sayın Halil İbrahim KOCAOĞLU tarafından 2.lik ödülünü alan aynı okul öğrenicisi Abdullah ÖZTÜRK ‘ün ödülü İlçe kaymakamı sayın Abdul Rauf ULUSOY tarafından 3. Ödülünü kazanan merkez Kız Teknik Meslek Lisesinden Emine Kübra ORHAN ‘IN ödülünü Vergi Dairesi başkanı Zeki YUMBUL ve İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Zekeriya TAŞAN birlikte verdiler.

Ardından Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi Geleneksel 24. Raif KALYONCU sergisi açıldı. Serginin açılısında okul müdürü Adnan YILDIZ Soma da şehit olan madencilerden dolayı milletçe duyduğumuz üzüntüyü dile getirerek sanatın önemine değindi. Okulda yapılan bu çalışmaların öğrencilerin başarılarının artmasına katkı sağladığını belirtti. Bunu yapılan ödül törenine yansıdığını belirtti. Serginin açılışını yapan Trabzon Vali Yardımcısı Sayın Halil İbrahim KOCAOĞLU Trabzon’un kültür ve sanat şehri olduğunu bu okulun sanata çok büyük katkısı olduğunu belirtti. Okulda çok başarılı çalışmalar yapıldığını bu konuda katkısı Trabzon Vali Yardımcısı Sayın Halil İbrahim KOCAOĞLU ye okul müdürü Adnan YILDIZ okulun çalışkan yönetici ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Açılışa Trabzon Vali Yardımcısı Sayın Halil İbrahim KOCAOĞLU, Akçaabat Kaymakamı Abdul Rauf ULUSOY, İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı İlker TEMEL, Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Osman PARLAYAN, Belediye Kültür Müdürü Turan BEKTAŞ ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih KÖSE, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zekeriya TAŞAN, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Gülsüm MEMİŞKAPTANOĞLU, İlçe Milli eğitim Şube Müdürleri, Fatih Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcıları, Öğretim görevlilileri, sanatçılar ve çok sayıda sanat sever katıldı.

P1690448

P1690454

P1690462

P1690464

P1690481

P1690488

P1690498

P1690500

P1690503

P1690516

P1690518

P1690561

Editör: TE Bilisim